Kratom

Kratom är en superintressant substans, eller egentligen ett träd. Trädens blad är det som används, och det är lika mycket en medicin som en drog.. fast så är det med alla droger om du frågar mig! Främst växer kratom i Asien och den odlas också i några av länderna, Laos och Vietnam.

Det är alltid fantastiskt när man kan använda växtdelar direkt, utan modifiering och process och droga sig på. Inte det att jag har brukat tacka nej till en lina ladd, men att tugga råa coca-blad är en mer naturlig upplevelse.

I likhet med hur man i årtusenden i Sydamerika har tuggat coca-blad, och gör ännu så har man i många delar av Asien tuggat på Kratom-bladen. Och det har aldrig varit något problem, tvärtom.

Kratom innehåller mitragynine. Mitragynine fungerar ungefär som opiater, morfin och kodein är två exempel.

Kratom fungerar utmärkt om man har abstinens eller avtändning från opiater, t o m den mest inbitna horsepundaren kan göra dagen lite lättare med kratom.

Under 2010 spreds väldigt mycket orättvis kritik och skit om Kratom, det såldes en drog kallad för Krypton där. Här hade man blandat i substansen O-desmetyltramadol, som är samma ämne som man har i piller som går under namnet Tramadol och det bevisades senare att det var denna blandning som hade gjort drogen farlig – inte Kratom som är helt ofarligt i måttliga doser. Men Kratom svartmålades ändå och man kan faktiskt läsa lite om detta på Wikipedia här.

Är Kratom lagligt?

Ja, här kommer ju det riktigt roliga! Det är fortfarande lagligt i Sverige!

Det finns ett litet men, för det gäller kratom-pulver. D v s den rena naturliga produkten (krossade, hela eller malda blad). Däremot är det olagligt att framställe ämnet mitragynin, det är också olagligt att dela upp pulver i doser och att äta det.

Med andra ord, och särskilt eftersom det inte heller syns i urinprov är det praktiskt taget omöjligt att torska. T o m om snuten står bredvid dig när du tar en dos så blir det svårt att bevisa att det var kratom du petade i dig.

Kratom syns inte i urinprov

Detta kan ju vara extra goda nyheter för den som behöver lämna pisseprov med jämna och ojämna mellanrum.

Hur doserar man kratom?

Det kan variera väldigt mycket i styrka beroende på odling och strain. Har du fått tag i färskare kraton så är styrkan högre än i blad som stått länge.

 • Låg dos: 2-4 gram
 • Måttlig dos: 3 – 5 gram
 • Stark dos: 5 – och uppåt
 • För färska blad kan det räcka med att tugga på ett mindre blad, eller dela på ett stort och smaska på.

Har du fått tag i svaga blad kan det behövas 10 gram eller mer. Som alltid när man provar nya knarksorter så gäller det att vara försiktig, prova låg dos och öka successivt. Ta in det försäljaren ger dig som råd också, de flesta knarklangare, och särskilt de som gillar att hålla sig till naturnära substanser är ärliga och hjälpsamma, kanske överdriven strykan på sina grejjer en aning men i regel brukar de ge bra doseringsanvisiningar.

Kratom tillreds genom att koka te på det, många gillar blanda med juicer. Apelsinjuice ska ta bort den lite bittra smaken och göra intagandet lite behagligare. Jag gillar te!

Hur blir man på kratom?

Ja man blir faktiskt lite skön, en viss eufori infinner sig också. Vi ska börja använda detta lite mer här i byn. Trevligt om vi kan bidra till att skapa en trend till mer narturnära knarksorter i samhället, och lämna de där syntetiska alternativen lite.

Kratom är ett tropiskt inhemskt träd i Papua Nya Guinea, Indonesien, Malaysia och Thailand, där bladet används för medicinska ändamål eftersom det har morfinliknande effekter. De flesta av dess hälsofördelar härrör från de unika näringsämnena och kemiska föreningarna som finns i växtbladen, som innehåller en mängd olika alkaloider och andra organiska material som är bra för många av människokroppens organ.

Det har använts för att behandla sjukdomar som kronisk smärta, diarré, sömnlöshet, diabetes och har varit till hjälp vid hantering av missbruksåterhämtning, minskad ångest och depression, ökad energi och uthållighetsnivå, bekämpning av trötthet och flera andra tillstånd. Kratom är också känt för att ha anti-malaria och anti-leukemiska egenskaper eftersom det innehåller mycket antioxidanter och vitaminer.

Om allt detta och mer kan man läsa i boken:
”Kratom: The complete guide on everything you need to know about kratom and its amazing health benefits, kratom for pain relief, anxiety, stress, depression as well as other health benefits of kratom” 
Länk till boken på amazon.

10 Kommentarer
 1. Var var får tag på Krotom?

  Det ät det lagligt måste man man köpa det på darknet?

  Skulle uppskatta vara man får tag på bra kvalite Krotom…..

  En sida på nätet skulle uppskattas-

 2. Jag har kratom, ca 20-30g å sälja om du är intresserad? Hör av dig om du är det.
  Mvh

 3. köp från https://www.scandinavianspeciosa.se/ ist för någon random, bästa priserna, kvalité och leverans

 4. Det finns bara ett ställe där ni som vill ha äkta kratom att handla ifrån och det är ” raw powder uk ” dom är dom ända seriösa handlarna där ni kan absolut va säkra på att få den äkta.Der finns 3 olika kraom sorter och det är 100% naturligt. Så ni som vill ha äkta kratom handla från raw powder uk.Snabba leveranser och bra priser har skälv handlat därifrån I en 4 år nu då deras utbud är stort beronde vad du är ute efter.

 5. Jag brukar handla här:
  https://kratomspecialisten.com/

 6. Har testat flera säljare, även utomlands.
  Den jag anser vara bäst är http://www.ecoval.se
  Ärliga, trevliga, snabba leveranser, löser uppkomna problem snabbt.
  Har dom någon gång själv råkat göra fel, så har man rikligt kompenserat.

  Ett plus är att dom inte främjag orättvis behandling av barn och kvinnor.
  Man ser även till att ekonomisk rättvisa i den mån det går att kontollera efterföljs.
  Man har ganska höga krav på sina leverantörer, och handplockar dem efter flera samtal.

  Kvaliten har alltid varit mycket hög, och produkterna testas på lab innan de levereras till Sverige.
  Stickprover tas av bönderna som oftast är små jordbruk, där odlarna slagit sig samman för att kunna
  konkurera med de större leverantörerna. Därav behöver man hålla hög kvalitet på sina produkter.

  Har haft flera samtal med dem över mejl och kan bara varmt rekommendera dom.

 7. Kul att hitta hit till denna informativa sida.
  Kan bara hålla med Quack. har också testat flera olikaeverantörer.
  Men ecoval har alltid varit sjukt trevliga när det blivit probelm eller
  om man undrat över något. Kvaliteten äri en klass för sig själv. Har fått
  bra kvalitet av andra säljare också, men ecoval har alltid haft den högsta och jämnaste.
  Har jädrans ångest och oro sedan barn. kratom har räddat mig från läkemedel
  som gör en känslolös, och med massor av biverkningar.

 8. Visas på drogprov nu! (Saliv)

 9. Går det någonstans att köpa i tablettform? För jag fixar inte smaken..så fruktansvärt äckligt!!

 10. Köp kapselmaskin och gör egna 🤗

Lämna ett svar