Goda råd

Knarket räddade livet på Pellepastor, 65 år

Knarket räddade livet på Pellepastor, 65 år
Pellepastor fyller 65 år i år och har haft ett tufft live – fram till för ett par år sedan när han vågade ta steget och prova knark. Då kom brytpunkten, tack vare ruset förstod han sig själv och kunde börja bearbeta sitt tidigare liv. Idag mår han prima fisken och prisar gudarna för att han provade knark, 65 år är ingen ålder och det är aldrig försent att börja knarka.

Här kommer hans story, läs och faller tårarna av glädje så är det normalt.

65 åringen som fick livet tillbaka tack vare knarket

Jag fyller 65 år, i maj. Man. Mamma Sverige. Pappa Danmark. Döda. Såklart. Eller? Kunde levt ju. Men det gör dom inte.

 

Pappa hängde sig när Pellepastor var 2 år

Jag blev full första gången när jag var 13 år. När jag var 1 år och 9 månader hängde sig Paulli, på vinden. Min pappa alltså. Han sa ”hejdå Pia” när han öppnade dörren till vinden. Pia är också död. Hon var min storasyster. Vi hamnade på en öde ö, sa hon. Hon och jag. Efter det blev det nog mest skit. Vad vet jag? Kunde ju knappt tänka en tanke då. Det kan man inte vid den åldern. Minnen, nja.

Livet fram till 63, flykt, rädsla svartsjuka och ångest

Så det har sett lite rörigt ut: flykt, hela livet. olika slags; droger, arbete. Svartsjuka och ångest är ju också en variant av flykt. Det är inte många som vet. Flykt från vad? Rädsla. Den som all flykt handlar om. FLY BORT FRÅN RÄDSLAN. Uttrycken, vägarna, är många. Men det handlar om samma jävla sak. Klarar man inte av att vara rädd, ja, då flyr man. Såklart handlar det mest om hur pass rädd man är. Men hur rädda vi är vet vi oftast inte. Vi har ju flytt:) Bort. Det hör ju liksom ihop; Inte så konstigt. Jätterädd = jättefly. ”You got’ to do what you have to do.” Terapierna då, säger du? Nja, svarar jag. I psykoanalysen var jag inne o touchade rädslan, absolut. Men det förstod jag inte då. Blev av med en del av min okontrollerade ilska under dom 4 åren. Det var ju bra. Skönt för familjen. Barnen. Och mig. Klappat o klart då, kanske? Nja, not quite.

Läkemedel från vården som inte hjälpte

Antidepp, litium, psykofarmaka, AA, droger, terapier, arbetsnarkomani, hypomani, depression, ect, o annat, på vägen. Längtan o flykt, huller om buller.

Brytpunkten: köpte growkit och odlade upp knark-svamp för eget bruk

Våren -22, för ca ett år sedan, började det se lite väl desperat ut. Även med mina mått mätt. Frugan såg och tipsade om SVT:s program: Frisk med hjälp av magiska svampar.

Och på den vägen är det. Köpte grow-kits och började trippa. Sakta men säkert, med ökande doser. Och med resultat från dag 1. Direkta, indirekta, snabba, långsamma, undermedvetna, omedvetna, medvetna. Håller faktiskt på att bli frisk. Såklart visst, det tar lite tid. Finns ju mycket att ändra på. Att bli vän med sin rädsla är ingen quick fix. Eller hur:) Men jag tror att jag klarar det. Jag ska vårda den ömt, som en blomma. Den är ju en del av mig. En del av det som skapats. En del av universum.

Ska gå vidare med MDMA: egenterapi

Håller just nu på med nästa steg psykedeliska förberedelse. Resan inåt mot mitt trygga själv fortsätter. Mot mitt sanna jag. Snart med hjälp av MDMA.

Återkommer.

Kärlek, till er alla

Pellepastor

Pellepastor hörde från början av sig till oss på Luffarn och berättade om vad som hänt och efter lite konversation frågade vi om vi fick publicera hans story. Det gick bra!

Vi hoppas fler finner vägen till sig själv tack vare knarket, har du en story du vill dela så hör gärna av dig till oss, du skriver till oss på mailen ragnar.asp(på)protonmail.com.

Säkra bitcoin-adresser såhär

Säkra bitcoin-adresser såhär

Här finns ett verktyg som hjälper dig att kolla av BTC adresser och se ifall det finns varningar eller något som flaggar för att du kan komma bli spårad.

Säkra Bitcoin adresserna du ska skicka till

Perfekt att göra innan man skickar över Bitcoin, eller när du vill omsätta Bitcoin till pengar i kronor och ören, t ex in på ditt bankkonto. Finns det en varningsflagga på adressen så vet du och kan då tvätta bort spåren, t ex genom att först växla dem till en annan kryptovaluta och tillbaka till BTC igen så finns ingen flagga från transaktionerna tidigare kvar och kan inte kopplas till dig.

 

 

Bängen får smaka på sina egna metoder?

Tjänsten heter Antinalysis och funkar på snarlikt sätt som de verktyg myndigheter och polis använder när de försöker spåra bitcoin som de misstänker är kopplade till darknet-handel och hitta personerna som äger adresserna.

Det finns lite artiklar och nyheter på nätet där polisen uttrycker sitt missnöje över att verktyg som detta finns tillgängliga för allmänheten och därmed och knarkhandlare som kan få det enklare att komma undan.

 

Kom igång med Antinalysis

Att använda verktyget kostar pengar, det var t o m rätt dyrt! Att kolla 1 BTC adress kostar knappa 30 kr, och du måste köpa ett paket med minst 10 förfrågningar för motsvarande $30, det går bara att betala i Monero. Men för den som vill vara säker och aktivt vill arbeta med att täppa till luckor som äventyrar anonymiteten så är det väl värt det. Vi har dessutom goda nyheter till dig som vill testa, utvecklaren av Antinalysis gav oss här ute i Uddebo en token som fungerar för att analysera några gånger med. Vi tänker dela ut den till så ni kan testa gratis. Lägger in den längst ned.

Du får sedan en token, som fungerar så många gånger som du betalat för.

 • Skriv in den BTC adress du vill analysera.
 • Ange den Token du fick.
 • Du kan också ange hur länge du vill att resultatet ska ligga tillgängligt.

När du sedan klickar på ”Look up now” knappen så får du vänta en minut innan sidan med resultatet visas.

Prova verktyget gratis

Vi fick en kod att ge bort, den funkar bara ett begränsat antal gånger så först till kvarn. Men scanna ändå bara relevanta adresser, t ex inte varenda adress i din Electrum-plånbok.

2dFE-9Ewf-784q-Z69J

Har den slutat fungera? Skriv en kommentar att du vill ha en ny så ska vi se om vi kan få en till..

Länk till Antinalysis

Clearnet: Antinalysis.org

Onion: http://pdcdvggsz5vhzbtxqn2rh27qovzga4pnrygya4ossewu64dqh2tvhsyd.onion/

Andra säkerhetsåtgärder är att använda Monero. Tvätta Bitcoin från spår.

Om resultaten

Det finns 11 olika kategorier som en adress kan flaggas med i verktyget, bland annat Scam, Trading, Mining, Varning.. och du kommer se en historik med vilka webbplatser och tjänster dessa bitcoin kan vara kopplade till. Är adressen oanvänd och därmed också grön, så står det och en vit tom sida visa.

 

Att sitta i fängelse

Att sitta i fängelse

Att sitta i fängelse kan vara en riktigt behaglig upplevelse om man frågar mig, men det kan vara ganska olika. Vissa tycker att det är rätt jobbigt och jag kan hålla med om att det är lite slöseri med tid. Jag har själv gjort ett par voltor och suttit några år på kåken så tänkte berätta lite om hur det är, och hur man gör upplevelsen lite behagligare.

Jiddra inte – bli inte mytarn

När du kommer ny till kåken, så ta det lugnt. Jag märkte att väldigt många satte direkt igång med att skryta, och hävda sig, nästan alltid överdrifter och rena lögner om hur häftiga de var. Inte för att de var rena mytomaner utan för att de var rädda att inte bli accepterade av övriga fångar.

Det där kunde funka för vissa ett tag, men det kom ofta ikapp dem och lögnerna genomskådades. Utpekad som mytare blev vistelsen för dem jobbigare, ibland snurrade de in sig i ännu mer lögner för att komma ur situationerna.

På sätt och vis kan jag förstå behovet av att ljuga sig fram om varför man sitter ifall straffet är skambelagt, vi hade inte mycket till övers för snabbisar, kvinnomisshandlare och pedofiler stod lägst ner på listan! Den som sitter för dessa tre kategorier av brott har det ganska jobbigt på sin volta, och med all rätt om du frågar mig.

Ska du inställa dig på ett straff? Smuggla med dig papper på vad du sitter på, så får du en bra start!

Knark på kåken?

Det är klart att folk knarkar på kåken, men många låter också bli. Det absolut vanligaste är att röka brass, det görs i t ex urgröpta potatisar eller andra spontana uppfinningar att röka brass i. Du kan numera behöva smuggla med dig en tändare eller tändstickor om du ska sitta på sluten anstalt. När jag satt fick man röka tobak på cellen, men det höll på att ändras. Och tiden jag satt på sluten anstalt fanns det tänd-don på rastplatsen, tändare beslagtogs om de hittades. Men det är bara att försöka smyga med sig! Alltid någon som lyckas.

Knarket är dyrare på kåken, och det tas titt som tätt pisseprov på fångarna. Den som pissar positivt, eller vägrar lämnar prov får någon lindrig påföljd, allt från en varning till knall till högre säkerhetsklass. Man kan få sitta 5 dagar extra av den tredjedel man annars är villkorligt frigiven på.

Vuxendagiset

Att sitta inne i Sverige kan vara hejdlöst roligt, det blir vad man gör det till. Det är också en fantastisk möjlighet att bara chilla. Du kan träna, äta gratis och ganska väl. Få vänner för livet. Studera, läsa böcker. Gör man något roligt av tiden kan man ha hur kul som helst.

Jag hade hur roligt som helst på kåken, vi hittade på ganska mycket bus för att förgylla tillvaron.

Historier från kåken

Mariestad

I Mariestad finns två anstalter, Borgen och Rödjan. Borgen ligger mitt i stan och är en sluten (klass III på min tid) och Rödjan är en öppen anstalt. Med öppen menas att du har egen nyckel till din cell, och kan i teorin rymma när du vill. Öppna anstalter är mycket billigare att driva så om man inte är farlig, eller har riktigt långt straff, så kan man hamna på en direkt. Har man ett längre straff är det vanligast att man börjar på en sluten, och blir man klassad som ofarlig efter några månader så blir man erbjuden plats på öppen anstalt. Vissa vill sitta på sluten, och stanna kvar om man fått polare man gillar på avdelningen kan det vara värt det. Vissa kan va rädda för att hamna på öppen om de är osams med någon.

Rödjan ser ut såhär

Norrmannen som bajsade i plitarnas kaffe

Jag satt ett tag på Rödjan, i Mariestad, iallafall tills jag fick knall tillbaka till Borgen. På kåken får man arbetsuppgifter, dessa varierar lite beroende på vart man sitter. I Mariestad fanns på denna tiden en öppen anstalt och en sluten. Men det var på sätt och vis samma fängelse ändå. Bland arbetsuppgifterna som man lite grann kunde välja själv fanns montering av pallkragar, vika pappkartonger och diverse sysslor på tillhörande jordbruket. Jag som är väldigt arbetsskygg hade överlag väldigt svårt för dessa rutiner… jag satt ju till att börja med kåken just för att jag ogillade arbete! Jag gillade att spela kort med mina medfångar, Mölle och penga-poker i olika former var alltid en favoritsyssla. Att jävlas med plitarna var en annan hobby som förgyllde tillvaron.

Gemensamt för alla fängelser i Sverige är att det går att jobba som städare, och även i tvätteriet och i matbespisningen. Dessa sysslor är de bästa, de innebär dels ganska slapp tillvaro och dessutom också olika fördelar. Som städare lallar du runt och städar på avdelningen och ansvarar ofta också för att sköta kaffekokning och kanske utdelning av hygienprodukter. Som städare kan du också hjälpa dem som gömmer droger och kanske becknar lite, eftersom du har privilegiet att gå runt och städa och kanske också nyckel till städskrubbar osv. I tvätteriet får du ofta tillgång till de kläder som är i bäst skick, och kan också ansvara för att byta och kassera gamla plagg. Här kan du ge de på din avdelning som du gillar de fräschaste plaggen, och dela ut extra kläder vid sidan av.

I bespisningen kommer du åt livsmedel, och kan ofta plocka med dig mat till avdelningen. På vissa kåkar kan det vara väldigt uppskattat bland de som gymmar mycket att få några extra kokta ägg på kvällen, eller ta med något annat gott från köket.

Arbetsskygg av princip som jag var, drog jag på mig rätt mycket uppmärksamhet från plitarna som många gånger fick komma och väcka mig på nytt när jag låg och sov. De provade att sätta mig som städare ute på verkstaden för montering av pallkragar, där skulle jag städa och koka kaffe. Det var dels koka kaffe åt fångarna, och även att koka kaffe åt plitarna. Jag gjorde detta någon vecka och redan första gången jag kokade kaffe åt plitarna insåg jag att jag kunde koka kaffe åt dem på sumpen – och ta med kaffet till avdelningen och koka kvällskaffe åt medfångarna på det. Uppskattat och ackompanjerat av skratt när alla visste att plitarna fick kaffe kokat på iallafall hälften sump, jag brukade toppa med lite färskt kaffe i bryggaren så att de inte skulle märka något.

Vi hade en norrman på avdelningen, även han var arbetsskygg och brukade smita in i fångarnas fikarum och vila så fort han kunde. Så kom dagen innan dagen som han skulle mucka. Norrmannen var på toppenhumör och hade smitit från arbetet och satt och spelade mölle med mig i fikarummet. Strax innan kaffepaus, när jag kokade kaffe föreslog han att jag han skulle lägga skit i plitarnas kaffe. Jag log, och sa att jag kan ge honom överdelen till kaffekokaren med plitarnas kaffe, så kan han ta med den till toan. Skita i den, och sen toppar jag med färskt kaffe och brygger åt dem. Sagt och gjort.

Plitarna fikade, och jag hörde aldrig någon av dem anklaga mig för att de druckit bajs-kaffe.

Men.

Dagen därpå fick jag veta att jag hade nya arbetsuppgifter och inte skulle vara kvar som städare/kaffeansvarig på monteringsfabriken.

Jag förstod så klart varför, och jag förstod också att det var något de ville glömma så fort de kunde så de startade ingen utredning i varför de druckit bajs.

Kolmården

Något utanför Norrköping ligger anstalten Kolmården. När jag satt där var det en test-anstalt där de provade att ha mindre antal plitar, och istället knallade man runt med en fotboja på sig. Gick man utanför ett visst område så gick ett larm. Här blev jag placerad i början av denna voltan, det var väldigt blandade kategorier av fångar men det gemensamma var att vi alla hade halvlånga straff.. 1 år och uppåt, den med längst straff jag träffade här hade 5 år. Samtliga fångar här var iallafall klassade som ”ofarliga”, d v s ingen allvarlig våldshistorik. De allra flesta satt för eko-brott, skattefiffel, bedrägerier, osv. Även en hel del ganska ”vanliga killar” som blivit dömda för misshandel som de gjort på fyllan. Den som satt 5 år satt för dråp, också en olycklig händelse som skett på fyllan men som slutat illa. Det fanns även ett antal fångar här med misstänkt bakgrund kom in här, en del begärde själva flytt till annan anstalt när det uppdagades att de satt för kvinnomisshandel. Det är väl det som är nackdelen på dessa öppna anstalter, att det slinker in en och annan ful fisk… också vanligt att pedofiler blir placerade på öppna kåkar, särskilt mot slutet av sina straff. Vi brukade be vänner utanför kolla upp domar. Ganska enkelt, det är offentlig information så med namn och personnummer så får man tillgång till infon på den domstol som dömt.

Ta med dig papper på ditt straff in på kåken

Ska du inställa dig på ett fängelsestraff så gör det enkelt för dig, se om du kan smussla med dig papper på din dom in. Så kan du visa upp dem på avdelningen när du kommer, och det blir klart för alla vad du sitter för. Detta var standard förr, och nya fångar avkrävdes detta men sedan började kåkarna förbjuda fångar att ha med sin dom in, och vid visitation av cellen tar de dessa papper.. samtidigt så orkar de ganska sällan gå igenom alla papper du har.

När vi hängde en gubbe

Vi tog en madrass och rev av skumgummi så att den såg ut som formen av en kropp. Vi satte på den fångkläder.

Sedan trädde en svart sopsäck över det som skulle vara huvudet och drog ett rep runt dess hals. Sedan hängde vi madrass-gubben ut genom fönstret från avdelningen.

På morgonen i gryningen när nya passet plitar anlände fick de panik ”De har hängt en jävel”.. ”Det hänger en död fånge från fönstret”

Det blev ett jäkla liv.

De fick aldrig reda på vem det var som hade gjort gubben, men nog försökte de. Visitation på samtliga celler på avdelningen för att se vem som kunde sakna en madrass, eller vem som hade mindre fångkläder. Madrassen kom från min cell, men jag hade haft dubbla.. och kläder hade hela avdelningen mer än nog av eftersom en av oss jobbade i tvätteriet.

De var sura över detta ganska länge.

Några månader senare fick jag knall till en sluten anstalt. Anledningen var misskötsamhet och egentligen kunde de inget bevisa, men antar att de räknade 1 + 1. Dagen innan transport fick jag spendera i isoleringscell, mina avdelningsvänner lyckades faktiskt muta en plit och smugglade in en pizza som jag fick levererad till isoleringscellen tillsammans med Tack-för-denna-tiden lapp. Uppskattat!

Låste in plitarna

Ett annat hyss, som vi t o m lyckades upprepa ett par gånger. Detta var på min första volta och på denna kåk fanns ett snickeri där ett trettital av fångarna utförde terapi-liknande arbetsuppgifter. Det brukade vara 4 till 6 plitar som höll koll på oss fångar och skötte snickeriet.. överlag brukade plitarna ute på arbetsplatserna vara något sjystare, de flesta såg sig inte som ”väktare” och det fanns även de som mer eller mindre tog fångarnas parti då och då. Kanske för att deras arbetsuppgifter aldrig gick ut på att visitera, ta urinprov eller leta efter knark i cellerna..

Hur som helst, det var lika roligt att jäklas med dem, och de kunde ofta ta ett hyss med ett leende.

På snickeriet hade de sitt kontor, och detta var en slags inglasad fyrkant mitt i snickeriet, med en dörr in. Dörren öppnades utåt så vi såg möjligheten att när alla plitar var där inne, låsa in dem genom att bomma igen dörren. Så det gjorde vi… sedan knackade vi på rutan, och skrattade glatt åt dem när de insåg att de var fångna inne i kontoret, och vi fångar var fria i snickeriet.

Ut kom de såklart, eftersom de kunde ringa ut till själva fängelset och berätta att de blivit inlåsta. Men inte utan att de fick skämmas i den komiska situationen…

Vi upprepade hysset någon vecka senare, sedan lärde de sig att inte vara inne på kontoret på samma gång.

Ordlista för färskingen

 • Valp – Ny, yngre brottsling som ännu inte känner till så mycket.
 • Volta – Fängelsestraff
 • Plit – Väktare på anstalt eller häkte
 • Mölle – Klassiskt kortspel på fängelser )lär dig Mölle)
 • Snabbknullare – Våldtäktsman
 • Kåken – Fängelset
 • Permis – Permission
 • Knall – Bli förflyttad till annan anstalt
 • Gola – Tjalla
 • P14 – Själv begära förflyttning till annan anstalt
 • Mucka – Bli fri
 • Kaffevolta – Kort straff, typ några månader
 • Beckna – sälja
 • Mytare – Mytoman, lögnare, jiddrare

Lär dig spela Mölle (Mulle)

Mölle är det klassiska kortspelet på kåken. Det spelas med två kortlekar, och har ganska svåra regler för den som ska lära sig spela. Att kunna spela mölle är ett tecken på att du inte är en färsking, dessutom är spelet ganska kul och ofta körs det turneringar i mölle på kåken.. med. Om man spelar 4 spelare så spelar man i par, och sitter diagonalt med sin spelpartner.

Lär dig grunderna till att spela Mulle här.

Förtroenderådet

Är som en liten förening på den anstalt du sitter på, och det är fångar som är med i den. På möte röstas ordförande etc in och förtroenderådets uppgift är att framföra fångarnas sak och agera om det blir problem. Förtroenderådet brukar också ta ett snack med nya fångar, och berätta hur det funkar..

Matsalen

Tag reda på om det är bestämda platser i matsalen eller inte, fråga en medfånge – inte en plit (plitarna kanske inte har en aning om interna regler mellan fångarna). Det kan nämligen vara orsak till käftsmäll, om du som ny kommer och sätter dig på en annans plats i matsalen.. så får du inte infon innan, så fråga det första du gör, hur det funkar på just din kåk.

Jag kommer fylla på med mer i detta inlägg, det är ett tag sen jag satt så vissa saker kan ha ändrats, men det som fortfarande är detsamma är att som fångar på en avdelningen, sitter man i samma båt. Det är bara att göra resan behaglig…

 

Att undvika böter, polis och domstol

Att undvika böter, polis och domstol

Som hobby-pundare hamnar man ofta i diverse trubbel med lagens långa arm, som de kallar den. Men det kan finnas ett riktigt intressant sätt att undvika mycket som har med rättsapparaten att göra. Hela konceptet sitter långt inrotat så det kan vara lite svårt att greppa, och även om man greppar det så kan det vara jävligt svårt att ta till sig det… liksom funkar det i praktiken? Jag har hört historier om folk som kört denna linje hela vägen och klarat sig, så det kan vara värt att lära sig! Jag ska förklara och ge lite mer info nedan och videon längst ned ger en toppen förklaring på hur man kör detta juridiskt.

Myndigheterna är serviceföretag

Alla slags organisationer, institutioner, och myndigheter är att se som företag. Serviceföretag. Polisen är avlönad av folket. Liksom regeringen och de ska till folkets tjänst.

Du är inte ditt personnummer

Inte heller är du ditt namn, du är du. Du äger din kropp och de egendomar du har. För att någon ska kunna bestämma över din kropp måste du ingå ett kontrakt, detta gör vi ofta ganska omedvetet.

I polisförhör och domstol, är alltid det första du får göra att gå med på att du är ditt NAMN och ditt personnummer, och medge att du är en person. I och med att du gör det så ingår du kontraktet och har skyldigheter, men färre rättigheter. Du medger i samma stund att du går med på att lyda Sveriges lag och accepterar domstolen som din överordnade.

Men om du inte medger detta, varken i förhör eller i domstol eller i kontakt med myndigheter. Utan hävdar din rätt som levande man, eller levande kvinna. Hävdar din rätt att din kropp är din egendom, bara du bestämmer över den och vad du gör med den. Och detta måste ju vara särskilt intressant i ett mål där man står åtalad för missbruk.

För när du hävdar att du inte är en person, utan levande man eller kvinna så har du inte accepterat narkotikalagstiftningen heller. Kontraktet där du skrivit på att du accepterar den rekommendationen saknas, och såvida åklagaren inte kan visa ett av dig påskrivet kontrakt så har du inte gjort något lagbrott.

Principen är egentligen enkel, du är fri precis som en fågel. Ingen kan tala om för den att den inte får äta hampa frön med THC i, för att ta ett dåligt exempel. Du är född lika fri, men vid födsel får din kropp ett namn och ett identifieringsnummer som vi kallar personnummer. Personnumret funkar som ett organisationsnummer för ett företag, och din person är att se som ett företag där du när du vill kan ingå kontrakt mellan parter för att komma överens och göra livet enklare, men vi blir något lurade att tro att vi ÄR det företaget bestående av namn och personnummer, vilket faktiskt inte stämmer alls.

”Polisen kommer skratta om jag står och hävdar att jag inte är mitt namn och mitt personnummer”, ja sannolikt, men kör man hela racet så har man rätt i slutändan, om man pallar att stå på sig hela vägen såklart, och det är inte lätt!

Du får ändå ingå kontrakt med ditt namn i andra ärenden. Men kan neka ibland, din person är ett företag och du väljer själv när du vill använda det. I övrigt är samtliga de rekommendationer som myndigheter felaktigt kallar för lagar, faktiskt just bara rekommendationer. Inget du måste följa som levande man eller kvinna.

Hur funkar detta juridiskt

Brott av typen där du förfogat över din egendom, är inte brott om du inte erkänner att du är ditt namn och personnummer. Brott där du begått en lagöverträdelse mot en annan man och kvinna är fortfarande brott, i dessa lägen funkar inte detta. T ex misshandel, stöld eller skadat något.

Exempel på när detta funkar är skatteärenden, när du anordnar fest, när ni är många män och kvinnor samlade (aktuellt idag på många sätt), om du brukar droger, köper droger, odlar cannabis.

Flera engelska länder kallar det som går under ovanstående för Common Law, på svenska kanske det kan översättas till allmänna lagen.

Hur du gör praktiskt

Om en snut går intrång på dig, vill gå in i din lägenhet. Vill visitera dig. Vill beslagta något så måste du hålla språket på en nivå som gör att du inte av misstag råkar godkänna att du är ditt personnummer. En polis har inte rätt att bestämma över dig såvida du inte skadat någon annan eller någons egendom. Eller en man eller kvinna hävdar att du begått brott (skriftligt). Eller då kontrakt finns.

Börja med att fråga efter polisens namn, och begär att se på dennes legitimation. När du fått det gå vidare enligt nedan:

 1. ”Är jag din egendom”, svaret borde bli nej. Vägra svara på andra frågor innan du får dina besvarade. Bara tig i övrigt.
 2. ”Har du eller någon annan från ditt serviceföretag rätt att administrera över egendom utan rättighet?”, Svaret bör bli nej även här.
 3. ”Var finns kontraktet som visar att du eller annan man eller kvinna från det företag du arbetar för har jurisdiktion över mig eller min egendom?”
 4. Har ni ett verifierat hävdande från en annan man eller kvinna att jag orsakat fel eller skada?

Kräv därefter svar på dessa frågor på ett dokument med handskriven signatur som kan verifieras.

Se filmklipp, 15 min.

Denna kille beskriver hela situationen ganska bra, och det finns fler klipp där man får exakta instruktioner så att allt blir korrekt juridiskt, och jag rekommenderar verkligen att du sätter in lite grann. Även om du aldrig kommer praktisera upplägget så är synsättet väldigt bra och vettigt att börja ta till sig det, för det är faktiskt så att myndigheterna står till vår tjänst och inte tvärtom.

 

Det finns en serie klipp från samma skapare. Och det finns jättemycket info om hur Common Law funkar, både i Sverige och andra länder så detta är inget nytt egentligen, bara det att vi är SÅ inrotade i systemet att vi fastnat i det.

Skaparen ovan har också en webb där du kan hämta skriftliga instruktioner och mallar för vad du kan sätta upp för notis på t ex din dörr för att det ska bli en lagöverträdelse om en polis går in utan tillstånd! Länkar nedan…

Vidare läsning

 

Hoppas du har nytta av infon, och sprid gärna detta vidare – för det kan vara ett jävligt bra steg i att folket tar tillbaka den makt de ska ha.

 

Skaffa Monero

Skaffa Monero

Bäst och säkrast om du ska köpa knark

Den säkraste och bästa att handla med på darknet är Monero – förkortat XMR. Bitcoin kan faktiskt spåras av myndigheter, men Monero är mycket privatare. Så för dina affären på darknet, var klok och använd bara Monero! Här följer en guide och tips till dig som är ny och vill lära dig Monero, eller för dig som vill ha pålitliga ställen att skaffa Monero på.

Monero, är en kryptovaluta. Precis som Bitcoin och många andra, de flesta känner till Bitcoin men det finns mängder av andra mindre kända liknande valutor. Det som är bra med Monero är att betalningarna är mycket säkrare och kan inte spåras.

Det främsta argumentet för XMR är att med denna kryptovalutan kan du göra helt anonyma transaktioner.

Köp Monero här

LocalMonero och AgoraDesk fungerar som Localbitcoin, det ser ut som en kopia av webbplatsen så har du använt Localbitcoin kommer du känna igen dig här. Köp med t ex Swish (eller det betalningsmedel du väljer). Det finns numera en hel del som säljer i Sverige och tar Swish och om inte så går det bra att handla från vem som helst från vilket land som helst men transaktionen kanske inte går på direkten som när man swishar. Klicka på en av länkarna i den gröna rutan ovan för att börja!

Vi föredrar ofta att växla till oss Bitcoin först, sedan använda tjänsten SideShift som vi berättar om längre ned.

Några exempel på folk i Sverige som säljer Monero på AgoraDesk/LocalMonero till höger.

Välj en utefter betyg och antal transaktioner som känns bra. Ange summa att köpa och sedan följ stegen, vissa kan be om bild på ID för att genomföra affären. De som säljer måste egentligen kunna visa upp vem de gjort transaktionen med så det är inte jättekonstigt men man vill gärna slippa och de flesta kan gå med på att göra affären ändå. Det är inte hela världen att visa upp ID i detta steg, det är lagligt att köpa Monero. Vid stora belopp och återkommande köp om du handlar ofta så vill du nog göra dig vän med någon och kanske göra en specialdeal, man kan ju också komma överens om att skicka kontanter om man är ute i god tid.

Ta emot dina Monero

Jag skickar alltid mina Monero till min egna plånbok först, alltså inte direkt till en darknet-marknad. Det KAN man göra dock, då Monero är mer anonym än Bitcoin och svårare att spåra för myndigheter – men ska du handla ofta eller fler än några gånger så är det sjyst med en egen XMR-plånbok och skicka från den till marknaden.

Hur du sätter upp en egen Monero plånbok finns steg-för-steg guide längre ned här på denna sidan!

Växla BTC till XMR säkert

För dig som redan har Bitcoin och vill växla till Monero eller annan valuta, eller du som föredrar att skaffa Bitcoin först och växla till Monero den vägen.

Här växlar du BTC till XMR

Många använder nedan tjänster, och numera kör alla vi känner också med dessa för att byta BTC mot XMR. Snyggt och enkelt och går hur fort som helst varje gång.

SideShift – Betrodd av många, godkänner mindre belopp .

Infinity Exchanger – Hög anonymitet

Att använda Sideshift – exempel

Snabb guide för att skaffa Monero, där du först köper eller skaffar Bitcoin och sedan växlar dessa till Monero.

1. Gör som du alltid gjort, när du köpt Bitcoin. Du kan faktiskt för mindre belopp även använda de vanliga tjänsterna som BT.CX eller Safello.

2. Ta emot dina Bitcoin i din plånbok, t ex Electrum. Alltså samma som när du handlade på de andra tidigare marknaderna som endast tog BTC.

3. Nu växlar du dina Bitcoin mot Monero, det är busenkelt och går på 20 minuter. Gå till Sideshift här (du behöver inte använda TOR för detta).

4. Först välj BTC mot XMR, skriv sedan in belopp i rutan under BTC. Vänta någon sekund tills antal XMR du ska få visas. Jag testar nedan med 0.005 som är typ 1300kr just nu, men den kurser går ju upp och ned hela tiden, för den summan får jag 0,74 XMR (Monero).

5. I RECEIVING ADDRESS anger du adressen till dit du ska få dina Monero, kanske din egna plånbok eller om du känner för att skicka direkt till marknaden så hämtar du adressen därifrån. Klicka på Shift, den röda knappen under.

6. Då kommer en ny vy att visas, där du ska kopiera adressen under TO ADDRESS och skicka exakt den summa du ska växla till den. Så i min BTC plånbok skickar jag nu 0,005, lägg gärna en lite högre ”fee” så transaktionen går fortare för dig om du vill. Skicka nu BTC, och ta en kopp kaffe. När du druckit upp den är det klart!

Precis som när du skickar BTC till marknader eller till din plånbok så tar transaktionen en stund, för oss har det gått på allt från 20 minuter till en gång då det tog ett par timmar. Så förseningar sker, men i 95% av fallen kommer kulorna på 15-20 min!

Tvätta av BTC – ta bort spår från tidigare transaktioner

TIPS FÖR DEN SOM HANTERAR MYCKET BITCOIN…

Om du vill göra så att de bitcoin du har tappar alla spår, då växlar du till Monero, och sedan tillbaka till BTC eller annan valuta som du kan använda eller ta ut.

…FÖR DEN SOM BECKNAR KNARK PÅ DARKNET MARKNADERNA ÄR DET SUPERVIKTIGT ATT PÅ NÅGOT SÄTT TÄTTA BITCOIN MAN TJÄNAR – ANNAR KAN BÄNGEN HITTA DEM OM DE ANALYSERAR BLOCKKEDJOR OCH HAR TUR

Komma igång med Monero

Du behöver ladda ned en plånbok till Monero också, om du vill förvara pengarna hos dig och inte ha dem liggande på ditt konto på Localmonero. Någon av nedan två kan vi rekommendera.

 1. Monero standard plånboken hämtar du här
 2. Feather, en Monero-wallet som liknar Electrum

Fixa med egen Monero plånbok guide

I detta exempel använder vi Feather wallet, så ladda ned den och installera programmet. Det är några snabba steg att klicka sig igenom innan du har en plånbok, välj ”Create new wallet”. Spara din seed i ett textdokument, och välj autoconnect.

Såhär ser feather wallet för monero ut, välj fliken Receive och kopiera en av adressen (höger-klicka och välj ”copy”) – klistra in den adressen som mottagar-adress i LocalMonero eller Sideshift, eller där du skaffar dina Monero just nu.

Vilka darknet marknader kan jag handla med Monero?

Många internationella marknadsplatser på darknet tar Monero då det är säkrare än bitcoin. Nedan är några bra exempel.

Och förutom darknet platserna ovan så finns det vanliga handlare på clearnet som tar Monero, se lista här: Här kan man handla med Monero.

Skillnad Monero och Bitcoin?

Monero är inte baserat på samma system som Bitcoin, utan på CryptoNote-protokollet. Transaktioner som görs med Bitcoin är synliga för alla. Alltså, man ser till vilken adress Bitcoin skickas och det gör i sig inte så mycket då det inte går att se vem som äger adressen – men när man spåras transaktioner via darknet och om en transaktion någonstans kan kopplas till att du köpt bitcoin med Swish så är du inte anonym längre. Med Monero visas inte denna information och det skyddar användarnas integritet i alla transaktioner.

Det har också en dynamisk blockstorlek och dynamiska avgifter, ett ASIC-beständigt bevis på arbete (RandomX) och en Tail Emission, bland flera andra förändringar.

Växla Monero till Bitcoin

Exempel på sidor där man kan växla in Bitcoin mot Monero.

SNABB OCH SNYGG TJÄNST: SideShift – Betrodd av många, godkänner mindre belopp .

BÄST om du vill köpa monero med swish: LocalMonero .

BÄST för att köpa Bitcoin: AgoraDesk (samma system som LocalMonero) .

HodlHodl ytterligare en tjänst för kryptovaluta.

Köpa monero med VISA kort eller liknande bank/kredit-kort

.

 

Alternativ för LocalBitcoin

Använd istället AgoraDesk om du vill köpa Bitcoin med Swish eller kontant – här finns många bra privatpersoner som säljer utan mellanhand.

.

Ät mer svamp

Ät mer svamp

Snart är det dags för svamp-säsongen, och jag snackar då inte om kantareller och Karl-Johan. Utan Toppslättskivlingar. Och det här med svamp är riktigt najs serni.. är du en av dem som bara drar ladd och tjack på festen vanligtvis så rekommenderar jag å det varmaste att åtminstone en gång snart lägga det knarket åt sidan och utmana dig själv med en liten dos svamp istället. Orkar du inte ge dig ut i naturen och plocka den själv så kan du köpa varianten Psilocybe cubensis, och diggar du det så kan du odla upp svamp själv.

Hur blir man på svamp?

Ruset sitter i c:a 6 timmar, men det beror lite på vilken av de olika psykedeliska svamparna du tar. Vissa kan gå ur efter 4 timmar, medan andra kan kännas av längre än 6 timmar. En sådär halvtimma efter att du ätit dem kan det komma en liten våg av trötthet, som sitter i från 30 minuter upp till en timma (inte alltid). Jag brukar få den och gäspar hejdlöst ett tag. Det kommer också en känsla av glädje krypandes så rid ut tröttheten, och man kan luta sig bakåt en stund. Sedan beroende på hur mycket du tagit börjar färger se klarare ut och man kan känna att man tänker lite annorlunda. Eftersom svamparna också ger en känsla av eufori så tar de allra flesta väldigt roligt under ruset, det går utmärkt att dansa och festa på och vill man kan man ta en öl till, men undvik gärna att kröka. Jag brukar också bli något busig, man får lust att skoja liksom..

Allra säkraste är att ta svamp i naturen, eller festival.. i allafall utomhus. särskilt första gången. Helst tillsammans med flera som hamnar på samma nivå. Sen när man känner svampruset och vet vad det är kan man ju alltid utmana sig själv och ta ensam och göra vanliga saker.

Psykedeliska svampar har också andra positiva effekter. Det forskas på att det kan bota depression. Det kan vara mot huvudvärk, migrän. Det ska också vara lättare att lära sig saker som har med motorik att göra. Som t ex att jonglera eller spela något instrument. Detsamma gäller för övrigt även LSD.

Vid lite högre doser börjar man se mönster, och det är inte direkt hallucinationer, utan mer att mönster framträder i gräs eller moln. D v s det kommer inte hoppa fram en gubbe ur tomma intet, det behöver du in te vara rädd för.

Riktigt höga doser har jag inte erfarenhet av, men det sägs att det är lärorikt. Många polare har testat och det har gått bra..

Utomlands, t ex Thailand förekommer det att varianter av dessa svampar serveras i Magic Mushrooms shakes, i Holland säljs tryfflar med liknande egenskap fast de är mycket svagare. Där finns det även ceremonier där man tar svamp tillsammans och bängar loss och spelar instrument eller jammar ihop… kul kul.

Att plocka knark-svamp

I Sverige växer Toppslättskivlingen (Psilocybe semilanceata) ofta på ängar, man brukar hitta dem på golfbanor också. Den är narkotikaklassad, och för den är olaglig att inneha och plocka.. så står bängen och har span på dig när du tar upp den så kan du i teorin torska.

Bild från Wikipedia.

Just Toppslättskivlingen är faktiskt den starkaste (bästa) av de psykedeliska svamparna, så där är vi välsignade. Mot slutet av augusti brukar de ploppa upp och sen hittar man den hela hösten. Men det beror på väder och årets klimat så klart.

Det är inte alltid helt lätt att veta om det är toppslättskivlingen man hittat, det finns andra små svampar som liknar men de kan vara mer gulaktiga, och stammen skiljer sig. Rekommenderar att läsa runt på Magiska Molekyler eller Drugwiki om Toppslättskivlingen.

Dosering av dessa för en första gångare c:a 20 färska svampar, eller strax under grammet om de är torkade. Polaren brukar själv trycka 50-60 st men vet att folk har ätit kring 100 st också för en riktigt stark megados. Men det är alltid bra att börja försiktigt och lära känna sig fram.

Köpa svamp på darknet

På marknaderna finns ofta säljare som har Psilocybe cubensis, nedan ett exempel..

En av säljarna polaren rekommenderar är Lapplisas, säljaren finns på Archetyp Market och också på sin vanliga webbplats Lapplisas.info.

(Notera att det är .info i slutet, Lapplisas tidigare webb på lapplisas.shop nås inte längre)

 

Svamp-pulver från Lapplisas..

 

Det finns också en svamp handlare som heter Swish som vi beställt av några gånger och det har varit bra kvalitet.

Adresser till alla marknadsplatserna finns alltid uppdaterade på sidan Darknet-guiden här.

Att odla upp knarksvamp (Psilocybin Cubensis – ringslättsskivling)

Här finns det  möjligheter, för det finns några vendors som säljer kits för att odla egna svampar. Om du söker på ”Grow kits” på marknaderna så är risken stor att du hittar ungefär som i nedan bild.

Det är lite meck, och hanteringen är viktigt när man ska odla svamp. Det får inte bli förorenat. Men det finns gott om guider ute och säljarna av grow kits brukar också dela med sig av hur man sköter allt.

 

 

Med det sagt, utmana dig själv och byt ut laddet mot svamp. Det kommer göra dig gott. 🙂

Värt att veta också är att opiater sänker ruset, likaså gör benz. Så ta inte det ihop med svampen såvida du inte medvetet vill det och vet vad du gör. Däremot kan det faktiskt vara najs att ha opiater till hands om man vill ta bort eller försvaga svampruset av nån anledning! Eller känna sig mer safe, skulle du snetrippa så är det skönt att ha tillhands.

Testa kvalitet på droger

Testa kvalitet på droger

Harmreduction, ofta kallat skademinimering

Handlar egentligen lite felaktigt skulle vi här ute i Uddebo åtminstone tycka, från ett perspektiv där brukande av droger är negativt, och alltid innebär en skada, som man vill minimera. Det kan då handla om allt möjligt och allt från sprututbytes-program så att tillgång till rena kanyler finns, eller hjälp med att kvalitetssäkra sina droger. T ex att heroin inte är fentanyl, och att man åker på en överdos. Hur som helst, harmreduction och vad det innebär är ganska fantastiskt, även om vi skulle vilja kalla det något annat lite mer positivt laddat. Det handlar om att ge varje person som intar droger en så bra upplevelse som möjligt, oavsett om det må gälla sinnesutvidgande psykedelika eller ångestbedövande opiater.

Så här vet du om ditt knark är bra med testkits

Köp hem det du behöver för att kvalitetstesta dina droger, THE HUP säljer bra kits.

 

Det är ju även bra att ha hemma ifall för att se ifall man blivit blåst, men framför allt så att man vet om substansen man köpt verkligen är det man har betalat för innan man skickar in det i kroppen.

Ovan kit kostar några hundringar, och testar totalt över 300 olika substanser. Här ute i Uddebo har vi särskilt använt det för att ta reda på vad det är för ketamin vi fått, då det cirkulerat väldigt mycket skit på senaste, och inte allt för sällan har det visat sig vara deschloroketamin, som bara ger ett blurrigt rus, inte speciellt behagligt egentligen.

Såhär använder du testkitsen från THE HUP

Ta en nypa knark, vi har alltid använt ett vitt wasabi-fat i porslin. Du vet sån där liten man blandar soja och wasabi i på sushi restauranger. Då är bakgrunden vit och det är lätt att göra rent efteråt. Kolla på vad som händer, hur färgen förändras och jämför sedan i den tabell som finns på deras sajt.

Om du handlar på THE HUP så kan du uppge rabattkoden Luffarn! 🙂

Sjysta snortrör istället för sliskiga rullade sedlar

Så det där med hygien, gäller ju lika mycket för dig som gillar att dra en panna i armen som för dig som hellre snortar. Sjukdomar sprids rätt lätt om du använder en sedel och drar med, och delar sedeln med polarna. Varför inte ha en schysst eget snortrör? Går ju såklart att klippa till från ett sugrör, men älskar man att knarka så tycker iallafall vi här ute i Uddebo att man gjort sig väl förtjänt av ett exklusivt snortrör inte bara för att hedra näsborrarna, utan även knarket!

Snortrör i metall

Det går att beställa snygga snortrör från många ställen. Här kommer några exempel…

Eller vad sägs om denna dammsugar-snortaren?

Snortrör i glas

 

Eller kanske allra bäst…

Snort Bullet

En bullet är inte bara ett snortrör, utan samtidigt en behållare. Det brukar rymmas c:a ett gram i dem och de passar bra för pulver som inte klumpar sig. Kokain och ketamin är exempel på droger som funkar bra i dessa. Hacka knarket fint fint och lägg sedan i det i bulleten, sedan vänder man den upp-och-ner, vrider på snurran samtidigt som man vänder tillbaka den. Sedan upp i näsan och sug in. Doseringen brukar vara c:a 0,05. Dessa är ju dessutom extra bra då det går att knarka lite diskret, t o m mitt på dansgolvet. Och bra för substanser som man behöver fylla på lite ofta, ja men ketamin och ladd. Amfetamin klumpar sig för mycket och inte lika lämpligt för bullet.

 

 

Vett och etikett för småpundare

Vett och etikett för småpundare

 

Såhär i juletider vill jag passa på att berätta lite om vett och etikett i luffarsvängen. Är det ohyfsat att inte bjuda på en lina på festen? Ska man behöva torska för en polare? Luffarn berättar nedan om..

Tjuvheder

Så blir du en god luffare.

Gola inte

Att inte tjalla måste ju ändå vara den första principen. Det låter enkelt, men många har riktigt svårt för att låta bli att gola ner sina polare. Jag skulle säga att även om du själv är oskyldig (på riktigt) och blir anklagad/förhörd för något en polare gjort så anger du inte henne eller honom. Det korrekta är att din polare själv kliver fram om det behövs och tar på sig det, men avvaktar i första hand för att se om alla kan klara sig. Den stora frågan då – vad gör du om polaren inte kliver fram, tar du straffet åt kompisen? Svaret är ja.

Snatta medvetet

Vi lallare, pundare som luffare, småtjuvar och dagdrivare kan ju ha svårt att få vardagen och ekonomin att gå ihop. Samtidigt behöver vi ju äta, och få i oss näring. Där faller vi ofta tillbaka på gammalt hederligt snatteri och klassikern är ju att knalla in på en affär, betala för någon enstaka vara och plocka på sig lite annat som man vill ha på köpet. Snålvarianten att köpa ett tuggummi men ha en oxfilé innanför rocken kan väl vara ok, men vi måste börja snacka medvetet snatteri, för även om Greta försöker föra vår talan så måste vi också ta vårt ansvar för en bättre framtid. Många lallarbebisar ska växa upp, och vi vill ju att även de ska få uppleva det sköna livet. Vårt snatteri måste vara hållbart.

Pröjsa för det ekologiska – stjäl det importerade

Så när du stoppar på dig varor, och betalar för vissa av dem så skickar du en signal till affären om vad det köps av. Om någon av produkterna du ska ha är ekologisk, så välj i första hand att betala för den – snatta det som inte är ekologiskt istället. Likaså, välj hellre att snatta kött – betala för grönsakerna. Dito med närodlade och närproducerade saker där du bor, betala gärna för dessa men stjäl det som kommer långväga (t ex betala för blåbären men stjäl ananasen). Välj gärna stora kedjor att stjäla i, små butiker och familjeägda verksamheter – hedra dem genom att betala (åtminstone för det mesta).

Vett och etikett vid stöld

Stjäl aldrig av en som du givit dig i lag med, och det inkluderar vänner, kollegor eller de som tillhör ”din grupp” eller som delar dina värderingar såväl som familj. Även de som befinner sig på samma fest eller event faller in här, precis som de som du kommer överens att göra något tillsammans med.

Stjäl aldrig när du blir inbjuden, oavsett om det är någon som är ”rik” eller som du inte gillar. När någon bjuder in dig i sitt hem så är det fint att ha en spärr som säger ”här stjäl jag inte”.

Det är finare att stjäla från juridiska personer än från fysiska personer.

Om nöden är där, och du av någon anledning måste så stjäl bara av den som har mer än dig själv. Du tar aldrig av en fattigare än dig själv. Var den Robin Hood som bor i dig.

Åsamka så lite skada som möjligt när du gör brott.

Se till att värdet av det du tillskansar dig motiverar den skada du medför, alla fattar ju idiotin i att slå sönder rutan på en bil för att ta ett halv cigarettpaket som ligger i sätet – men principen är densamma överallt och man bör beakta såväl materiell skada som offrets upplevelse.

Drog-etikett och kran-kontakt

Bjud på knark. Var alltid frikostig med droger. Delad spliff är dubbel spliff. Och jag var själv vittne när prästen tog fram sista linan tjack ur påsen och skulle bjuda, framför våra ögon så blev det till 100 linor, och hela kvällen var räddad. Att bjuda på droger är bland det mest uppskattade som finns, när det görs osjälviskt och med gott hjärta. Riktigt fin handling!

Ge inte ut uppgifter till en kran om en polare behöver hjälp, utan fråga kranen först. Efter ett ok lämnar du över telefonnummer eller kontakt.

Snacka inte uppenbara drogrelaterade konversationer på chattar som kan spåras eller nås av myndigheter.. t ex Facebook, Messenger. Det är inga svårigheter att komma på enkla icke standard kodord för det mesta om man måste ta dessa samtal den vägen. Inte bara för din egen skull, utan för den du pratar med.

Hot

Hota inte med något som du inte är kapabel att genomföra, och detta är för din egen skull, du vill inte vara en jidderprick.

Var trevlig och ödmjuk mot de som har det sämre

Var alltid extra trevlig, och visa mycket respekt mot de som har det sämre än dig, oavsett härkomst såklart. Hälsa alltid artigt på de tiggande romerna och önska dem all lycka. Visa stor ödmjukhet mot de som får kämpa mer än dig själv för att klara dagen.

Urinera med hänsyn

Kissa inte ned offentliga toaletter eller på onödiga platser, du skapar förvisso arbetstillfällen, men du förnedrar den som städar efter dig. Undantag i denna regel är om det är oerhört stor humor i kissandet, exempel kan vara bastu-aggregatet i simhallen eller hissen som går upp till socialtjänstens kontor på tredje våning. Även toaletten på polisstation om du är tagen till pisseprov kan vara motiverad att stänka ned helt och hållet i stundens ingivelse, man är ju faktiskt bara människa trots allt.

Känn rätt och fel

Nu har jag förvisso skojjat lite, haft humorn i behåll liksom, men detta med att vara en hederlig (och hedervärd) smålallare är väldigt viktigt. Lura gärna försäkringskassan – men blås inte din vän. Och ha en glädjefull jul.

Såhär gör du om post med knark hittas av tullen

Såhär gör du om post med knark hittas av tullen

Ibland händer det ju, att polisen eller tullverket hittar brev som kommer med knark i hem till sig. Särskilt om man har för vana att med jämna mellanrum beställa från stora Darknet-sajter som t ex Torrez eller Dark0de. Och alldeles särskilt om man tycker om att beställa från andra länder där det blir lite billigare.

Kallad till förhör hos tullverket när försändelse med knark beslagtagits

Vad gör man då, om man blir kallad till förhör hos tullen?

För det första ska du vara medveten om att du INTE bär ansvar för det som kommer i din brevlåda, vem som helst kan beställa eller skicka post med knark till dig. såvida du inte erkänner att beställt det är det polisens uppgift att bevisa att det är ditt. Alltså, regel nummer 1: NEKA!

Det spelar ingen roll ifall polis eller tullverket har hittat ett brev som är postat till dig. Det går inte att bevisa vem som beställt olagligheterna oavsett vad de påstår i förhör. I Sverige ligger bevisbördan hos åklagaren. Det är åklagarens uppgift att hitta tillräckliga bevis där det är ställt utom rimligt tvivel att du har begått ett brott. Bevis som de inte kan få tag på och som behövs för en fällande dom. Att erkänna är därför det dummaste du kan göra.

 • Du betalade med bitcoin, dessa är ANONYMA.
 • Med webbläsaren TOR som anonymiserar din riktiga IP-adress.
 • Dessutom kan vem som helst posta ett brev till din adress, du har ingen kontroll över detta.

Du vet inte varken varför eller hur de har hittat en försändelse innehållandes något olagligt adresserat till dig.

Hotar med att göra husrannsakan hos dig?

Polisen får göra husrannsakan vid lite starkare misstanke om åklagaren säger det. Att göra en husrannsakan tar tid och kräver att flera poliser lägg ork och energi på att gräva igenom ditt hem, handlar det om enstaka gram och för eget bruk är det aldrig skäl nog att rota igenom ditt hem. Erkänn inte i rädsla av att de ska ställa till besvär, det är extremt sällsynt att husrannsakan görs såvida man inte starkt misstänker att du har stora mängder hemma och bedriver försäljning. Men naturligtvis tycker de om att antyda att du ska erkänna eller få stora problem, faktum är att det är när du just erkänner som problemen börjar och det är när du erkänner som de mest sannolikt får göra även en husrannsakan. Erkänn inte! Är du osäker så begär att ha advokat, börjar du bli osäker mitt i förhöret så ångra dig, och begär genast advokat.

De frågar säkerligen om du har droger hemma, och säg bara nej. Inte ens en liten knätch hasch! Nada!

Antyder att de ska gå igenom dina banktransaktioner?

De vill i förhör se hur du reagerar, var inte rädd, även om du beställt Bitcoin via bt.cx eller om transaktionen kan synas så är inte det olagligt och det bevisar inget. du har alltid rätt att bara svara ”Inga kommentarer” och det spelar heller inte roll om polisen har genomskådat att du ljuger, vad denne tror eller känner på sig hjälper inte i rätten, de måste ha konkreta bevis eller erkännande från dig.

Antyder att de ska ta urinprov?

Detta kan de göra, men om du erkänner så gör de detta garanterat. Så åter igen, erkänn inte! Även om du skulle pissa positivt så vinner du inget på att erkänna.

Menar att du ska göra det enkelt för dig, erkänn så slipper du problem?

Det är när du erkänner som problemen börjar. Polisen vill göra det enkelt för sig, inget annat.

Vad säger man i polisförhöret?

Du har rätt till advokat redan vid förhöret, polisen eller tulltjänstemannen som förhör dig ska fråga om  du vill ha en försvarare redan innan förhöret börjar. Jag personligen brukar faktiskt inte vilja det, men man ska egentligen göra det. Så rekommenderas starkt, detta gör det besvärligt för dem och känner du inte till någon specifik advokat så välj en på slump, ett tips kan ju vara att kolla upp om det finns advokat som står för legalisering av droger eller avkriminalisering. Finns vet jag. (När du väljer advokat redan vid förhöret får du räkna med att vänta ett tag, eftersom advokaten måste komma, så det kan bli några timmar extra på stationen – men ha tålamod och behåll lugnet.)

Neka, du har inte beställt droger. Svara ”Vet inte”, ”Nej”, ”Ingen aning” och ”Nej” på det mesta.

Kallad till förhör, misstänkt för smuggling av narkotikaklassade varor

Det händer också att langare åker fast, eller att försäljningswebbplatser på Darknet tas i beslag med databas och viss information. Finns då dina adressuppgifter kvar hos någon (oftast och av självklara skäl raderas dessa så snart säljaren skickat dina varor, men det har hänt misstag) så kan du bli kallad som misstänkt. Samma procedur gäller här och då är det ännu viktigare med advokat redan i början. Neka!

Dessa polisförhör är inga problem, jag har varit med om ett stort antal och tar det som en lek. Bara neka! Varken polis eller tullverk orkar hålla på att jobba i onödan när de märker att det blir svårt att binda dig vid brott, och särskilt när det handlar om ringa narkotikasmuggling, några gram som eventuellt kan resultera i lite böter.

Exempel på frågor du kan få vid polisförhör

 • Känner du till Flugsvamp eller Dream Market?
 • Har du beställt narkotika?
 • Vet du hur man surfar anonymt på internet?
 • Känner du någon som brukar eller brukat narkotika?
 • Har du någonsin provat narkotika?
 • Inte ens gräs eller hasch?
 • Vet du vem som kan ha beställt narkotika till din adress?
 • Varför har någon skickat knark till din adress som mottagare?
 • Tar du narkotiska preparat?
 • Är du säker på att du inte vet något om detta

Även om hela förhöret låter konstigt och orimligt så gör inte det något, efter 3 veckor eller mer kommer fallet läggas ned och du blir informerad via ett brev att åtal inte väcks med anledningen brist på bevis.

Köpte Bitcoin som spärrats?

Har du köpt Bitcoin på exempelvis Safello, BT.CX eller Bitcoin.se men fått dem låsta? Du har säkert inte blivit av med pengarna men de har spärrats. Du kommer så småningom attt fp tillbaka dem. Polisen har sedan en tid tillbaks anlitat ett bolag, Chainanalysis, som på uppdrag utför blockchain-analyser.


Jag har fått information om att mitt konto hos Btcx/Safello/Bitcoin.se blivit avstängt på grund av transaktioner till darknet, vad gör jag, behöver jag vara orolig?

Då polis enbart vet att BTC har förts över till en specifik sida, men inte vad som är köpt på plattformen, eller om du överhuvudtaget köpt något (som även saluför lagliga produkter) finns ingen anledning till oro. En överföring till en darknet-webb är inte tillräcklig grund för vidare polisiär utredning. Skulle du som köpare mot förmodan få en förfrågan skall du neka till all form av illegal aktivitet då ett erkännande är enda möjliga sättet att bli lagförd.

Var köper jag nu Bitcoin om inte från dessa svenska sidor?

Svenska sidor likt dem ovan samarbetar dels med Polis samt tar ut växlingsavgifter på 8-12%. Alla kommer tjäna på att hitta bättre och ärligare aktörer att köpa kryptovaluta från. Även om det fortfarande går bra att använda svenska sidor för köp av bitcoin avråder vi kraftigt från det.

Använd alltid LocalBitcoin, och vill du absolut inte det så föredra olika tradingsiter, t ex Kraken men var då ute i god tid då om det är bankövering du ska göra. Vissa kan ta kort då går det snabbare. Ska du ändå använda någon av de svenska växlingstjänsterna så ha alltid en lokal plånbok emellan, Electrum är en bra.

Hur skyddar jag mig så att liknande inte händer igen?

Vi arbetar som sagt hårt och aktivt med att motverka liknande analyser, men som användare skall du även tänka på att göra vad du kan;

 • Skicka aldrig Bitcoin direkt från en växlingssida till Darknet. Även om detta inte är skydd nog mot spårning, då det är lätt att följa transaktionen i blockchain, är det ett ett absolut minimum.

Hur är det vid större mängder?

Som en sann Luffare förespråkar jag alltid att köpa för eget bruk, det är helt andra spelregler när man säljer. På Pundarens guide till gatan finns information om straffskalor och vilka mängder som domstolen brukar gå efter.

 

 

7 Lifehacks för en vardag i lyx som socialbidragstagare

7 Lifehacks för en vardag i lyx som socialbidragstagare

Dryga ut soc-bidraget

Som bidragstagare har en ju det inte så lyxigt va, kan bli ganska magert framåt månadsslutet även om man självfallet är ute och stjäl och snattar i vanlig ordning. Dels har ju vi livsnjutare ett annat sätt och leva va, vi gör la av med lite mer pengar än medelsvensson som sitter hemma med sina hundar och kollar Idol och Paradise hotel och allt vafan dyngan som går på TV heter. Vi vill ju ut och knulla horer, kunna dra en lina när man känner för’t eller röka på en brajja framför porr-rullen.

Så hur kan man göra för att ha det lite bättre ställt? Ha det som vi förtjänar va, så vi kan unna oss det lilla extra vi är värda!

Jo, här ska du få lite tips! Enkla saker, inget speciellt egentligen. Bara lite tips man kan använda sig av.

7 Lifehacks för att dryga ut soc-bidraget

Ett par tusenlappar extra med soc-bidraget varje månad

sockontor

Vi soc-bidragstagare har ju rätt till TV, dammsugare, cykel och lite annan skit. Varje gång du ansöker om bidraget så ta med att du behöver något av de där sakerna som man enligt normen har rätt att ha. T ex så kan din cykel bli stulen var tredje månad, TVn går sönder då och då och dammsugaren kan ha brunnit upp. Kolla av vad det står i reglerna och utnyttja dem, det är sjyst med ett par tusenlappar extra i kassan varje månad till priset av att gnälla lite.

Få ett par sjysta pjucks

Knalla in på ett badhus eller en sporthall. Ha på dig de sunkigaste skorna du har, för tanken är att du ska gå in. Ta av dig skorna. Chilla en stund. Gå ut igen, välj vid entren de skor du tycker är snyggast. Jag brukar va sjyst och lämna en lapp + mina gamla skor på samma plats jag tog de nya så att den gamle ägaren slipper slösa tid på att leta och undra. Tycker det är sjyst att det där då ligger en lapp som säger att han blivit av med skorna men att han gärna får låna de jag ställt fram.

På vissa ställen finns det så man kan välja och vraka…
Mycket skor på vissa ställen
Lämna gärna lapp så den gamle ägaren inte hänger läpp.
Den som innga skor har får frysa

Tjäna pengar och skaffa julklappar till familjen

Sprid ut att du gärna agerar jultomte på julafton. Du tar 500 spänn betalt och kommer överens med familjerna i området du valt om var de ska lägga julklapparna, försök gärna få femhundringen i förskott. På julafton hämtar du säcken och drar bara. Det är bra om du kan ha en bil med släp här och att du blir bokad av flera familjer i samma område och gatorna omkring, då blir det enkelt att plocka upp säckarna vid tiden då Kalle Anka går på TV. Det är populärt att hyra jultomte så det är enkelt att bli bokad, bara åk till lämplig ort nära dig och dela ut snygga broschyrer i brevlådan hos folk, ange ett Comviq kontant nummer så de inte kan spåra dig sen.

Viktigt att du ser trovärdig ut.
trovardig-tomte
Lätt hänt att bli ivrig och skojja till det lite.
jul-i-uddebo

Byt påse i livsmedelsbutiken

Gillar du nötter? Det gör vi har ute i Uddebo med. Men det är dyrt att köpa nötterna ur självplocket, uppmot 18,90,- hägget kostar det ju. Däremot godiset brukar ligga på 6,90,- för ett hekto. För det första är det ju förjävligt, att godis ska vara så mycket billigare än nyttiga nötter. Men, ta en påse från godisplocket på ICA och ta med den till nötterna. Plocka ogenerat på dig i påsen och gå fram till kassan och betala. (Förutsätter att du redan vid det här laget plockat på dig lite annat smått och gott från affären i fickorna… jag brukar kalla det att jag ”lyfter momsen” när ett paket rökt fjordlax åker in under tröjan).

Åk buss gratis

Behöver du åka buss till typ Götet eller Borås men har inget kort eller inga pengar. Passa på att stå långt fram i kön, sega och dryga dig sedan när du letar efter pengar/kort. I 80% fallet tröttnar busschaffisen och säger ”Gå in bara”.

Ät gratis på fina restauranger

Funkar även detta förvånansvärt ofta. Gå in och ät fint på valfri restaurang, drick några öl och börja bli högljudd. Rapa och fis och betee dig allmänt vidrigt – men inte hotfullt och aggresivt, viktigt där. Du får inte ge restaurangen anledning att se dig som annat än äcklig och störande, men inte så grovt att de väljer att tillkalla polis. Se till att du inte ännu ätit upp all mat och ta god tid där. Efter en liten stund kommer en servitris erbjuda dig att lämna restaurangen. Visst, bara tacka och bocka – och gå till nästa ställe om du fortfarande är hungrig eller törstig. I dessa lägen måste du ha backup-pengar, så att ifall du råkar i problem kan betala för dig i värsta fall.

Vissa hovmästare kan ta det personligt och bli riktigt arga. Håll huvudet kallt så slipper du stryk.
arg-krog
Thailändska restaurang ägare tenderar att skrika på sitt egna språk när de blir upprörda över beteendet.
arg-krog2

Få en helkväll på krogen

Denna kräver att du har lite kläder som matchar fotbollslag, t ex svart och gult för Elfsborg. Håll koll på om t ex Elfsborg vinner, ta med dig kläderna och dra in till Borås. Sen dra in på första bästa pub där idio… fansen står. De kommer bjussa hela kvällen. Ett annat trick om det är svårt att komma igång är du börjar i baren, beställ två bira. En till dig och en till honom bredvid. Skåla sen. Efter biran kommer han vilja bjuda dig på en ny omgång. Säg då istället -”Nä det är lugnt, men betala du dessa två jag köpte precis”.

Lycka till kära bröder, har ni fler tips på grymma grejjer vi kan göra så kommentera och hör av er!

Tillsammans vi krossa Babylon!