Changelly, ChangeNOW, LocalMonero, Monero, Sideshift, Trocador, Växla kryptovaluta, XMR,
Goda råd, Kryptovaluta

Bäst och säkrast om du ska köpa knark

Den säkraste och bästa att handla med på darknet är Monero – förkortat XMR. Bitcoin kan faktiskt spåras av myndigheter, men Monero är mycket privatare. Så för dina affären på darknet, var klok och använd bara Monero! Här följer en guide och tips till dig som är ny och vill lära dig Monero, eller för dig som vill ha pålitliga ställen att skaffa Monero på.

För att köpa Monero XMR med Swish gå till

Monero, är en kryptovaluta. Precis som Bitcoin och många andra, de flesta känner till Bitcoin men det finns mängder av andra mindre kända liknande valutor. Det som är bra med Monero är att betalningarna är mycket säkrare och kan inte spåras.

Det främsta argumentet för XMR är att med denna kryptovalutan kan du göra helt anonyma transaktioner.

Köp Monero här

LocalMonero och AgoraDesk fungerar som Localbitcoin, det ser ut som en kopia av webbplatsen så har du använt Localbitcoin kommer du känna igen dig här. Köp med t ex Swish (eller det betalningsmedel du väljer). Det finns numera en hel del som säljer i Sverige och tar Swish och om inte så går det bra att handla från vem som helst från vilket land som helst men transaktionen kanske inte går på direkten som när man swishar.

Klicka på en av länkarna i stycket ovan för att börja!

Vi föredrar ofta att växla till oss Bitcoin först, sedan använda tjänsten SideShift har slutat växla Monero Changelly eller Trocador som vi berättar om längre ned.

Några exempel på folk i Sverige som säljer Monero på AgoraDesk/LocalMonero till höger.

Köpa Monero i Sverige

Välj en utefter betyg och antal transaktioner som känns bra. Ange summa att köpa och sedan följ stegen, vissa kan be om bild på ID för att genomföra affären. De som säljer måste egentligen kunna visa upp vem de gjort transaktionen med så det är inte jättekonstigt men man vill gärna slippa och de flesta kan gå med på att göra affären ändå. Det är inte hela världen att visa upp ID i detta steg, det är lagligt att köpa Monero. Vid stora belopp och återkommande köp om du handlar ofta så vill du nog göra dig vän med någon och kanske göra en specialdeal, man kan ju också komma överens om att skicka kontanter om man är ute i god tid.

Ta emot dina Monero

Jag skickar alltid mina Monero till min egna plånbok först, alltså inte direkt till en darknet-marknad. Det KAN man göra dock, då Monero är mer anonym än Bitcoin och svårare att spåra för myndigheter – men ska du handla ofta eller fler än några gånger så är det sjyst med en egen XMR-plånbok och skicka från den till marknaden.

Hur du sätter upp en egen Monero plånbok finns steg-för-steg guide längre ned här på denna sidan!

Växla BTC till XMR säkert

För dig som redan har Bitcoin och vill växla till Monero eller annan valuta, eller du som föredrar att skaffa Bitcoin först och växla till Monero den vägen.

 

Här växlar du BTC till XMR

Många använder nedan tjänster, och numera kör alla vi känner också med dessa för att byta BTC mot XMR. Snyggt och enkelt och går hur fort som helst varje gång.

SideShift – Betrodd av många, godkänner mindre belopp . SideShift hanterar inte längre Monero sedan början på juli 2023, lägger in två andra bra växlingstjänster här.

Fungerande växlingstjänster, uppdaterat 2023-10-09

Trocador – schyst växlingstjänst, som även finns att nå via TOR – hanterar så klart Monero. Länk här

Changelly – funkar också bra och är snabb och enkel. Länk till Changelly  

Infinity Exchanger – Hög anonymitet

 

Att använda Sideshift – exempel

Denna guiden nedan handlar om Sideshift som inte längre växlar Monero tyvärr, men man gör typ likadant på både Changelly och Trocador.

Snabb guide för att skaffa Monero, där du först köper eller skaffar Bitcoin och sedan växlar dessa till Monero.

1. Gör som du alltid gjort, när du köpt Bitcoin. Du kan faktiskt för mindre belopp även använda de vanliga tjänsterna som BT.CX eller Safello.

2. Ta emot dina Bitcoin i din plånbok, t ex Electrum. Alltså samma som när du handlade på de andra tidigare marknaderna som endast tog BTC.

3. Nu växlar du dina Bitcoin mot Monero, det är busenkelt och går på 20 minuter. Gå till Sideshift här (du behöver inte använda TOR för detta). Trocador  här

4. Först välj BTC mot XMR, skriv sedan in belopp i rutan under BTC. Vänta någon sekund tills antal XMR du ska få visas. Jag testar nedan med 0.005 som är typ 1300kr just nu, men den kurser går ju upp och ned hela tiden, för den summan får jag 0,74 XMR (Monero).

5. I RECEIVING ADDRESS anger du adressen till dit du ska få dina Monero, kanske din egna plånbok eller om du känner för att skicka direkt till marknaden så hämtar du adressen därifrån. Klicka på Shift, den röda knappen under.

6. Då kommer en ny vy att visas, där du ska kopiera adressen under TO ADDRESS och skicka exakt den summa du ska växla till den. Så i min BTC plånbok skickar jag nu 0,005, lägg gärna en lite högre ”fee” så transaktionen går fortare för dig om du vill. Skicka nu BTC, och ta en kopp kaffe. När du druckit upp den är det klart!

Precis som när du skickar BTC till marknader eller till din plånbok så tar transaktionen en stund, för oss har det gått på allt från 20 minuter till en gång då det tog ett par timmar. Så förseningar sker, men i 95% av fallen kommer kulorna på 15-20 min!

 

Tvätta av BTC – ta bort spår från tidigare transaktioner

TIPS FÖR DEN SOM HANTERAR MYCKET BITCOIN…

Om du vill göra så att de bitcoin du har tappar alla spår, då växlar du till Monero, och sedan tillbaka till BTC eller annan valuta som du kan använda eller ta ut.

…FÖR DEN SOM BECKNAR KNARK PÅ DARKNET MARKNADERNA ÄR DET SUPERVIKTIGT ATT PÅ NÅGOT SÄTT TÄTTA BITCOIN MAN TJÄNAR – ANNAR KAN BÄNGEN HITTA DEM OM DE ANALYSERAR BLOCKKEDJOR OCH HAR TUR

 

Komma igång med Monero

Du behöver ladda ned en plånbok till Monero också, om du vill förvara pengarna hos dig och inte ha dem liggande på ditt konto på Localmonero. Någon av nedan två kan vi rekommendera.

 1. Monero standard plånboken hämtar du här
 2. Feather, en Monero-wallet som liknar Electrum

Fixa med egen Monero plånbok guide

I detta exempel använder vi Feather wallet, så ladda ned den och installera programmet. Det är några snabba steg att klicka sig igenom innan du har en plånbok, välj ”Create new wallet”. Spara din seed i ett textdokument, och välj autoconnect.

Såhär ser feather wallet för monero ut, välj fliken Receive och kopiera en av adressen (höger-klicka och välj ”copy”) – klistra in den adressen som mottagar-adress i LocalMonero eller Sideshift, eller där du skaffar dina Monero just nu.

Vilka darknet marknader kan jag handla med Monero?

Många internationella marknadsplatser på darknet tar Monero då det är säkrare än bitcoin. Nedan är några bra exempel.

Och förutom darknet platserna ovan så finns det vanliga handlare på clearnet som tar Monero, se lista här: Här kan man handla med Monero.

Skillnad Monero och Bitcoin?

Monero är inte baserat på samma system som Bitcoin, utan på CryptoNote-protokollet. Transaktioner som görs med Bitcoin är synliga för alla. Alltså, man ser till vilken adress Bitcoin skickas och det gör i sig inte så mycket då det inte går att se vem som äger adressen – men när man spåras transaktioner via darknet och om en transaktion någonstans kan kopplas till att du köpt bitcoin med Swish så är du inte anonym längre. Med Monero visas inte denna information och det skyddar användarnas integritet i alla transaktioner.

Det har också en dynamisk blockstorlek och dynamiska avgifter, ett ASIC-beständigt bevis på arbete (RandomX) och en Tail Emission, bland flera andra förändringar.

Växla Monero till Bitcoin

Exempel på sidor där man kan växla in Bitcoin mot Monero.

SNABB OCH SNYGG TJÄNST: Changelly .

BÄST om du vill köpa monero med swish: LocalMonero .

BÄST för att köpa Bitcoin: AgoraDesk (samma system som LocalMonero) .

HodlHodl ytterligare en tjänst för kryptovaluta.

 

Köpa monero med VISA kort eller liknande bank/kredit-kort

 

Alternativ för LocalBitcoin

Använd istället AgoraDesk om du vill köpa Bitcoin med Swish eller kontant – här finns många bra privatpersoner som säljer utan mellanhand.

 

78 Comments

 1. januari 8, 2024 at 09:28

  Luffarn

  Hallå Berit, det finns en funktion för det där du kan klistra in transaktions id för att se om pengarna är på väg. Samma sida som din insättningsadress på Archetyp.. testa där. Annars skriv till support.

 2. januari 7, 2024 at 15:48

  berit

  jag skickade xmr direkt från local monero till archetyp, men nu har ett dygn gått ocg de har inte trillat in på plånboken på archetyp. vad kan man göra ?

 3. november 17, 2023 at 00:24

  Vill ej säga

  Hej Luffarn. Jag blev precis tagen av snuten genom att de hittade ett brev med narkotika addresserat till mig. Detta var inrikes och det sade kort sagt att de konfikserat och kommer förstöra det. Självklart kommer jag neka till allt och låtsas som jag inte vet vad de pratar om eller hur det kan blivit adresserat till mig. Jag vet heller inte vad darknet är osv. Du fattar poängen, det enda som jag inte riktigt vet hur jag ska göra är om polisen nu kontaktar mig till förhör och frågar om mina bank transaktioner. Hur ska jag reagera, vad ska jag säga och hur ska jag säga det för att få dom attt inte ödsla sin tid på det? Tror du ens de kommer ta mig till förhör?

 4. september 6, 2023 at 14:39

  Mr Lahey

  Hey there!
  I would recommend StealthEX as an alternative to Sideshift
  Monero swaps (in and out with 1000+ assets) is being supported without any KYC or registration for limitless swaps. Easy and fast.

 5. augusti 31, 2023 at 18:23

  Stomich

  Hej!
  Vilket är billigaste sättet att köpa XMR?

  Väg 1: Köpa XMR direkt på Monero (swish). Svindyrt, mycket försvinner på vägen.
  Väg 2: Köpa Bitcoin (swish). Också svindyrt, men bitcoin -> XMR sen blir billigare.

  Någon som räknat på detta, eller vet något som är mycket billigare än Swish? För jag fattar inte 😀

 6. augusti 31, 2023 at 09:37

  Luffarn

  Åhfan! Det är ett tag sedan jag gjorde ett köp där, utgick från att ingenting ändrats. Vilket det såklart kan ha gjort, står det så så testa ange en egen adress. Du hittar både länkar till Moneros egna plånbok och andra enklare här: https://www.getmonero.org/downloads/

  I princip går det ju att skicka direkt till Archetyp men jag föredrar alltid att mellanlanda på egen wallet vart jag än skaffar mina xmr. Tror även admin på arch vid något tillfälle rekommenderade att man gör så.

 7. augusti 29, 2023 at 11:09

  Adde Wallin

  Luffarn igen:

  Är det verkligen så?

  Jag testade att inleda ett köp av en säljare nu och angav plånboken som ligger på LocalMonero och fick upp följanade fel-meddelande:

  ”Fel vid handelsförfrågan
  Intern LocalMonero-adress kan inte användas för handelsavräkning. Ange en extern, icke-LocalMonero XMR-adress för att fortsätta.”

  ???

 8. augusti 29, 2023 at 10:24

  Luffarn

  De Monero du köper hamnar i din plånbok som ligger på Localmonero, sen skickar du dem precis vart du vill 🙂

 9. augusti 28, 2023 at 21:03

  Adde Wallin

  Luffarn:

  tack för bra tips en FRÅGA:

  Går det köpa på LocalMonero till valfri wallet eller måste det vara min egna?

 10. augusti 28, 2023 at 20:58

  Adde Wallin

  Luffarn,du skriver:

  ”Ta emot dina Monero
  Jag skickar alltid mina Monero till min egna plånbok först, alltså inte direkt till en darknet-marknad. Det KAN man göra dock, då Monero är mer anonym än Bitcoin och svårare att spåra för myndigheter – men ska du handla ofta eller fler än några gånger så är det sjyst med en egen XMR-plånbok och skicka från den till marknaden.”

  På LocalMonero står att man endast får ta emot på sin egna adress.
  Men man kan likaväl ange en polares?
  Hur ska dom kunna se vems adressen tillhör?
  Är det korrekt?

 11. augusti 12, 2023 at 21:41

  Wilhelm

  Luffarn, rakryggat att du svarade. Stor eloge! Förstår vad du menar men samtidigt inte. Blev bara häpen då jag läste detta. I övrigt tack för en intressant site. Mvh

 12. augusti 12, 2023 at 17:47

  Luffarn

  Tjena Wilhelm, vi är emot all sorts av missbruk och beroende, men vi är för användning, bruk och nyttjande av knark – hoppas du fattar skillnaden <3

 13. augusti 10, 2023 at 11:44

  Wilhelm

  Luffarn står så här längst ner på en av dina sidor:”Luffarn.com deltar i Anonyma Föräldrar mot Missbruk och Beroende i Sverige -”

  Vad betyder detta är dina sidor en scam, eller?

 14. juli 28, 2023 at 18:32

  Britta

  Stort tack Luffarn för allt jobb du lägger ner. En, förhoppningsvis, sista fråga om PgP. Känns som man man måste behärska detta? har varit inne på engelska sajter för att få det förklarat men det är ju skitsvårt. Jag har inte kunskap för att klara av PgP. Vet du ngn som, mot betalning, kan supporta mig? Eller vet du någon svensk site som närmare förklarar PgP?

  Stort tack till dig Luffarna!

 15. juli 27, 2023 at 22:37

  Luffarn

  Mnja.. en aning kanske, men handlar du för eget behov, typ under 10 lax i månaden så är det lugnt.

 16. juli 27, 2023 at 22:34

  Luffarn

  Sideshift har tagit bort Monero tyvärr, använd de andra tjänsterna .. typ Changello, finns länkar i texten

 17. juli 27, 2023 at 22:33

  Luffarn

  Monero GUI föreslår jag. Skillanden är att CLI så skriver du kommandon i text (sketajobbigt) i GUI (Grafical User Interface) så är det som en plånbok

 18. juli 25, 2023 at 23:39

  Britta

  Luffarn, spelar det någon roll om man på getmobero väljer antingen Monero GUI Wallet eller Monero CLI Wallet?

  Tack för all värdefull info du ger oss :-;

 19. juli 21, 2023 at 18:26

  Nobody

  Ngn som vet om man kan betala Monero med ”PaySafeCard”?

  Mvh

 20. juli 19, 2023 at 20:42

  Felix

  Luffarn tack för en schyst sida men BTC till XMR i sideshift? Fattar inte då jag inte lyckas ställa in/hitta XMR i sideshift

  Ha det bra

 21. juli 19, 2023 at 14:11

  Nobody

  Luffarn,
  ”Det främsta argumentet för XMR är att med denna kryptovalutan kan du göra helt anonyma transaktioner.”?

  Om man betalar genom Swish försvinner väl anonymiteten?
  Vore suveränt isf om man kunde köpa Monero helt anonymt, eller hur?

  Mvh

 22. juli 19, 2023 at 14:03

  Nobody

  Luffarn,

  Är det snäppet mer anonymt att först köpa BTC och sedan växla dem till Monero än att direkt köpa Monero?

 23. juli 18, 2023 at 14:51

  Nobody

  Tack Luffarn, vore suveränt med sådan info!

 24. juli 17, 2023 at 09:23

  Luffarn

  Tjena, jag vet att det finns pålitliga sätt men har ingen att rekommendera just nu, ska höra mig för. Växlar själv inte på det sättet men förstår att behovet finns hos många. Återkommer och uppdaterar när jag vet mer.

 25. juli 16, 2023 at 20:37

  Nobody

  Luffarn,

  Undrar om du kan tipsa om hur man anonymt kan ”köpa” Monero? Tänker då ev. på ”cash by mail” eller ”PaySafeCard” eller annat tips?

  Tack på förhand

 26. juli 15, 2023 at 14:28

  Tegalsa

  PrettoFru,

  Kan du berätta lite mera hur du använder ”Cash by mail” och ”PaySafeCard”. Är det sistnämda ett registrerat kort? Hur fungerar det egentligen?

  Tack på förhand

 27. juli 1, 2023 at 12:42

  Golden Koi

  Jag använder Cake Wallet. Är det Safe? Tacksam för svar. Vänligen GoldenKoi

 28. mars 28, 2023 at 05:33

  Luffarn

  Hallå Ello, ja det funkar.. tycker själv det blir pillrigt att göra med luren så föredrar dator, men går ju. Kör hårt lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *