Skaffa Monero

Monero, är en kryptovaluta. Precis som Bitcoin och många andra, de flesta känner till Bitcoin men det finns mängder av andra mindre kända liknande valutor. Det som är bra med Monero är att betalningarna är mycket säkrare och kan inte spåras.

Det främsta argumentet för XMR är att med denna kryptovalutan kan du göra helt anonyma transaktioner.

Köp Monero här

LocalMonero fungerar som Localbitcoin, det ser ut som en kopia av webbplatsen så har du använt Localbitcoin kommer du känna igen dig här. Köp med t ex Swish (eller det betalningsmedel du väljer).

LocalMonero.co

Du kan också köpa Monero med Bitcoin på här. Perfekt om du redan har det, och ypperligt om du vill göra så att de bitcoin du har tappar alla spår, då växlar du till Monero först, innan du tar ut pengarna i kronor.

Komma igång med Monero

Du behöver ladda ned en plånbok till Monero också, om du vill förvara pengarna hos dig och inte ha dem liggande på ditt konto på Localmonero. Någon av nedan två är bäst.

 1. https://mymonero.com/
 2. https://www.getmonero.org/downloads/

Vart kan jag handla med Monero?

Många internationella marknadsplatser på darknet tar Monero då det är säkrare än bitcoin.

Och förutom darknet platserna ovan så finns det vanliga handlare som också tar Monero, se lista här: Här kan man handla med Monero.

Skillnad Monero och Bitcoin?

Monero är inte baserat på samma system som Bitcoin, utan på CryptoNote-protokollet. Transaktioner som görs med Bitcoin är synliga för alla. Alltså, man ser till vilken adress Bitcoin skickas och det gör i sig inte så mycket då det inte går att se vem som äger adressen – men när man spåras transaktioner via darknet och om en transaktion någonstans kan kopplas till att du köpt bitcoin med Swish så är du inte anonym längre. Med Monero visas inte denna information och det skyddar användarnas integritet i alla transaktioner.

Det har också en dynamisk blockstorlek och dynamiska avgifter, ett ASIC-beständigt bevis på arbete (RandomX) och en Tail Emission, bland flera andra förändringar.

Växla Monero till Bitcoin

Exempel på sidor där man kan växla in Bitcoin mot Monero.

https://www.morphtoken.com
https://evercoin.com
https://changelly.com
https://hitbtc.com
https://kraken.com
https://shapeshift.io

1 Kommentar
 1. Hej,

  Upskattar din sida, tack för bra info och skön läsning.

  Ville bara tipsa att det går att tjäna lite extra pengar om man driver en site eller flera med lite trafik/besökare, det enda som krävs är några rader javascript och besökarna kommer du mina monero till dig. Bra att upplysa om – men om man driver en sida som denna så tror jag dom flesta skulle långa ut lite CPU kraft, enkelt sätt att visa uppskattning.

  Det funkar även om att på vps, tänk i så fall på att ställa ner hur mycket cpu kraft scriptet får använda, 60 -70% har jag inte hört något gnäll om(so far). Självklart går det att köra på din vanliga desktop/laptop, dock om det är värt det kan jag inte svara på – om man ser till strömmen som kostar en del.

  Och mitt alternativ – it-säkerhetsnörd som jag är, riktat in mig mot scamsiter, kryptoexchanges och liknande. Ofta fulla med hål – lätt att injecera kod.
  Hackade servrar, helst root access – dessa är också väldigt enkelt att få tag i eller hacka själv och ger ganska bra utdelning. började ganska nyligen och har har i alla fall 50kr/dygn på 2 vps:er och en javascript miner.

  Vill inte länka kod eller metoder här, men om någon blir nyfiken hjälper jag gärna till.
  /zionk | PGP https://raw.githubusercontent.com/l014/.modalen/main/PGP.PUBLIC

Lämna ett svar