Skaffa Monero

Monero, är en kryptovaluta. Precis som Bitcoin och många andra, de flesta känner till Bitcoin men det finns mängder av andra mindre kända liknande valutor. Det som är bra med Monero är att betalningarna är mycket säkrare och kan inte spåras.

Det främsta argumentet för XMR är att med denna kryptovalutan kan du göra helt anonyma transaktioner.

Köp Monero här

LocalMonero fungerar som Localbitcoin, det ser ut som en kopia av webbplatsen så har du använt Localbitcoin kommer du känna igen dig här. Köp med t ex Swish (eller det betalningsmedel du väljer). Det är inte lika många som använder Localmonero som localbitcoin, så det är inte säkert att det finns en aktuell säljare som tar Swish – vi föredrar ofta att växla till oss Bitcoin först, sedan använda tjänsten SideShift eller XChangeME som vi berättar om längre ned.

Här går du till LocalMonero.co

Pålitliga växlingstjänster

Många använder nedan två tjänster, som möjligen är ännu smidigare än vårt exempel. Vi har själva börjat använda just nedan allt mer för det är så snyggt och enkelt och går hur fort som helst varje gång.

SideShift – Betrodd av många, godkänner mindre belopp .

ChangeNOW – också smidig .

För belopp över 0,02 BTC

Men har du redan Bitcoin till ett värde av än 0,02 (dryga 10 lax) och vill byta dessa till Monero finns det ett enkelt sätt! Gå till XChange.me (dessa finns även via .ONION adress för bättre säkerhet – länkar nedan) – välj byta Bitcoin mot Monero och gå igenom processen, du har Monero på 20-30 minuter.

Detta är förövrigt också ypperligt om du vill göra så att de bitcoin du har tappar alla spår, då växlar du till Monero först, innan du tar ut pengarna i kronor.

ONION länk till xChange: http://aa7oyok6dxgyedeteldaumqjernm5ai7dnpqayy3p4q7solc6dxi5vad.onion/?invite=c8c1f96b-1d09-41e9-85be-a230d71221a3/

Clearnet länk till xChange: https://xchange.me/?invite=c8c1f96b-1d09-41e9-85be-a230d71221a3

Att använda Xchange – exempel

Snabb guide för att skaffa Monero

1. Gör som du alltid gjort, när du köpt Bitcoin. Du kan faktiskt för mindre belopp även använda de vanliga tjänsterna som BT.CX eller Safello, fast ändå helst LocalBitcoin då det är en decentraliserad service.

2. Ta emot dina Bitcoin i din plånbok, Electrum. alltså samma som när du handlade på de andra tidigare marknaderna.

3. Nu växlar du dina Bitcoin mot Monero, det är busenkelt och går på 20 minuter. Gå till https://xchange.me/?invite=c8c1f96b-1d09-41e9-85be-a230d71221a3 – enda haken är att minsta belopp är 0.02 BTC vilket motsvarar dryga 10 000 kr. Jag kan rekommendera denna tjänst, har funkat klockrent för mig många gånger, och det finns också en .ONION adress till tjänsten om vill ha ett extra lager av anonymitet.

I första dropdown menyn välj BTC, skriv in 0.02 eller högre belopp i rutan för ”You send”. Vänta någon sekund tills antal XMR du ska få visas.

 

Klicka på ”Exchange Now”, så möts du av nedan vy.

 

I första rutan ska du skriva i den adress som dina Monero ska skickas till, ska du handla upp dina 10 lax direkt så kan du faktiskt skicka direkt till en marknad om du vill. Men det kan vara trevligt och kännas bra att ha koll på pengarna så jag gör alltid till min lokala Monero-wallet först, jag använder Moneros standard plånbok som finns här: https://www.getmonero.org/downloads/ – men det finns andra alternativ också.

I ”Refund address” på växlingstjänsten skriver du en address du kan ta tillbaka dina Bitcoin på om något skulle gå fel. Ta en adress från din lokala BTC-plånbok, förslagsvis Electrum och skriv i den,

 

Tryck sedan på knappen ”Exchange” i nedre vänstra hörnet.

I nästa vy möts du av den adress du ska skicka summan till.

 

När du skickat, så kan du klicka på ”I have sent the funds ->”.

 

Precis som när du skickar BTC till marknader eller till din plånbok så tar transaktionen en stund, för oss har det gått på allt från 20 minuter till en gång då det tog ett par timmar. Du kan när som helst igen klicka på knappen ”I have sent the funds ->” så får du en uppdatering.

Komma igång med Monero

Du behöver ladda ned en plånbok till Monero också, om du vill förvara pengarna hos dig och inte ha dem liggande på ditt konto på Localmonero. Någon av nedan två är bäst.

 1. https://mymonero.com/
 2. https://www.getmonero.org/downloads/

Vart kan jag handla med Monero?

Många internationella marknadsplatser på darknet tar Monero då det är säkrare än bitcoin.

Och förutom darknet platserna ovan så finns det vanliga handlare som också tar Monero, se lista här: Här kan man handla med Monero.

Skillnad Monero och Bitcoin?

Monero är inte baserat på samma system som Bitcoin, utan på CryptoNote-protokollet. Transaktioner som görs med Bitcoin är synliga för alla. Alltså, man ser till vilken adress Bitcoin skickas och det gör i sig inte så mycket då det inte går att se vem som äger adressen – men när man spåras transaktioner via darknet och om en transaktion någonstans kan kopplas till att du köpt bitcoin med Swish så är du inte anonym längre. Med Monero visas inte denna information och det skyddar användarnas integritet i alla transaktioner.

Det har också en dynamisk blockstorlek och dynamiska avgifter, ett ASIC-beständigt bevis på arbete (RandomX) och en Tail Emission, bland flera andra förändringar.

Växla Monero till Bitcoin

Exempel på sidor där man kan växla in Bitcoin mot Monero.

SNABB OCH SNYGG TJÄNST: SideShift – Betrodd av många, godkänner mindre belopp .

REKOMMENDERAS OCKSÅ: ChangeNOW – också smidig .

26 Kommentarer
 1. Hej,

  Jag undrar om någon kan hjälpa mig att komma igång med köp på Marknaden.
  Jag har skapat ett konto,men behöver hjälp med att växla och överföra pengar till konton så att jag kan handla.
  Jag vill att någon visa mig på ett enkelt sätt hur ska jag hantera köp på Marknaden.
  Betalar bra för hembesök och önskad hjälp.

 2. Hej Barbara, jag tror att du kommer klara det även utan ett hembesök. Jag antar att du reggat dig på Archetyp och ska ha in Monero där?

 3. Har köpt BTC – växlat till Monero genom sideshift, där det stod länge och väntade på 1 confirmation, men står nu som klar. Använde adressen på archetyp men där står wallet fortfarande på 0?
  Tar en liten stund kanske? För det är alltid lite nervöst när pengarna inte ”är någonstans” 😛

 4. Är det ”typ” safe att föra över direkt från localmonero till archetyp? Orkar inte skaffa nån wallet o det sägs ju att monero är krypterat/ospårbart

 5. Ja det är väl ”typ” safe. Det ryktas att vissa myndigheter jobbar på ett sätt att spåra Monero, men om de klarar det så kommer det inte drabba oss småhandlare på länge.

 6. tänk på att localmonero gjort om lite nu när du köper så måste dom gå direkt till en plånbok o inte som förut

 7. Kan jag köpa av localmonero sedan t en egen plånbok sedan till darknet sidor? eller måste jag göra något annat för mer skydd? T.ex brukade man köra electrum genom tor osv.

 8. Hej, jag har funderat på om det är lättare att torska om man har flera transaktioner med monero eller bitcoin till darknet sidor. Alltså om farbror blå kan börja undra varför du köper kryptovalutor och skickar iväg dom till en mystisk adress varje månad?

 9. Om det är små transaktioner, tänk nån tusenlapp här och var, så bör det gå under luppen..

  Det ÄR faktiskt fullt tillåtet att köpa krypto, jättemånga småsparare köper varje månad mindre belopp nuförtiden. Alltså på riktigt, det är faktiskt fler som investerar och sparar i krypto än som köper knark för dem.. 🙂

 10. Det är extremt omständigt och bökigt med att handla på darknet. Vad som aldrig framgår, är om man vill handla monero på localmonero, så får man tydligen inte avbryta ett köp om man ångrar sig. Då blir man blockerad från att göra framtida köp i all framtid!!

  Dessvärre är det säkraste sättet att handla, är hos sin lokala dealer..
  jag som uppskattar cannabis vet att väldigt mycket gräs och fet tyvärr är blandtat med syntetiskt skit, framför allt gräset, det sägs att nästan all weed är bessprutat med syntetiskta cannabioler. Där av att Tysklad väljer att legalisera cannabis.

 11. Archtype är fan SKIT ! La in 300Euro och fortfarande inte fått pengarna, pratat med support som svarade EN gång och som bad om returaddress men fortfarande verken pengar på min wallet eller mitt konto därpå. Kul Luffarn! Trevlig sida du rekomenderar. Detta var nu 48 + timmar sen

 12. Hej jag fattar inte riktigt. Jag har test-skickat och fått över bitcoin från coinbase till min elektrum-plånbok och från den kan jag köpa på archetyp market efter att jag har konverterat dom via sideshift till monero? Eller måste jag ändå ha en Monero-plånbok?

  Så jävla svårt första gången man ska förstå sig på allt..

 13. Hej, ber dig skriva det som hänt på deras forum. Jag har sett flera med problem, särskilt de som automatiskt växlat och missat skriva backup adressen och t ex skickat fel belopp. I samtliga fall hittills har de löst problemet.

  Jag tycker det är viktigt ändå att dessa grejjer kommer upp på deras forum, för säg om det skulle vara många som har problem så syns det för alla.

  Vi har också en hel del pajsare som lägger smutskastningskommentarer om marknader, nu säger jag inte att du är en av dem, men här kan ju vem som helst skriva att de inte får sina pengar, men på deras forum så syns det direkt om det stämmer eller är smutrskastning.

 14. Hej Erik, nä du behöver faktiskt inte en Monero plånbok, det går bra att skicka direkt.

  Det är lite av en smaksak, själv kan jag tycka det är nice att växla nån tusenlapp och förvara Monero i egen plånbok, sen precis när jag ska köpa så skickar jag in det beloppet till marknaden som varan kostar. Man vill helst inte ha pengar liggande på en marknad… även om man litar på dem så kan vad som helst hända.

 15. Tja Luffarn,
  Jag undrar om det finns en risk att valutan spärras om man växlar BTC till XMR i sideshift och sedan skickar valutan direkt till sin archetyp wallet?

 16. Tjena Domellino, det ska inte vara någon fara att göra så. XMR är så pass mycket säkrare. Jag skulle säga att det är helt ok så länge du handlar till eget behov typ.

  För någon som handlar stort så kanske man ändå vill hantera sina XMR i en egen plånbok först, i teorin skulle ju en myndighet framöver kunna registrera vilka XMR adresser som gått till marknaden, och sedan spåra transaktionen till Sideshift, och där kanske kanske även lyckas hitta vart de kom ifrån. Långsökt, men för den paranoide så kanske man vill lägga på ytterligare ett skal av anonymitet.

 17. Hej!
  Jag undrar om du skulle säga att NordVPN och anonym wallet är tillräckligt säkert för att genomföra ett köp på exempelvis archetyp?

  MVH

 18. Hej. Är på väg att handla men när nu äntligen allt är klart förutom att jag inte köpt btc så står det på archetyp sidan en ANNAN valuta?!
  Kan man köpa valutan på bt x har laddat ner en btc sida redan?

 19. Du kan växla till dig den på t ex Sideshift eller köpa direkt på LocalMonero.

 20. Vilken är billigaste exchanern för Monero? Finns det nån utan KYC?

 21. Finns det någon bra plånbok för Monero? Eller tar Electrum Monero?
  Behöver ju inte längre någon Bitcoin Wallet då jag inte spekulerar i e-valuta

 22. Ladda ned https://www.getmonero.org/downloads/ – det är originalet, välj ”Remote node”, inte ”Local node” när du installerar.

 23. Hej Luffarn!

  Hur lång tid brukar det ta sideshift.ai -> Archetyp? Omvandlade en del BTC till Monero för nån timme sen och transaktionen är ”complete” på sideshift men inga pengar på archetyp ännu. Är det vanligt eller har jag gjort något fel som omvandlade direkt till min archetyp-adress?

 24. Du har gjort rätt. Det brukar gå på 30 minuter, kanske en timma ibland. så vid det här laget bör också kulorna kommit fram? 🙂

 25. Hej, när jag ska växla btc till monero får jag upp den här ”The destination address should be a valid xmr address.” trots att jag har monero adress från archetyp market, jag som är dum eller vad jag gör jag för fel? XD
  Mvh

 26. Hej luffarn hur ska man köpa monero
  Det är rätt svårt 😥 kan inte få det i min hjärna
  Det känns som jag hållit på i evigheter.
  Kan du hjälpa mig på något sätt
  Med vänlig hälsning, Pasha

Lämna ett svar