Skaffa Monero

Bäst och säkrast om du ska köpa knark

Den säkraste och bästa att handla med på darknet är Monero – förkortat XMR. Bitcoin kan faktiskt spåras av myndigheter, men Monero är mycket privatare. Så för dina affären på darknet, var klok och använd bara Monero! Här följer en guide och tips till dig som är ny och vill lära dig Monero, eller för dig som vill ha pålitliga ställen att skaffa Monero på.

Monero, är en kryptovaluta. Precis som Bitcoin och många andra, de flesta känner till Bitcoin men det finns mängder av andra mindre kända liknande valutor. Det som är bra med Monero är att betalningarna är mycket säkrare och kan inte spåras.

Det främsta argumentet för XMR är att med denna kryptovalutan kan du göra helt anonyma transaktioner.

Köp Monero här

LocalMonero och AgoraDesk fungerar som Localbitcoin, det ser ut som en kopia av webbplatsen så har du använt Localbitcoin kommer du känna igen dig här. Köp med t ex Swish (eller det betalningsmedel du väljer). Det finns numera en hel del som säljer i Sverige och tar Swish och om inte så går det bra att handla från vem som helst från vilket land som helst men transaktionen kanske inte går på direkten som när man swishar. Klicka på en av länkarna i den gröna rutan ovan för att börja!

Vi föredrar ofta att växla till oss Bitcoin först, sedan använda tjänsten SideShift som vi berättar om längre ned.

Några exempel på folk i Sverige som säljer Monero på AgoraDesk/LocalMonero till höger.

Välj en utefter betyg och antal transaktioner som känns bra. Ange summa att köpa och sedan följ stegen, vissa kan be om bild på ID för att genomföra affären. De som säljer måste egentligen kunna visa upp vem de gjort transaktionen med så det är inte jättekonstigt men man vill gärna slippa och de flesta kan gå med på att göra affären ändå. Det är inte hela världen att visa upp ID i detta steg, det är lagligt att köpa Monero. Vid stora belopp och återkommande köp om du handlar ofta så vill du nog göra dig vän med någon och kanske göra en specialdeal, man kan ju också komma överens om att skicka kontanter om man är ute i god tid.

Ta emot dina Monero

Jag skickar alltid mina Monero till min egna plånbok först, alltså inte direkt till en darknet-marknad. Det KAN man göra dock, då Monero är mer anonym än Bitcoin och svårare att spåra för myndigheter – men ska du handla ofta eller fler än några gånger så är det sjyst med en egen XMR-plånbok och skicka från den till marknaden.

Hur du sätter upp en egen Monero plånbok finns steg-för-steg guide längre ned här på denna sidan!

Växla BTC till XMR säkert

För dig som redan har Bitcoin och vill växla till Monero eller annan valuta, eller du som föredrar att skaffa Bitcoin först och växla till Monero den vägen.

Här växlar du BTC till XMR

Många använder nedan tjänster, och numera kör alla vi känner också med dessa för att byta BTC mot XMR. Snyggt och enkelt och går hur fort som helst varje gång.

SideShift – Betrodd av många, godkänner mindre belopp .

ChangeNOW – också smidig .

Infinity Exchanger – Hög anonymitet, listad på många betrodda webbplatser

Att använda Sideshift – exempel

Snabb guide för att skaffa Monero, där du först köper eller skaffar Bitcoin och sedan växlar dessa till Monero.

1. Gör som du alltid gjort, när du köpt Bitcoin. Du kan faktiskt för mindre belopp även använda de vanliga tjänsterna som BT.CX eller Safello.

2. Ta emot dina Bitcoin i din plånbok, t ex Electrum. Alltså samma som när du handlade på de andra tidigare marknaderna som endast tog BTC.

3. Nu växlar du dina Bitcoin mot Monero, det är busenkelt och går på 20 minuter. Gå till Sideshift här (du behöver inte använda TOR för detta).

4. Först välj BTC mot XMR, skriv sedan in belopp i rutan under BTC. Vänta någon sekund tills antal XMR du ska få visas. Jag testar nedan med 0.005 som är typ 1300kr just nu, men den kurser går ju upp och ned hela tiden, för detn summan får jag 0,74 XMR (Monero).

5. I RECEIVING ADDRESS anger du adressen till dit du ska få dina Monero, kanske din egna plånbok eller om du känner för att skicka direkt till marknaden så hämtar du adressen därifrån. Klicka på Shift, den röda knappen under.

6. Då kommer en ny vy att visas, där du ska kopiera adressen under TO ADDRESS och skicka exakt den summa du ska växla till den. Så i min BTC plånbok skickar jag nu 0,005, lägg gärna en lite högre ”fee” så transaktionen går fortare för dig om du vill. Skicka nu BTC, och ta en kopp kaffe. När du druckit upp den är det klart!

Precis som när du skickar BTC till marknader eller till din plånbok så tar transaktionen en stund, för oss har det gått på allt från 20 minuter till en gång då det tog ett par timmar. Så förseningar sker, men i 95% av fallen kommer kulorna på 15-20 min!

Tvätta av BTC – ta bort spår från tidigare transaktioner

TIPS FÖR DEN SOM HANTERAR MYCKET BITCOIN…

Om du vill göra så att de bitcoin du har tappar alla spår, då växlar du till Monero, och sedan tillbaka till BTC eller annan valuta som du kan använda eller ta ut.

…FÖR DEN SOM BECKNAR KNARK PÅ DARKNET MARKNADERNA ÄR DET SUPERVIKTIGT ATT PÅ NÅGOT SÄTT TÄTTA BITCOIN MAN TJÄNAR – ANNAR KAN BÄNGEN HITTA DEM OM DE ANALYSERAR BLOCKKEDJOR OCH HAR TUR

Komma igång med Monero

Du behöver ladda ned en plånbok till Monero också, om du vill förvara pengarna hos dig och inte ha dem liggande på ditt konto på Localmonero. Någon av nedan två kan vi rekommendera.

 1. Monero standard plånboken hämtar du här
 2. Feather, en Monero-wallet som liknar Electrum

Fixa med egen Monero plånbok guide

I detta exempel använder vi Feather wallet, så ladda ned den och installera programmet. Det är några snabba steg att klicka sig igenom innan du har en plånbok, välj ”Create new wallet”. Spara din seed i ett textdokument, och välj autoconnect.

Såhär ser feather wallet för monero ut, välj fliken Receive och kopiera en av adressen (höger-klicka och välj ”copy”) – klistra in den adressen som mottagar-adress i LocalMonero eller Sideshift, eller där du skaffar dina Monero just nu.

Vilka darknet marknader kan jag handla med Monero?

Många internationella marknadsplatser på darknet tar Monero då det är säkrare än bitcoin. Nedan är några bra exempel.

Och förutom darknet platserna ovan så finns det vanliga handlare på clearnet som tar Monero, se lista här: Här kan man handla med Monero.

Skillnad Monero och Bitcoin?

Monero är inte baserat på samma system som Bitcoin, utan på CryptoNote-protokollet. Transaktioner som görs med Bitcoin är synliga för alla. Alltså, man ser till vilken adress Bitcoin skickas och det gör i sig inte så mycket då det inte går att se vem som äger adressen – men när man spåras transaktioner via darknet och om en transaktion någonstans kan kopplas till att du köpt bitcoin med Swish så är du inte anonym längre. Med Monero visas inte denna information och det skyddar användarnas integritet i alla transaktioner.

Det har också en dynamisk blockstorlek och dynamiska avgifter, ett ASIC-beständigt bevis på arbete (RandomX) och en Tail Emission, bland flera andra förändringar.

Växla Monero till Bitcoin

Exempel på sidor där man kan växla in Bitcoin mot Monero.

SNABB OCH SNYGG TJÄNST: SideShift – Betrodd av många, godkänner mindre belopp .

REKOMMENDERAS OCKSÅ: ChangeNOW – också smidig .

BÄST om du vill köpa monero med swish: LocalMonero .

BÄST för att köpa Bitcoin: AgoraDesk (samma system som LocalMonero) .

Varnar också för localbitcoin som sedan ett tag ovillkorligt rapporterar transaktioner till myndigheter och Localbitcoin hjälper aktivt till med att hitta ”skummisar”. Undvik!

Också en bra tjänst: BISQ

HodlHodl ytterligare en tjänst för cryptovaluta.

Köpa monero med VISA kort eller liknande bank/kredit-kort

.

 

Varning för LocalBitcoin

Och vi varnar också för LocalBitcoin numera sedan början av 2022 då de samarbetar med myndigheter och rapporterar in allt som de tycker är ”skumt”. Undvik – använd istället AgoraDesk om du vill köpa Bitcoin med Swish eller kontant – här finns många bra privatpersoner som säljer utan mellanhand.

.

45 Kommentarer
 1. Hej,

  Jag undrar om någon kan hjälpa mig att komma igång med köp på Marknaden.
  Jag har skapat ett konto,men behöver hjälp med att växla och överföra pengar till konton så att jag kan handla.
  Jag vill att någon visa mig på ett enkelt sätt hur ska jag hantera köp på Marknaden.
  Betalar bra för hembesök och önskad hjälp.

 2. Hej Barbara, jag tror att du kommer klara det även utan ett hembesök. Jag antar att du reggat dig på Archetyp och ska ha in Monero där?

 3. Har köpt BTC – växlat till Monero genom sideshift, där det stod länge och väntade på 1 confirmation, men står nu som klar. Använde adressen på archetyp men där står wallet fortfarande på 0?
  Tar en liten stund kanske? För det är alltid lite nervöst när pengarna inte ”är någonstans” 😛

 4. Är det ”typ” safe att föra över direkt från localmonero till archetyp? Orkar inte skaffa nån wallet o det sägs ju att monero är krypterat/ospårbart

 5. Ja det är väl ”typ” safe. Det ryktas att vissa myndigheter jobbar på ett sätt att spåra Monero, men om de klarar det så kommer det inte drabba oss småhandlare på länge.

 6. tänk på att localmonero gjort om lite nu när du köper så måste dom gå direkt till en plånbok o inte som förut

 7. Kan jag köpa av localmonero sedan t en egen plånbok sedan till darknet sidor? eller måste jag göra något annat för mer skydd? T.ex brukade man köra electrum genom tor osv.

 8. Hej, jag har funderat på om det är lättare att torska om man har flera transaktioner med monero eller bitcoin till darknet sidor. Alltså om farbror blå kan börja undra varför du köper kryptovalutor och skickar iväg dom till en mystisk adress varje månad?

 9. Om det är små transaktioner, tänk nån tusenlapp här och var, så bör det gå under luppen..

  Det ÄR faktiskt fullt tillåtet att köpa krypto, jättemånga småsparare köper varje månad mindre belopp nuförtiden. Alltså på riktigt, det är faktiskt fler som investerar och sparar i krypto än som köper knark för dem.. 🙂

 10. Det är extremt omständigt och bökigt med att handla på darknet. Vad som aldrig framgår, är om man vill handla monero på localmonero, så får man tydligen inte avbryta ett köp om man ångrar sig. Då blir man blockerad från att göra framtida köp i all framtid!!

  Dessvärre är det säkraste sättet att handla, är hos sin lokala dealer..
  jag som uppskattar cannabis vet att väldigt mycket gräs och fet tyvärr är blandtat med syntetiskt skit, framför allt gräset, det sägs att nästan all weed är bessprutat med syntetiskta cannabioler. Där av att Tysklad väljer att legalisera cannabis.

 11. Archtype är fan SKIT ! La in 300Euro och fortfarande inte fått pengarna, pratat med support som svarade EN gång och som bad om returaddress men fortfarande verken pengar på min wallet eller mitt konto därpå. Kul Luffarn! Trevlig sida du rekomenderar. Detta var nu 48 + timmar sen

 12. Hej jag fattar inte riktigt. Jag har test-skickat och fått över bitcoin från coinbase till min elektrum-plånbok och från den kan jag köpa på archetyp market efter att jag har konverterat dom via sideshift till monero? Eller måste jag ändå ha en Monero-plånbok?

  Så jävla svårt första gången man ska förstå sig på allt..

 13. Hej, ber dig skriva det som hänt på deras forum. Jag har sett flera med problem, särskilt de som automatiskt växlat och missat skriva backup adressen och t ex skickat fel belopp. I samtliga fall hittills har de löst problemet.

  Jag tycker det är viktigt ändå att dessa grejjer kommer upp på deras forum, för säg om det skulle vara många som har problem så syns det för alla.

  Vi har också en hel del pajsare som lägger smutskastningskommentarer om marknader, nu säger jag inte att du är en av dem, men här kan ju vem som helst skriva att de inte får sina pengar, men på deras forum så syns det direkt om det stämmer eller är smutrskastning.

 14. Hej Erik, nä du behöver faktiskt inte en Monero plånbok, det går bra att skicka direkt.

  Det är lite av en smaksak, själv kan jag tycka det är nice att växla nån tusenlapp och förvara Monero i egen plånbok, sen precis när jag ska köpa så skickar jag in det beloppet till marknaden som varan kostar. Man vill helst inte ha pengar liggande på en marknad… även om man litar på dem så kan vad som helst hända.

 15. Tja Luffarn,
  Jag undrar om det finns en risk att valutan spärras om man växlar BTC till XMR i sideshift och sedan skickar valutan direkt till sin archetyp wallet?

 16. Tjena Domellino, det ska inte vara någon fara att göra så. XMR är så pass mycket säkrare. Jag skulle säga att det är helt ok så länge du handlar till eget behov typ.

  För någon som handlar stort så kanske man ändå vill hantera sina XMR i en egen plånbok först, i teorin skulle ju en myndighet framöver kunna registrera vilka XMR adresser som gått till marknaden, och sedan spåra transaktionen till Sideshift, och där kanske kanske även lyckas hitta vart de kom ifrån. Långsökt, men för den paranoide så kanske man vill lägga på ytterligare ett skal av anonymitet.

 17. Hej!
  Jag undrar om du skulle säga att NordVPN och anonym wallet är tillräckligt säkert för att genomföra ett köp på exempelvis archetyp?

  MVH

 18. Hej. Är på väg att handla men när nu äntligen allt är klart förutom att jag inte köpt btc så står det på archetyp sidan en ANNAN valuta?!
  Kan man köpa valutan på bt x har laddat ner en btc sida redan?

 19. Du kan växla till dig den på t ex Sideshift eller köpa direkt på LocalMonero.

 20. Vilken är billigaste exchanern för Monero? Finns det nån utan KYC?

 21. Finns det någon bra plånbok för Monero? Eller tar Electrum Monero?
  Behöver ju inte längre någon Bitcoin Wallet då jag inte spekulerar i e-valuta

 22. Ladda ned https://www.getmonero.org/downloads/ – det är originalet, välj ”Remote node”, inte ”Local node” när du installerar.

 23. Hej Luffarn!

  Hur lång tid brukar det ta sideshift.ai -> Archetyp? Omvandlade en del BTC till Monero för nån timme sen och transaktionen är ”complete” på sideshift men inga pengar på archetyp ännu. Är det vanligt eller har jag gjort något fel som omvandlade direkt till min archetyp-adress?

 24. Du har gjort rätt. Det brukar gå på 30 minuter, kanske en timma ibland. så vid det här laget bör också kulorna kommit fram? 🙂

 25. Hej, när jag ska växla btc till monero får jag upp den här ”The destination address should be a valid xmr address.” trots att jag har monero adress från archetyp market, jag som är dum eller vad jag gör jag för fel? XD
  Mvh

 26. Hej luffarn hur ska man köpa monero
  Det är rätt svårt 😥 kan inte få det i min hjärna
  Det känns som jag hållit på i evigheter.
  Kan du hjälpa mig på något sätt
  Med vänlig hälsning, Pasha

 27. For no-KYC Monero and Bitcoin stealthex is also great. Instant exchange, swapped through it many times. SB asked about KYC there, a great option.

 28. Hej,
  Jag har sett att alla swish vendors försvunnit localmonero.
  Är det något som hänt eller kommer de att komma tillbaka snart?

  mvh Fredrik knullfeldt

 29. Funderar på en sak med anonymiteten när man köper Monero med swish.

  Jag har ju bara swishat pengar till en person och han skickar Monero till någon random adress.
  Har säljaren registrerat någonstans vem som har köpt Moneron, och om det blir koll på honom, kollas även personerna som har swishat honom?

 30. Kanske, för i vissa fall kan säljarna behöva visa upp sina affärer. Monero är ändå såpass ospårbart så vad du har gjort med dina Monero du köpt kommer ändå förbli en gåta.

  Skulle du bli tillfrågad av snuten varför du köpt monero, vad du gjort med dem etc, så behöver du bara svara att det har inte de med att göra, det är inte olagligt att köpa monero. Vill du va trevligare i tonen så kan du säga att du småsparar i kryptovaluta.

 31. Tjenare luffaren jag köpte med swish på agoradesk o gav min wallet till archetyp jag köpte runt kl 19 ikväll jag har ej fått in dom enu

 32. Hej Patte, men fick du först in dina Monero på plånboken på Agora Desk? För där ska de hamna först, sedan därifrån skickar du till adressen på Archetyp. Kolla det..

  Annars fnns det en funktion på settings-sidan på archetyp som heter ”recover missing funds” om transaktionen fastnat.

  Återkom gärna med hur det gått!

 33. Hej! Jag har försökt använda sideshift för att växla mina BTC från electrum till både min moneroplånbok samt till Archetyp. Problemet är att oavsett vilken adress jag använder vid ”receiving adress” kommer jag inte förbi första steget i guiden här. Det står ”invalid receiving adress” när jag klickar på Shift-knappen. Vad göra?

 34. Skumt, du klistrar in Monero adressen, visst? I rätt fält osv?

 35. Ja, det är ju endast ett fält där så det är jag säker på. Tänkte att sideshift inte kunde skicka direkt till Archetyp då jag inte loggat in där på länge innan nu då. Men det borde ju gå att skicka till min moneroplånbok då jag skapade den för nån dag sedan

 36. tja, jag köpte btc som jag skickade över till electrum sen därifrån till sideshift och jag angav adressen direkt till archetyp för xmr, har nu suttit i 3 timmar och väntat på 1 konfirmation, har inte heller ngt på archetyp, vad händer?

 37. Hallå Kungen, har de inte kommit in vid detta laget så testa funktionen ”recover missing funds”. Finns på sidan där walleten är.

 38. Tja luffarn, jag betalade 4500kr på localmonero som skickades direkt till min archetyp plånbok. Allt gick smidigt men jag fick bara 3000 kr totalt. Finns det nått billigare sätt? 1500kr i transaction fee är ju löjligt. Tack på förhand

 39. Hallå. Ja det finns flera bättre sätt… det som du gjort är nog att du vält en försäljare på Localmonero som gett dig en dålig kurs, det där är ganska mycket från dag till dag. Vissa är supersega på att uppdatera sina kurser särskilt om de kan tjäna på det..

  Bäst kurs får man alltid om man handlar från en av de stora handelsplattformarna, t ex Kraken.com, Binance.com men det kräver en del från dig. Du är inte anonym där och kan behöva koppla ditt personliga bankkonto och får absolut INTE skicka direkt från dessa till en darknet marknad. Då köper du först Bitcoin, och sedan växlar du dessa vid behov till Monero via Sideshift.ai.

 40. Bästa Luffarn,

  Tusen tack för fantastisk sajt! Nu en fråga; Om jag köper BTC via Safello, överför sen dom till min Electrum wallet och sen växla på Sideshift från BTC till Monero och skickar dom till min Monero Wallet och därifrån till Archetyp – hur säkert du skulle du säga det är ur en spårningsbar synpunkt?

  Tack på förhand!

 41. Tjena Fred, kul att du gillar det vi skriver! 🙂

  Jag säger att det där är så säkert det kan bli. Det är bara att köra!

 42. Hej igen bästa Luffarn,

  Jag säger det igen – stort tack för en otroligt bra sida!
  Tack vare dig har jag kommit igång och kan beställa
  Själv vilket jag trodde var helt omöjligt.

  Du är fantastisk! Fortsätt med det du gör och tycker alla borde ge dig en liten peng som lär sig av dig!

 43. Hallå Fred, tackar allra ödmjukast för de fina orden. <3

 44. Hej!

  Hur sätter jag över XMR från Binance till Archetyp XMR-wallet? Förlåt en nybörjare, förstår inte alls.

 45. Tjena sk8good! Någonstans i Binance borde du ha ”withdraw” eller kolla efter en flik med ”wallet”. Jag har själv inte Binance men det borde finnas om du klickar runt litegrann, ha tålamod så hittar du.

  Sen på Archetyp hämtar du Monero adressen från fliken med en penningymbol på, här finns en guide för Archetyp market du kan följa: https://www.luffarn.com/archetyp-market/

Lämna ett svar