LocalBitcoin har lagt ned, länge leve AgoraDesk!

AgoraDesk är bäst

AgoraDesk är praktiskt taget exakt som LocalBitcoin, fast mycket säkrare och du kan även gå in på den sidan via TOR.

 

 

På HodlHodl kan du köpa Bitcoin ungefär som på LocalBitcoin, av andra privatpersoner. Och nästan lika snabbt som med Swish är det om du köper av en som tar PayPal, kan rekommendera det får enstaka köp. Testa regga dig på HodlHodl här  

 

Stora Bitcoin-guiden

För dig som vill lära dig köpa Bitcoin säkert innan du ska handla på darknet. Undvik att bli spårad och hur man bäst tvättar sina bitcoin innan man växlar dem till kronor eller sätter in dem på ditt egna bankkonto. Bästa ställena att spara sina bitcoin på.Nyligen har polisen tillsatt en grupp som utreder och spärrar köp av bitcoin via vanliga tjänster, BT.CX, Safello och Bitcoin.se är några av dem som polisen arbetar med. De sparar olika adresser som tar emot Bitcoin som de misstänker kan gå till Darknet, och sedan låser de pengarna om du köper och skickar via dessa tjänster. AgoraDesk är lite svårare för dem att granska då det är privatpersoner som säljer Bitcoin här, och du betalar direkt till dem. Så detta är att föredra alla gånger, även om den som säljer kan be om ID eller bild så brukar det vara ifall de måste redovisa sina transaktioner.

Använd ALLTID en lokal plånbok, Electrum att föredra, skicka aldrig direkt till en sida på Darknet.

 

Agora Desk – BÄST

AgoraDesk är toppen och har även kvar möjligheten att köpa Bitcoin kontant (detta har Localbitcoin tagit bort) – och det bästa av allt är att AgoraDesk även hanterar Monero (XMR). Rekommenderar varmt att du provar detta om du är ”varm i kläderna” med att använda BTC. du hittar AgoraDesk här.Gå till förstasidan och fyll i formuläret och vilket belopp du vill köpa Bitcoin för i svenska kronor, ange din stad och välj en betalningsmetod. Swish om du vill använda Swish då såklart.

Notera att du kommer att behöva visa en bild på din legitimation i de flesta fall, det är lagligt att köpa Bitcoin så för dig som vill vara helt anonym kan detta vara avskräckande men det är ok. Du ger även ändå säljaren ditt Swish nummer. Så – var beredd på att i detta steg är du inte anonym, och ska du använda Bitcoin på ställen där du inte vill bli spårad så löser vi det sedan genom att skicka dem till en annan plånbok emellan.

 

 

Du ser annonserna som visas och välj en säljare med ett bra rykte och många genomförda sälj.
Ikonen som visar tid hjälper dig att se om en säljare är aktiv eller inte och den är grön om säljaren svarar inom fem minuter, gul så inom 30 minuter. Är dem grå så mer än 30 minuter. Du kan klicka på knappen ”Köp” för att läsa mer.Efter du tryckt på köp-knappen ser du mer information om annonsen, säljaren, och villkoren för köpet. Läs igenom dem innan du skickar, om du inte håller med dem kan du gå tillbaka till föregående sida och välja en annan säljare.
För att starta handel, Skriv i den blå rutan hur mycket du vill köpa, klicka på knappen ”Send trade request”. Var nu med på att följa säljarens instruktioner och swisha till numret (dubbelkolla) och med något referensnummer som säljaren brukar lämna ut.

Betala för de Bitcoins du köper

När du betalat så klicka på jag-har-betalat-knappen. Så kommer säljaren verifiera att din betalning har kommit in, och sedan markera dealen som klar och bitcoinsen du köpt finns i plånboken. Klicka på konto till höger i hörnet så ser du dem. I nästa steg som är frivilligt och mer för dig som vill vara anonym och kanske handla på Darknet.OBS: Detta steg är förklarat för dig som använder en dator, laptop eller stationär – nedan görs inte på detta sätt med mobiltelefon eller med iPad eller liknande. Vänta hellre med detta tills du har tillgång till din dator.

Om du inte laddat ned Bitcoin-plånboken ”Electrum” som du har på din dator så gör det och installera den (länk finns till höger). Gå sedan till ”Receive” och kopiera den långa adressen i fältet ”Receiving address”.

Gå återigen till Localbitcoin och till ”wallet” som du hittar knapp till högt till höger. Klicka och du möts av nedan sida.

I fältet ”receiving Bitcoin adress” ange den långa raden av tecken och siffror, klistra in den där. (Högerklicka, välj ”klistra in). Sedan ange summan, som du kan kopiera från ovan på sidan där det står hur mycket du maximalt kan skicka efter att transaktionsavgiften dras.

Klicka på ”Continue”-knappen och skriv in lösenordet om det kommer en ruta som vill att du gör det.

Efter en kort stund, 5 minuter, så ser du i din Electrum att det är en överföring på väg. Det kommer ta ytterligare ett tag innan den bliv godkänd, räkna med 30 – 60 minuter innan  du kan använda dem eller skicka dem vidare igen.

 

Om du ska handla på en marknadsplats som tar Monero så är det säkrare istället för att betala med Bitcoin. Du köper den valutan på LocalMonero.co här.

 

Här kan du klicka och se om det just nu är någon som säljer Bitcoin och tar Swish som betalningsmedel på AgoraDesk – supersmidigt och snabbt men ibland finns det ingen online som tar Swish.

 

Här säljer/köper du bitcoin

För att köpa direkt, genom att swisha eller annan direktöverföring t ex Revolut. Du har dina Bitcoin inom en halvtimma.

 • BÄST: AgoraDesk (Swish betalning)
 • SÄMST: LocalBitcoin webbsida för köp/sälj av Bitcoin
 • BT.CX (Undvik denna då de ofta spärrar betalningar och låser pengarna).
 • Safello (Undvik denna då de ofta spärrar betalningar och låser pengarna).
 • Bitcoin.se (Undvik denna då de ofta spärrar betalningar och låser pengarna).

 

Har du lite mer tålamod och kan vänta upp till någon dag innan du har dina bitcoin och vill betala med kort typ VISA/Master Card eller överföring från ditt bankkonto. På dessa kan du också byta till dig Monero eller andra sorters kryptovalutor vilket kan vara smidigt.

 • Kraken.com
 • Coinbase
 • Bittrex.com
 • Binance.com

Bästa plånböckerna

Förutom på darknet och för att köpa knark? Jo alltså, ett stort antal företag och privatpersoner använder faktiskt Bitcoin. Det går att betala i allt större utsträckning med Bitcoin på nätet. E-handelsplattformar börjar tillämpa lösningar för betalning med bitcoin och andra krypto valutor. Du kan ibland betala inträden till fester och events med bitcoin, så det är en stigande trend. Dessa tar bitcoin som betalmedel.

 • Webhallen
 • Pizza24.se
 • Expedia när du bokar resor

Så ja, bitcoin används till mycket mer än att betala anonymt på darknet, och kommer användas allt mer.

 • Bli stammis, efter några affärer med samma säljare kan du börja förhandla om pris och andra villkor, kanske att du vill vara helt anonym.
 • Om du bor i en större stad så finns det oftast säljare som tar emot kontanter.
 • Skicka inte direkt från Localbitcoins wallet till eventuella Darknetshoppar du ska handla på, utan lägg till ett steg emellan. Använd Electrum.
 • Använd inte TOR för att handla på Localbitcoins.

Andra kryptovalutor

Monero – en annan kryptovaluta som är säkrare än Bitcoin. Vissa ställen accepterar denna valuta.

Bitcoin till kronor

Om du har Bitcoin och vill få in dessa som kronor på ditt konto, eller i kontanter så går även det på Localbitcoin.

Har du fått Bitcoinen på darknet så vill du gärna göra så att de inte går att spåra och då är valutan Monero (XMR) ett helt fantastiskt steg att lägga till. Det finns även tjänster som kallas för Tumblers som kostar 5% och innebär att dina Bitcoin skickas runt litegrann i uppdelade summor och sedan kommer tillbaka till dig, men det går fortfarande att spåra dem till dig. Det bästa är att lägga till Monero som mellansteg!

Tvätta Bitcoin

 1. Du skickar dina Bitcoin till ett konto du sätter upp på LocalMonero.co
 2. Köp Monero för alla Bitcoin
 3. Sälj sedan dessa på LocalMonero mot kronor eller Euro

Köpte Bitcoin som spärrats?

Har du köpt Bitcoin på exempelvis Safello, BT.CX eller Bitcoin.se men fått dem låsta? Du har säkert inte blivit av med pengarna men de har spärrats. Du kommer såsmåningom attt fp tillbaka dem. Polisen har sedan en tid tillbaks anlitat ett bolag, Chainanalysis, som på uppdrag utför blockchain-analyser.

Jag har fått information om att mitt konto hos Btcx/Safello/Bitcoin.se blivit avstängt på grund av transaktioner till darknet, vad gör jag, behöver jag vara orolig?

Då polis enbart vet att BTC har förts över till en specifik sida, men inte vad som är köpt på plattformen, eller om du överhuvudtaget köpt något (som även saluför lagliga produkter) finns ingen anledning till oro. En överföring till en darknet-webb är inte tillräcklig grund för vidare polisiär utredning. Skulle du som köpare mot förmodan få en förfrågan skall du neka till all form av illegal aktivitet då ett erkännande är enda möjliga sättet att bli lagförd.

Var köper jag nu Bitcoin om inte från dessa svenska sidor?

Svenska sidor likt dem ovan samarbetar dels med Polis samt tar ut växlingsavgifter på 8-12%. Alla kommer tjäna på att hitta bättre och ärligare aktörer att köpa kryptovaluta från. Även om det fortfarande går bra att använda svenska sidor för köp av bitcoin avråder vi kraftigt från det.

Använd alltid AgoraDesk, och vill du absolut inte det så föredra olika tradingsiter, t ex Kraken men var då ute i god tid då om det är bankövering du ska göra. Vissa kan ta kort då går det snabbare. Ska du ändå använda någon av de svenska växlingstjänsterna så ha alltid en lokal plånbok emellan, Electrum är en bra.

Hur skyddar jag mig så att liknande inte händer igen?

Vi arbetar som sagt hårt och aktivt med att motverka liknande analyser, men som användare skall du även tänka på att göra vad du kan;

 • Skicka aldrig Bitcoin direkt från en växlingssida till Darknet. Även om detta inte är skydd nog mot spårning, då det är lätt att följa transaktionen i blockchain, är det ett ett absolut minimum.
 • Tvätta gärna dina bitcoins genom t ex en CoinJoin transaktion eller liknande metod. Sök i forumet efter lämpliga guider för hur man tvättar bitcoins.