Kryptovaluta

Säkra bitcoin-adresser såhär

Säkra bitcoin-adresser såhär

Här finns ett verktyg som hjälper dig att kolla av BTC adresser och se ifall det finns varningar eller något som flaggar för att du kan komma bli spårad.

Säkra Bitcoin adresserna du ska skicka till

Perfekt att göra innan man skickar över Bitcoin, eller när du vill omsätta Bitcoin till pengar i kronor och ören, t ex in på ditt bankkonto. Finns det en varningsflagga på adressen så vet du och kan då tvätta bort spåren, t ex genom att först växla dem till en annan kryptovaluta och tillbaka till BTC igen så finns ingen flagga från transaktionerna tidigare kvar och kan inte kopplas till dig.

 

 

Bängen får smaka på sina egna metoder?

Tjänsten heter Antinalysis och funkar på snarlikt sätt som de verktyg myndigheter och polis använder när de försöker spåra bitcoin som de misstänker är kopplade till darknet-handel och hitta personerna som äger adresserna.

Det finns lite artiklar och nyheter på nätet där polisen uttrycker sitt missnöje över att verktyg som detta finns tillgängliga för allmänheten och därmed och knarkhandlare som kan få det enklare att komma undan.

 

Kom igång med Antinalysis

Att använda verktyget kostar pengar, det var t o m rätt dyrt! Att kolla 1 BTC adress kostar knappa 30 kr, och du måste köpa ett paket med minst 10 förfrågningar för motsvarande $30, det går bara att betala i Monero. Men för den som vill vara säker och aktivt vill arbeta med att täppa till luckor som äventyrar anonymiteten så är det väl värt det. Vi har dessutom goda nyheter till dig som vill testa, utvecklaren av Antinalysis gav oss här ute i Uddebo en token som fungerar för att analysera några gånger med. Vi tänker dela ut den till så ni kan testa gratis. Lägger in den längst ned.

Du får sedan en token, som fungerar så många gånger som du betalat för.

  • Skriv in den BTC adress du vill analysera.
  • Ange den Token du fick.
  • Du kan också ange hur länge du vill att resultatet ska ligga tillgängligt.

När du sedan klickar på ”Look up now” knappen så får du vänta en minut innan sidan med resultatet visas.

Prova verktyget gratis

Vi fick en kod att ge bort, den funkar bara ett begränsat antal gånger så först till kvarn. Men scanna ändå bara relevanta adresser, t ex inte varenda adress i din Electrum-plånbok.

2dFE-9Ewf-784q-Z69J

Har den slutat fungera? Skriv en kommentar att du vill ha en ny så ska vi se om vi kan få en till..

Länk till Antinalysis

Clearnet: Antinalysis.org

Onion: http://pdcdvggsz5vhzbtxqn2rh27qovzga4pnrygya4ossewu64dqh2tvhsyd.onion/

Andra säkerhetsåtgärder är att använda Monero. Tvätta Bitcoin från spår.

Om resultaten

Det finns 11 olika kategorier som en adress kan flaggas med i verktyget, bland annat Scam, Trading, Mining, Varning.. och du kommer se en historik med vilka webbplatser och tjänster dessa bitcoin kan vara kopplade till. Är adressen oanvänd och därmed också grön, så står det och en vit tom sida visa.

 

Skaffa Monero

Skaffa Monero

Monero, är en kryptovaluta. Precis som Bitcoin och många andra, de flesta känner till Bitcoin men det finns mängder av andra mindre kända liknande valutor. Det som är bra med Monero är att betalningarna är mycket säkrare och kan inte spåras.

Det främsta argumentet för XMR är att med denna kryptovalutan kan du göra helt anonyma transaktioner.

Köp Monero här

LocalMonero fungerar som Localbitcoin, det ser ut som en kopia av webbplatsen så har du använt Localbitcoin kommer du känna igen dig här. Köp med t ex Swish (eller det betalningsmedel du väljer). Det är inte lika många som använder Localmonero som localbitcoin, så det är inte säkert att det finns en aktuell säljare som tar Swish – vi föredrar ofta att växla till oss Bitcoin först, sedan använda tjänsten SideShift eller XChangeME som vi berättar om längre ned.

Här går du till LocalMonero.co

Pålitliga växlingstjänster

Många använder nedan två tjänster, som möjligen är ännu smidigare än vårt exempel. Vi har själva börjat använda just nedan allt mer för det är så snyggt och enkelt och går hur fort som helst varje gång.

SideShift – Betrodd av många, godkänner mindre belopp .

ChangeNOW – också smidig .

För belopp över 0,02 BTC

Men har du redan Bitcoin till ett värde av än 0,02 (dryga 10 lax) och vill byta dessa till Monero finns det ett enkelt sätt! Gå till XChange.me (dessa finns även via .ONION adress för bättre säkerhet – länkar nedan) – välj byta Bitcoin mot Monero och gå igenom processen, du har Monero på 20-30 minuter.

Detta är förövrigt också ypperligt om du vill göra så att de bitcoin du har tappar alla spår, då växlar du till Monero först, innan du tar ut pengarna i kronor.

ONION länk till xChange: http://aa7oyok6dxgyedeteldaumqjernm5ai7dnpqayy3p4q7solc6dxi5vad.onion/?invite=c8c1f96b-1d09-41e9-85be-a230d71221a3/

Clearnet länk till xChange: https://xchange.me/?invite=c8c1f96b-1d09-41e9-85be-a230d71221a3

Att använda Xchange – exempel

Snabb guide för att skaffa Monero

1. Gör som du alltid gjort, när du köpt Bitcoin. Du kan faktiskt för mindre belopp även använda de vanliga tjänsterna som BT.CX eller Safello, fast ändå helst LocalBitcoin då det är en decentraliserad service.

2. Ta emot dina Bitcoin i din plånbok, Electrum. alltså samma som när du handlade på de andra tidigare marknaderna.

3. Nu växlar du dina Bitcoin mot Monero, det är busenkelt och går på 20 minuter. Gå till https://xchange.me/?invite=c8c1f96b-1d09-41e9-85be-a230d71221a3 – enda haken är att minsta belopp är 0.02 BTC vilket motsvarar dryga 10 000 kr. Jag kan rekommendera denna tjänst, har funkat klockrent för mig många gånger, och det finns också en .ONION adress till tjänsten om vill ha ett extra lager av anonymitet.

I första dropdown menyn välj BTC, skriv in 0.02 eller högre belopp i rutan för ”You send”. Vänta någon sekund tills antal XMR du ska få visas.

 

Klicka på ”Exchange Now”, så möts du av nedan vy.

 

I första rutan ska du skriva i den adress som dina Monero ska skickas till, ska du handla upp dina 10 lax direkt så kan du faktiskt skicka direkt till en marknad om du vill. Men det kan vara trevligt och kännas bra att ha koll på pengarna så jag gör alltid till min lokala Monero-wallet först, jag använder Moneros standard plånbok som finns här: https://www.getmonero.org/downloads/ – men det finns andra alternativ också.

I ”Refund address” på växlingstjänsten skriver du en address du kan ta tillbaka dina Bitcoin på om något skulle gå fel. Ta en adress från din lokala BTC-plånbok, förslagsvis Electrum och skriv i den,

 

Tryck sedan på knappen ”Exchange” i nedre vänstra hörnet.

I nästa vy möts du av den adress du ska skicka summan till.

 

När du skickat, så kan du klicka på ”I have sent the funds ->”.

 

Precis som när du skickar BTC till marknader eller till din plånbok så tar transaktionen en stund, för oss har det gått på allt från 20 minuter till en gång då det tog ett par timmar. Du kan när som helst igen klicka på knappen ”I have sent the funds ->” så får du en uppdatering.

Komma igång med Monero

Du behöver ladda ned en plånbok till Monero också, om du vill förvara pengarna hos dig och inte ha dem liggande på ditt konto på Localmonero. Någon av nedan två är bäst.

  1. https://mymonero.com/
  2. https://www.getmonero.org/downloads/

Vart kan jag handla med Monero?

Många internationella marknadsplatser på darknet tar Monero då det är säkrare än bitcoin.

Och förutom darknet platserna ovan så finns det vanliga handlare som också tar Monero, se lista här: Här kan man handla med Monero.

Skillnad Monero och Bitcoin?

Monero är inte baserat på samma system som Bitcoin, utan på CryptoNote-protokollet. Transaktioner som görs med Bitcoin är synliga för alla. Alltså, man ser till vilken adress Bitcoin skickas och det gör i sig inte så mycket då det inte går att se vem som äger adressen – men när man spåras transaktioner via darknet och om en transaktion någonstans kan kopplas till att du köpt bitcoin med Swish så är du inte anonym längre. Med Monero visas inte denna information och det skyddar användarnas integritet i alla transaktioner.

Det har också en dynamisk blockstorlek och dynamiska avgifter, ett ASIC-beständigt bevis på arbete (RandomX) och en Tail Emission, bland flera andra förändringar.

Växla Monero till Bitcoin

Exempel på sidor där man kan växla in Bitcoin mot Monero.

SNABB OCH SNYGG TJÄNST: SideShift – Betrodd av många, godkänner mindre belopp .

REKOMMENDERAS OCKSÅ: ChangeNOW – också smidig .