Pundarens guide till galaxen

Pundarens guide till galaxen är för dig som älskar knark och är ny i pundarsvängen. Här finns vanliga uttryck i ordlista och slangord att lära sig, information hur länge knarket sitter kvar i pisset om du riskerar urinprov och tips kring hur du hittar bra droger och hur du testar att det är bra.

Jag har ju åtminstone lite koll på detta eftersom jag älskar knark. Lite längre ned ska jag berätta hur du också får bra koll, så att du slipper gå till min sida och läsa varje gång du ska köpa lite droger. 🙂

Denna sida vägleder dig som ska köpa narkotika på nätet eller på darknet så att du får toppen-knark hem i brevlådan.

Köpa droger på darknet?

Det gör du bäst och säkrast på Archetyp Market. Har du inte provat att beställa via darknet ännu så gör det nu. Så jäkla bekvämt, klicka vilket knark du vill beställa, betala med kryptovaluta (Monero/Bitcoin) och några dagar senare har du bra grejjer hemma på brevlådan utan att springa runt på stan och jaga polare.

Är du helt ny så finns det en guide för hur du kommer igång att handla på Archetyp Market här –>

Det är några steg man behöver ta för att komma igång, t ex webbläsaren TOR. Men man lär sig allt på någon timma! Och det finns jättemycket info här på min webb så kom igång du också!

Att testa sina droger

Drogtester för hemmabruk går att beställa, det är ganska enkla att använda. Särskilt viktigt att kontrollera kvalitet på droger där det är vanligt eller risk för farliga ämnen, t ex heroin är bra att kolla så att det inte är fentanyl i.

 • (Bäst) THE HUP (Som numera heter DOSETEST) har bra tester för nästan alla substanser och olika metoder. ANGE RABATTKOD Luffarn så får du köpa testerna billigare. Här är deras webbplats.
 • EZ Test kits har engångstester man kan beställa här.
 • Energy Control.
 • https://www.protestkit.eu/  skickar från Polen, leveransen är snabb och billig. Deras reagents är bra och man kan välja volym samt göra custom kits till sina behov.
Innehåll
 1. Vad kostar knarket i Sverige på gatan
 2. Kvalitetstesta droger hemma
 3. Lär dig beställa hem narkotika av hög kvalitet över darknet säkert och smidigt
 4. Grön lista med ställen där folk köper knark
 5. Vanliga slanguttryck för droger
 6. Hur länge syns droger i urinprov
 7. Att sluta knarka
 8. Boktips, riktigt bra boktips
 9. Kort beskrivning i att känna igen droger vid första anblick
 10. Svarta listan med scammers och kända blåsare

Bästa drogerna på darknet

Ja det händer ju att jag beställer en och annan gubbe lite då och då, så jag har ju lite koll på vart och hur en beställer och vart man vänder sig för att få bra grejjer. Tänkte lista alla bra här, och även de man ska akta sig för. Vissa becknar ju endast via plattformar som Archetyp Market eller som Flugsvamp, medan andra kör via Wickr eller en anonym mail. De på Archetyp Market är enklare att hålla koll på eftersom varningsklockorna ringer rätt fort om det är många blåsningar. Men kör de egen shop eller har via Wickr så kan man bli blåst om man inte har koll.

DMT & Changa

Nisses Droghandel Han har DMT i lager och hittas på Archetyp.

Benz- och läkemedel

Multi är en gammal hederlig försäljare som alla litar på.

Bästa ketaminet

Lapplisas har ”apoteksketa” till salu på Archetyp Market –  dyrare dock, mer än dubbelt så dyrt som andra säljer ketamin, men det kan vara värt att betala för kvalitet!

GottOchBlandats ketamin håller inte längre så bra standard.

Research Chemicals (RC)

Inga aktuella tips på mephedrone och dyl just nu.

Gräs och hasch

Storrökarna i Uddebo kan rekommendera Gåsmammans hasch med handen på hjärtat. Gåsmamman finns på Archetyp Market.

2C-B

Rent 2C-B har Lapplisas ibland och just nu finns det, Lapplisas är typ den bästa vendorn när det kommer till allt som drar åt psykedelika. Låt det vara ditt första hands val.

Så grymt bra stealth också, ett säkert kort med Lapplisas.

Kommande trend drogen: Tucibi, eller Rosa Kokain ”La Rosa” som det kan gå under ibland.

Tucibi är en ny spännande partydrog som kommer bli väldigt populär i Sverige. Vi skrev nyss en artikel om Tucibi här med allt du behöver veta om den drogen. 

Heroin

Inget tips på bra heroin just nu.

Meskalin

Denna i Sverige sällsynta drog fanns hos vendorn Lapplisas. Begränsat utbud enligt försäljaren, så långt lagret räcker och det är dyrt – men värt varenda krona, jag och polarna i Uddebo har provat och kan underteckna på att det är bra grejjer. Denna är slut dock, men kanske får Lapplisas in meskalin på nytt… vi håller tummarna!

Bästa tjacket

Jag rekommenderar ExpressJanne just nu, (2023-10-07).

Har varit en del dåligt tjack i omlopp i Sverige under sommaren 2023!

Psykedeliska svampar

Tryfflar och svamp-odlar-kit finns att få tag på på marknaderna hela tiden och de säljer bra svamp också allihopa!

LSD

Inrikes rekommenderas varmt vendorn Lapplisas. Nås på Archetyp och finns också på clearnet på sidan lapplisas.info. Och för den som bara ska beställa ett par trippar, eller vill få sin post snabbt så är inrikes att rekommendera även här. Här kostar de 70kr per tripp om det är enstaka men kommer ned i pris till kring 30kr stycket om du köper många. Vi berättar lite kring LSD i detta inlägg och deras trippar som kallas Gamma Goblin.

LSD brukar jag alltid beställa från utlandet, det är sjukt mycket billigare och LSD fastnar aldrig i tullen som tjack och koks kan göra. Praktiskt taget riskfritt, köp från Holland, tripparna kostar sisådär 20 kr stycket om du beställer ett gäng.

Ute på en fest brukar en tripp kosta 150kr, ibland 200kr.

Bästa laddet just nu

Läs här om bästa laddet 2024 – vi i Uddebo gjorde ett stort test av olika brickor koks i nyårshelgen, och det finns en vinnare: Gåsmammans Colombianska ladd märkt ”587”.

Etta alltså Gåsmamman. Tvåa blev TillDinDörr och Trea blev Napoleon. Men vi tror stenhårt på Saddams nya batch också. Kokain finns det mycket bra av just nu i Sverige.

TillDinDörr har bra batcher inne nu. Bra laddet inrikes får du på Archetyp Market av dem.

Napoleon är också en klassisk ladd langare där som har många sorter inne. 

Såhär kvalitetstestar du kokain

The Dosetest säljer tester som du själv gör hemma, de skickar diskret och det kostar någon hundring. Rekommenderas. Här finns det att köpa: Dosetests kokain-prov-kit.

Lust gas

Om jag köper lustgas vänder jag mig helst till lust-gas.se.

Bästa MDMA’t och Ecstasyn

Nästan all MDMA som cirkulerar är av typen som inte är gjort med den traditionella kemiska processen. Det är billigt numera och tas in från Holland i stor utsträckning. Jag ger MD och E en ny chans då och då men blir mest besviken. MDMA ska också vara så genomskinligt som möjligt, allt annat är missfärgningar och lata kemister som inte orkar göra reningsprocessen noggrant har jag fått lära mig.

Tips på vendors

Ecstacy: De flesta som säljer E på Archetyp Market har bra just. Vill du vara på den säkra sidan så välj GottOBlandat som alltid skickar bra grejjer, och snabbt också.

MDMA

Det kan vara så att vendorn Napoleon har det bästa MDMA’t, detta ska vara producerat enligt traditionella metoden med Saffron som grund – och det är väldigt skillnad tycker jag. Vi mådde betydligt bättre etferåt också på detta än på annat MDMA, inte lika jobbig känsla när det gick ur heller.

Kratom

Vi håller på att testa olika Kratom-säljare och har berättat lite om Kratom här. Kratom går också att köpa lagligt så vi kommer lista de bästa här inom kort för dig som är sugen på att prova, så kommer vi uppdatera här snart.

En bättre framtid med droger

Det är via drogerna vi kan förändra världen, och det är precis vad världen behöver. Mer kärleksfulla män och kvinnor. Den som tar droger startar en process till ökad kreativitet, mer energi, avslappning, tydligare drömmar, inspiration och motivation för att ta några exempel – ta drogen du behöver för att utvecklas och bli bättre.

Svartlistade

Dessa ställen eller försäljare bör du undvika, här listas scammers och fula langare som har blivit utpekade från flera håll. Vi försöker hålla listan så uppdaterad som det går och hämtar informationen från vänner och bekanta och kollar också fler indikationer finns på forumen.

Varningar och scam-alerts flyttade till nya drogforumet Plattan.vet som du hittar här .

Tidigare varningar

 • World Market har många varningar – 2022-03-21
 • Drogforum.org har sedan en tid tillbaka börjat scamma de som använder escrow tjänsten
 • Avaris, internationell marknadsplats. Exit Scam.
 • LiquidGold (Internationell shop, SCAM-varning)
 • Drogoteket ([email protected])
 • Många rykten: Undvik Agartha
 • Varning Exit Scam: Internationella plattformen Apollon
 • Langaren och sidan knark.bz
 • KNASDAQ
 • Sueko.net

Baskunskap för nya pundare

Vad kostar knarket – priser på vanliga droger

Amfetamin kostar på gatan 200 kr per gram som standard. Det är ett pris som varit stabilt länge. På darknet är det lätt att hitta billigare och känner du kranen eller köper mer mängd så är det billigare priser.

Kokain kostar 1 000 kr per gram, varierar upp och ner nån hundring.

Ecstasy kan vara billiga numera, men på fester får du ändå ofta ge 150 eller 100 kr stycket. På nätet går de att få för femtilappen eller mindre vid mängder.

LSD styckvis på gatan mellan 100 och 150 kr – upp till 250 kr ibland.

MDMA 500 kr på gatan men från en dryg hundring per gram på nätet.

Ketamin kostar runt 1 000 kr ute på stan.

Heroin kostar på 1 000 kr per gram.

Vanliga slangord för droger

 • Dos – Amfetamin
 • Tjack -Amfetamin
 • Ladd – Kokain
 • Panna – Ta en spruta, injicera
 • Vaket – Amfetamin
 • Brajja – Hasch
 • E – Ecstacy
 • Sil – Spruta
 • Brass – Hasch
 • Röka hövding – Röka hasch
 • Spliff – Joint
 • Jolle – Joint
 • Skev – när man kört ett tag blir lite kokt i bollen.
 • AT – Avtändning
 • Jaga drake – Röka heroin
 • Smack – Heroin
 • Horse – Heroin

Straffskalor om man åker fast med knark

Det är inte egentligen mängden som avgör om du blir misstänkt för narkotikabrott av normalgraden eller av grövre grad. Men så går det på det ändå, t ex om det inte finns någon annan information. Ofta struntar domstolen också i om knarket hade låg halt, har ju hänt att ladd varit bankat ned till under 10%, men en viss hänsyn till det tas. Det kan ju också vara extrem kvalitet, då kan även det påverka åt andra hållet, men inte proportionerligt.

Eget bruk är alltid viktigt att påpeka i det fall du blir tagen på bar gärning med sprutan i armen och påsen i fickan. Undvik att förvara många påsar med t ex ett gram i varje, det brukar tolkas som att du säljer och då stiger straffet lite.

Gränsvärden

 • 500 gram för amfetamin
 • 5 kg för Cannabis
 • 100 gram för kokain

Minimistraffet för narkotikabrott av grövre graden är 2 års fängelse.

Ringa narkotikabrott

Det vanliga straffet för ett ringa narkotikabrott är praktiskt alltid en böter. Ett ringa narkotikabrott är när du har knark som är avsett att använda själv eget bruk. Eget bruk leder alltid till lägsta bötesstraff (30 dagsböter), oavsett vilken slags narkotika det gäller. Även om gränsen för ringa narkotika brott för kokain går vid 0,6 så om du har en påse med 2 gram på fickan och precis sitter och drar en lina när bängen kommer så är det uppenbart att det är eget bruk, även bra mycket mer än så ska utan problem bli eget bruk. För att höfta till med en mängd så gissar jag att vid 20 gram så kan det bli svårare för dig som torskat att få domstolen att tro på att det är för eget bruk, men å andra sidan så finns det en och annan kola-torsk som dragit mer än så under en festhelg.

Skulle du säga att du även skulle bjuda polare så kan det bli värre, då har du redan erkänt att det inte är eget bruk, och har de som sitter i domstolen en dålig dag kan de använda det mot dig.

Synnerligen grovt narkotikabrott

Detta brott infördes den 1 juli 2016. Det är tänkt för de värsta fallen. Typexemplet är organiserad brottslighet bestående i kommersiell hantering av väldigt stora mängder farlig narkotika. Men det kan också gälla bland annat fall där narkotika i större omfattning ges bort till ungdomar utan betalning i syfte att skapa en ny kundkrets eller fall där narkotika säljs på en webbplats till en stor krets okända köpare och därmed görs lätt åtkomlig för ungdomar.

Straffskalan

 • ringa narkotikabrott (böter eller fängelse i upp till och med 6 månader),
 • narkotikabrott av ”normalgraden” (fängelse i lägst 14 dagar och högst 3 år),
 • grovt narkotikabrott (fängelse i lägst 2 år och högst 7 år) och
 • synnerligen grovt narkotikabrott (fängelse i lägst 6 år och högst 10 år).

Vilken dos ska jag ta?

Nedan mått och doseringar är för den nye och ovane, såklart. Proffs-knarkarna vet redan sina doser.. oftast iallafall. Hur som helst – det går alltid att börja med liten dos, sedan avvakta effekt, och fylla på med mer.

Amfetamin – sikta på mellan 0,1 – 0,2 gram om du ska ta en lina i näsan.

MDMA – i näsan en liten fint krossad lina, mellan 0,05 och max 0,1 om du vet att du tål mycket. Att bomba så ska mängden vara aningen större, från c:a 0,08 till 0,12. Man kan också ta en riktigt liten i näsan och bomba samtidigt. I näsan så kommer effekten efter någon minut, sväljer du så kan det ta upp till en timma.

Hasch/Gräs – prova dig fram, ingen risk för överdos.

Heroin – rökheroin från 0,05 kan vara en bra dos, beror så mycket på tolerans men effekten vid rökning infinner sig direkt så det är faktiskt lite svårt att överdosera på det sättet.

Svamp – beror på sort och vilken effekt man är ute efter. Allt från microdosering till att upptäcka universum ligger i spannet.

2C-B – lätt dos 10 milligram, upp till 40 milligram som blir en stark dos. En lagom trevlig dos ligger på 15 – 20 milligram skulle jag säga.

Urinprov – Hur länge syns drogerna

Olika droger och mediciner syns olika länge, och det beror på om du testas via urin- eller blodprov. Nedan är snitt-tider och de varierar från person till person och hur mycket vätska du omsätter.

 • Amfetamin – upp till fyra dygn om du tagit mycket. För någon enstaka lina räkna med två eller tre dagar.
 • Kokain – 24 timmar är oftast lugnt, men 72 timmar så är du säker.
 • LSD – syns inte på pisseprov, du kan vara lugn. Ska dock gå att mäta men det görs inte i Sverige. 2 dygn.
 • Hasch och Maurijuana (THC) – länge, flera månader finns rester kvar om du är en daglig rökare. En engångs joint du råkar röka på helgen är antagligen borta på några dagar eller syns inte alls.
 • Bensodiazepiner – syns relativt länge, efter 14 dagar man räkna med att vara clean igen.
 • MDMA och Ecstasy – efter 48 timmar är du ren igen.
 • Heroin – 6 dagar.
 • Ketamin – 3 dagar kan man räkna med, men i vissa extrema fall har man spårat det flera veckor efteråt.

Detektionstider

Skrivet av Piraten

En screening mäter utifrån ett givet gränsvärde (cut-off) uttryckt i ng/ml urin.
Gränsvärdet bestämmer hur mycket narkotika det minst måste vara i urinen för att provet ska visa ett positivt resultat.
Om man tar ett cannabistest (THC) med ett gränsvärde på t.ex. 200 ng/ml eller mer betyder det att koncentrationen av cannabis i urinen ska vara över 200 ng/ml för att resultatet av screeningen ska bli positivt. Tar man ett THC-test med gränsvärdet 50 ng/ml betyder det att koncentrationen ska vara över 50 ng/ml för att generera ett positivt svar. Följaktligen betyder detta att om koncentrationen av cannaibs är t.ex. 75 ng/ml så blir svaret positivt vid gränsvärdet 50 ng/ml men negativt vid gränsvärdet 200 ng/ml.
Detektionstiden talar om hur länge man kan spåra drogen. Tiden kan variera från person till person beroende på flera faktorer: ålder, intagets mängd, eventuell utspädning av urinen, leverfunktion m.m.

Alla detektionstider är relativa, då det är individuellt hur snabbt kroppen utsöndrar ämnena. För Cannabis kan detektionstiden variera kraftigt, beroende på personens bruk.

Detektionstider Urin

 • THC
  • Cannabis
   Cut-off (ng/ml): 20
   Detektionstid (urin):
   Cannabis är lite speciellt men detta är en bra måttstock.
   • Under 80kg kroppsvikt
    Röktillfällen
    • En gång
     3-5 Dagar
    • 2-4/månaden
     8-15 Dagar
    • 2-4/veckan
     20-30 Dagar
    • 5-6/veckan
     30-45 Dagar
    • Dagligen
     40-60 Dagar
   • Över 80kg kroppsvikt
    Röktillfällen
    • En gång
     5-8 Dagar
    • 2-4/månaden
     11-18 Dagar
    • 2-4/veckan
     23-35 Dagar
    • 5-6/veckan
     33-48 Dagar
    • Dagligen
     49-63 Dagar
  • Syntetisk THC
   Cut-off (ng/ml): 100
   Detektionstid (urin): Upp till 2dygn
 • Bensodiazepiner
  • Generellt
   Cut-off (ng/ml): 300
   Detektionstid (urin): Upp till 10 dygn
   Vid ovanliga fall kan benzodiazepiner spåras så långt som upp till 14dagar.
  • Oxazepam
   Cut-off (ng/ml): 300
   Detektionstid (urin): Upp till 4 veckor
  • Diazepam
   Cut-off (ng/ml): 300
   Detektionstid (urin): Upp till 4 veckor
  • Klonazepam
   Cut-off (ng/ml): 100
   Detektionstid (urin): Upp till 3 dygn
 • Centralstimulanter
  • Amfetamin
   Cut-off (ng/ml): 300
   Detektionstid (urin): Upp till 4 dygn
  • DMAA
   Cut-off (ng/ml): 300
   Detektionstid (urin): Upp till 50 timmar
  • GHB
   Cut-off (ng/ml): N/A
   Detektionstid (urin): Upp till 6-8 timmar
  • Metamfetamin
   Cut-off (ng/ml): 1000
   Detektionstid (urin): Upp till 3 dygn
  • MDMA
   Cut-off (ng/ml): 500
   Detektionstid (urin): Upp till 2 dygn
  • Kokain
   Cut-off (ng/ml): 150
   Detektionstid (urin): Upp till 3 dygn
   Detektionstid metaboliter(urin): Upp till 8 dygn
 • Opiater
  • Fentanyl
   Cut-off (ng/ml): 10
   Detektionstid (urin): Upp till 3 dygn
  • Heroin
   Cut-off (ng/ml): N/A
   Detektionstid (urin): Upp till 6 dygn
  • Metadon
   Cut-off (ng/ml): 300
   Detektionstid (urin): Upp till 14 dygn
  • Morfin
   Cut-off (ng/ml): N/A
   Detektionstid (urin): Upp till 6 dygn
  • Buprenorfin/Subutex
   Cut-off (ng/ml): 10
   Detektionstid (urin): Upp till 3 dygn
  • Tramadol
   Cut-off (ng/ml): 100
   Detektionstid (urin): Upp till 3 dygn
  • Oxikodon
   Cut-off (ng/ml): 100
   Detektionstid (urin) Enstaka intag: Upp till 3-5 dygn
   Detektionstid (urin) Dagligt intag: Upp till 5-8 dygn
 • Hallucinogener
  • 2C-B
   Cut-off (ng/ml): N/A
   Detektionstid (urin): Upp till 6 dygn
  • DMT
   Cut-off (ng/ml): N/A
   Detektionstid (urin): Upp till 36 timmar
  • LSD
   Cut-off (ng/ml): 10
   Detektionstid (urin): Upp till 48 timmar
  • MXE
   Cut-off (ng/ml): N/A
   Detektionstid (urin): Upp till 3 dygn
  • Psilocin
   Cut-off (ng/ml): N/A
   Detektionstid (urin): Upp till 48 timmar
 • Läkemedel
  • Pregabalin/Lyrica
   Cut-off (ng/ml): 500
   Detektionstid (urin) Enstaka intag: Upp till 2 dygn
   Detektionstid (urin) Dagligt intag: Upp till 5 dygn
  • Metylfenidat(Ritalin/Concerta)
   Cut-off (ng/ml): 300
   Detektionstid (urin): Upp till 4 dygn
  • Zolpidem (Stilnoct)
   Cut-off (ng/ml): 50
   Detektionstid (urin): Upp till 2 dygn
  • Zopiklon (Imovane)
   Cut-off (ng/ml): 300
   Detektionstid (urin): Upp till 24 timmar

Detektionstider Saliv

 • Kokain
  Cut-off (ng/ml): 20
  Detektionstid (urin): Upp till 1 dygn
 • Metamfetamin
  Cut-off (ng/ml): 50
  Detektionstid (urin): Cirka 1 dygn
 • Bensodiazepiner
  Cut-off (ng/ml): 10
  Detektionstid (urin): Cirka 1 dygn
 • Cannabis(THC)
  Cut-off (ng/ml): 100
  Detektionstid (urin): Upp till 4 timmar
 • Opiater
  Cut-off (ng/ml): 40
  Detektionstid (urin): Cirka 1 dygn
 • Amfetamin
  Cut-off (ng/ml): 50
  Detektionstid (urin): Cirka 1 dygn

Alla detektionstider är relativa, då det är individuellt hur snabbt kroppen utsöndrar ämnena.

Missbruk eller bruk?

En definitionsfråga, är du brukare eller missbrukare? Polis och myndigheter har ovanan att kalla allt bruk för missbruk.

 • Om ditt drogintag skapar problem för dig eller din omgivning
 • Om du ofta måste ljuga om dina drogvanor

Du missbrukar inte om

 • Du i snitt knarkar fåtal gånger per månad

Vill du sluta med narkotika?

Kände att även denna information kan vara relevant att ha med på Pundarens guide till galaxen, för tydligen finns det folk som vill sluta knarka – hur konstigt det än låter. Och för de som vill det så finns det många alternativ och hjälp att få.

Ibogain har hjälpt många att bli av med beroenden och laster. Dess förmåga att få folk sluta med missbruk, t ex av heroin, morfin. Även djurförsök har givit resultat vid botande av alkohol-, kokain-, nikotin- och metamfetaminberoende.

Bra böcker

Att tysta skriket

En fantastisk bok som förklarar historien bakom hysterin mot droger och ger en förståelse till hur missbruk fungerar. Ett måste att läsa för alla. Finns att köpa här.

Att känna igen olika droger vid första anblick

Kokain är oerhört svårt numera, men smakar du lite på tungan så kan en bedövande känsla infinna sig ganska omgående. Det ska vara vitt till färgen, eller egentligen dra lite åt gul/beige håll för vissa sorter men sällsynt numera. Det ska vara oljigt, men som med alla kvalitets kännetecken så finns det också sätt att fuska. Inte ovanligt bedövningsmedel lagts i för att imitera den bedövande känslan. Kokain ska vara enkelt att hacka, det blir fort fint pulver, inte som tjack kan vara där man ofta får snorta i sig ett och annat grovt korn.

Amfetamin ska vara vitt, och gärna dra åt gulaktigt håll. Amfetamin sulfat.

Hasch är brunt, svart och kan dra åt beige ibland. Det finns mängder av sorter men det bästa är att elda på det och känna doften som är väldigt typisk.

Heroin kan vara vitt eller brun-beige. Vanligast är det bruna rökheroinet. Det är enkelt att lägga på folie och elda under med en tändare, precis som när det ska rökas, så ser du om det blir mycket svartabrända rester när det flyter ner då är det en del skräp i. Det ska rinna ner lätt och avge en ganska behaglig rök.

MDMA och ecstasy ska smaka kattpiss och dra åt ammoniakhållet i smak. Inte för att du ska behöva smaka på kattpiss innan du testar ditt MDMA men du kanske kan föreställa dig om du känt lukten av kattpiss något gång. Det är lätt att få kväljningar av smaken.

Ketamin ska vara vitt vitt, kan vara kristallform och kan se ut som salt, eller som små strån. Det ska smaka lite beskt men inte illa.