Köpa Bitcoin betala med Swish - nybörjarguiden

Localbitcoin är det bästa alternativet

Gör ett konto på https://localbitcoins.com/?ch=y4cs och använd din vanliga webbläsare och det går bra via mobiltelefon också. Börja med detta för att komma igång.

denna länken kan du se alla som just nu säljer mot Swish som betalning.

1 - Fyll i nödvändig information

Gå till förstasidan och fyll i formuläret och vilket belopp du vill köpa Bitcoin för i svenska kronor, ange din stad och välj en betalningsmetod. Swish om du vill använda Swish då såklart.

Notera att du kommer att behöva visa en bild på din legitimation i de flesta fall, det är lagligt att köpa Bitcoin så för dig som vill vara helt anonym kan detta vara avskräckande men det är ok. Du ger även ändå säljaren ditt Swish nummer. Så – var beredd på att i detta steg är du inte anonym, och ska du använda Bitcoin på ställen där du inte vill bli spårad så löser vi det sedan genom att skicka dem till en annan plånbok emellan.

 

2 - Välj Bitcoin-försäljare

Du ser annonserna som visas och välj en säljare med ett bra rykte och många genomförda sälj.
Ikonen som visar tid hjälper dig att se om en säljare är aktiv eller inte och den är grön om säljaren svarar inom fem minuter, gul så inom 30 minuter. Är dem grå så mer än 30 minuter. Du kan klicka på knappen ”Köp” för att läsa mer.

3 - Köp Bitcoins

Efter du tryckt på köp-knappen ser du mer information om annonsen, säljaren, och villkoren för köpet. Läs igenom dem innan du skickar, om du inte håller med dem kan du gå tillbaka till föregående sida och välja en annan säljare.
För att starta handel, Skriv i den blå rutan hur mycket du vill köpa, klicka på knappen ”Send trade request”. Var nu med på att följa säljarens instruktioner och swisha till numret (dubbelkolla) och med något referensnummer som säljaren brukar lämna ut.

Betala för de Bitcoins du köper

När du betalat så klicka på jag-har-betalat-knappen. Så kommer säljaren verifiera att din betalning har kommit in, och sedan markera dealen som klar och bitcoinsen du köpt finns i plånboken. Klicka på konto till höger i hörnet så ser du dem. I nästa steg som är frivilligt och mer för dig som vill vara anonym och kanske handla på Darknet.

5 - Skicka till din egna plånbok (Electrum)

OBS: Detta steg är förklarat för dig som använder en dator, laptop eller stationär – nedan görs inte på detta sätt med mobiltelefon eller med iPad eller liknande. Vänta hellre med detta tills du har tillgång till din dator.

Om du inte laddat ned Bitcoin-plånboken ”Electrum” som du har på din dator så gör det och installera den (länk finns till höger). Gå sedan till ”Receive” och kopiera den långa adressen i fältet ”Receiving address”.

Gå återigen till Localbitcoin och till ”wallet” som du hittar knapp till högt till höger. Klicka och du möts av nedan sida.

 

I fältet ”receiving Bitcoin adress” ange den långa raden av tecken och siffror, klistra in den där. (Högerklicka, välj ”klistra in). Sedan ange summan, som du kan kopiera från ovan på sidan där det står hur mycket du maximalt kan skicka efter att transaktionsavgiften dras.

Klicka på ”Continue”-knappen och skriv in lösenordet om det kommer en ruta som vill att du gör det.

Efter en kort stund, 5 minuter, så ser du i din Electrum att det är en överföring på väg. Det kommer ta ytterligare ett tag innan den bliv godkänd, räkna med 30 – 60 minuter innan  du kan använda dem eller skicka dem vidare igen.

Används Bitcoin?

Ett stort antal företag och privatpersoner använder faktiskt Bitcoin. Det går att betala i allt större utsträckning med Bitcoin på nätet. E-handelsplattformar börjar tillämpa lösningar för betalning med bitcoin och andra krypto valutor. Du kan ibland betala inträden till fester och events med bitcoin, så det är en stigande trend.

Så ja, bitcoin används till mycket mer än att betala anonymt på darknet, och kommer användas allt mer.

Viktiga TIPS

  • Bli stammis, efter några affärer med samma säljare kan du börja förhandla om pris och andra villkor, kanske att du vill vara helt anonym.
  • Om du bor i en större stad så finns det oftast säljare som tar emot kontanter.
  • Skicka inte direkt från Localbitcoins wallet till eventuella Darknetshoppar du ska handla på, utan lägg till ett steg emellan. Använd Electrum.
  • Använd inte TOR för att handla på Localbitcoins.

Handla Bitcoins – andra ställen

Det finns ett antal andra marknadsplatser och alternativ att köpa Bitcoins, några nedan och listan kommer utökas allt eftersom.

  • coinbase.com
  • kraken.com

Andra kryptovalutor

Monero – en annan kryptovaluta som är säkrare än Bitcoin. Vissa ställen accepterar denna valuta.

Vad tycker du?

comments