Såhär gör du om post med knark hittas av tullen

Ibland händer det ju, att polisen eller tullverket hittar brev som kommer med knark i hem till sig. Särskilt om man har för vana att med jämna mellanrum beställa från Darknet-sajter som gamla Dream Market eller nya marknader som dykt upp sedan den tiden. Och alldeles särskilt om man tycker om att beställa från andra länder där det blir lite billigare.

Kallad till förhör hos tullverket när försändelse med knark beslagtagits

Vad gör man då, om man blir kallad till förhör hos tullen?

För det första ska du vara medveten om att du INTE bär ansvar för det som kommer i din brevlåda, vem som helst kan beställa eller skicka post med knark till dig. såvida du inte erkänner att beställt det är det polisens uppgift att bevisa att det är ditt. Alltså, regel nummer 1: NEKA!

Det spelar ingen roll ifall polis eller tullverket har hittat ett brev som är postat till dig. Det går inte att bevisa vem som beställt olagligheterna oavsett vad de påstår i förhör. I Sverige ligger bevisbördan hos åklagaren. Det är åklagarens uppgift att hitta tillräckliga bevis där det är ställt utom rimligt tvivel att du har begått ett brott. Bevis som de inte kan få tag på och som behövs för en fällande dom. Att erkänna är därför det dummaste du kan göra.

 • Du betalade med bitcoin, dessa är ANONYMA.
 • Med webbläsaren TOR som anonymiserar din riktiga IP-adress.
 • Dessutom kan vem som helst posta ett brev till din adress, du har ingen kontroll över detta.

Du vet inte varken varför eller hur de har hittat en försändelse innehållandes något olagligt adresserat till dig.

Hotar med att göra husrannsakan hos dig?

Polisen får göra husrannsakan vid lite starkare misstanke om åklagaren säger det. Att göra en husrannsakan tar tid och kräver att flera poliser lägg ork och energi på att gräva igenom ditt hem, handlar det om enstaka gram och för eget bruk är det aldrig skäl nog att rota igenom ditt hem. Erkänn inte i rädsla av att de ska ställa till besvär, det är extremt sällsynt att husrannsakan görs såvida man inte starkt misstänker att du har stora mängder hemma och bedriver försäljning. Men naturligtvis tycker de om att antyda att du ska erkänna eller få stora problem, faktum är att det är när du just erkänner som problemen börjar och det är när du erkänner som de mest sannolikt får göra även en husrannsakan. Erkänn inte! Är du osäker så begär att ha advokat, börjar du bli osäker mitt i förhöret så ångra dig, och begär genast advokat.

De frågar säkerligen om du har droger hemma, och säg bara nej. Inte ens en liten knätch hasch! Nada!

Antyder att de ska gå igenom dina banktransaktioner?

De vill i förhör se hur du reagerar, var inte rädd, även om du beställt Bitcoin via bt.cx eller om transaktionen kan synas så är inte det olagligt och det bevisar inget. du har alltid rätt att bara svara ”Inga kommentarer” och det spelar heller inte roll om polisen har genomskådat att du ljuger, vad denne tror eller känner på sig hjälper inte i rätten, de måste ha konkreta bevis eller erkännande från dig.

Antyder att de ska ta urinprov?

Detta kan de göra, men om du erkänner så gör de detta garanterat. Så åter igen, erkänn inte! Även om du skulle pissa positivt så vinner du inget på att erkänna.

Menar att du ska göra det enkelt för dig, erkänn så slipper du problem?

Det är när du erkänner som problemen börjar. Polisen vill göra det enkelt för sig, inget annat.

Vad säger man i polisförhöret?

Du har rätt till advokat redan vid förhöret, polisen eller tulltjänstemannen som förhör dig ska fråga om  du vill ha en försvarare redan innan förhöret börjar. Jag personligen brukar faktiskt inte vilja det, men man ska egentligen göra det. Så rekommenderas starkt, detta gör det besvärligt för dem och känner du inte till någon specifik advokat så välj en på slump, ett tips kan ju vara att kolla upp om det finns advokat som står för legalisering av droger eller avkriminalisering. Finns vet jag. (När du väljer advokat redan vid förhöret får du räkna med att vänta ett tag, eftersom advokaten måste komma, så det kan bli några timmar extra på stationen – men ha tålamod och behåll lugnet.)

Neka, du har inte beställt droger. Svara ”Vet inte”, ”Nej”, ”Ingen aning” och ”Nej” på det mesta.

Kallad till förhör, misstänkt för smuggling av narkotikaklassade varor

Det händer också att langare åker fast, eller att försäljningswebbplatser på Darknet tas i beslag med databas och viss information. Finns då dina adressuppgifter kvar hos någon (oftast och av självklara skäl raderas dessa så snart säljaren skickat dina varor, men det har hänt misstag) så kan du bli kallad som misstänkt. Samma procedur gäller här och då är det ännu viktigare med advokat redan i början. Neka!

Dessa polisförhör är inga problem, jag har varit med om ett stort antal och tar det som en lek. Bara neka! Varken polis eller tullverk orkar hålla på att jobba i onödan när de märker att det blir svårt att binda dig vid brott, och särskilt när det handlar om ringa narkotikasmuggling, några gram som eventuellt kan resultera i lite böter.

Exempel på frågor du kan få vid polisförhör

 • Känner du till Flugsvamp eller Dream Market?
 • Har du beställt narkotika?
 • Vet du hur man surfar anonymt på internet?
 • Känner du någon som brukar eller brukat narkotika?
 • Har du någonsin provat narkotika?
 • Inte ens gräs eller hasch?
 • Vet du vem som kan ha beställt narkotika till din adress?
 • Varför har någon skickat knark till din adress som mottagare?
 • Tar du narkotiska preparat?
 • Är du säker på att du inte vet något om detta

Även om hela förhöret låter konstigt och orimligt så gör inte det något, efter 3 veckor eller mer kommer fallet läggas ned och du blir informerad via ett brev att åtal inte väcks med anledningen brist på bevis.

Köpte Bitcoin som spärrats?

Har du köpt Bitcoin på exempelvis Safello, BT.CX eller Bitcoin.se men fått dem låsta? Du har säkert inte blivit av med pengarna men de har spärrats. Du kommer så småningom attt fp tillbaka dem. Polisen har sedan en tid tillbaks anlitat ett bolag, Chainanalysis, som på uppdrag utför blockchain-analyser.


Jag har fått information om att mitt konto hos Btcx/Safello/Bitcoin.se blivit avstängt på grund av transaktioner till darknet, vad gör jag, behöver jag vara orolig?

Då polis enbart vet att BTC har förts över till en specifik sida, men inte vad som är köpt på plattformen, eller om du överhuvudtaget köpt något (som även saluför lagliga produkter) finns ingen anledning till oro. En överföring till en darknet-webb är inte tillräcklig grund för vidare polisiär utredning. Skulle du som köpare mot förmodan få en förfrågan skall du neka till all form av illegal aktivitet då ett erkännande är enda möjliga sättet att bli lagförd.

Var köper jag nu Bitcoin om inte från dessa svenska sidor?

Svenska sidor likt dem ovan samarbetar dels med Polis samt tar ut växlingsavgifter på 8-12%. Alla kommer tjäna på att hitta bättre och ärligare aktörer att köpa kryptovaluta från. Även om det fortfarande går bra att använda svenska sidor för köp av bitcoin avråder vi kraftigt från det.

Använd alltid LocalBitcoin, och vill du absolut inte det så föredra olika tradingsiter, t ex Kraken men var då ute i god tid då om det är bankövering du ska göra. Vissa kan ta kort då går det snabbare. Ska du ändå använda någon av de svenska växlingstjänsterna så ha alltid en lokal plånbok emellan, Electrum är en bra.

Hur skyddar jag mig så att liknande inte händer igen?

Vi arbetar som sagt hårt och aktivt med att motverka liknande analyser, men som användare skall du även tänka på att göra vad du kan;

 • Skicka aldrig Bitcoin direkt från en växlingssida till Darknet. Även om detta inte är skydd nog mot spårning, då det är lätt att följa transaktionen i blockchain, är det ett ett absolut minimum.
 • Tvätta gärna dina bitcoins genom t ex en CoinJoin transaktion eller liknande metod. Sök i forumet efter lämpliga guider för hur man tvättar bitcoins.

 

115 Kommentarer
 1. Hej Luffarn! Vet inte varför min kommentar raderades. Men testar igen: beställde cbd olja 500mg/10ml, alltså en. Fick paketet öppnat och beslagtaget av tullverket. Har fått en brottmålsrapport. Vad kan jag förvänta mig? Kommer jag få varan?

 2. Tjena. Den raderades nog inte, jag ser en annan med samma fråga, måste vara din. 🙂

  Det där är lugnt, du kan antingen neka att du beställt något överhuvudtaget. Men sen är det ju så lite THC i så att det ska ju betraktas som CBD. Är inte gränsvärdet 0,2%? Och är inte gränsvärdet aningen flytande så att regeln säger att det ska vara max omkring 0,2%.. är det 0,3% så är det ju fortfarande så försvinnande låg halt så det är rena tramset att åtala någon för det. Hade jag vart du hade jag kört med öppna kort på denna och hävdat att det är 0% THC och att du ska ha din produkt!

 3. Tack för ditt tidigare svar.

  Säg att polisen tagit fast tre importerade paket redan, vad hade de kunnat göra om jag ändå fortsätter få fler paket fastslagna men alltid bara nekar all min inblandning?

  Tack på förhand

 4. De blir jobbigare mot dig ju fler som fastnar, det är klart att om du blånekar och inga andra bevis hittas så kommer du alltid klara dig då de måste bevisa att du beställt. Men räkna med att innan 10 fastnat så får du en husrannsakan där de även beslagtar dator för att hitta spår av transaktioner och beställningar. De kommer nog också börja kolla dina bankkonton för att hitta bevis, och är det större mängder kommer de också börja förhöra personer omkring dig upplysningsvis.
  Det är såklart olika beroende på var i landet och hur mycket de har att göra, du kan ha tur och du kan ha otur, men byt adress i god tid.

 5. Tjena, jag vill beställa 5g från FS3, men jag är rädd att bli tagen, jag tänkte swisha till en kompis som han ska sen skicka btc till electrum sen från där jag ska skicka de till FS, är det rätt? jag är rädd att bli fast, det är inrikes. hur stor chans är det att jag blri fast samt vad kan hända om de tar fast det.

 6. Hej Luffaren!

  Min polare har beställt 100 2cb piller, 170 lappar, 5g mdma och 5g ketamin. Han köpte från tyskland o nederländerna genom bitcoin och använde sig av Tor. Nu har tullen tagit allt och han måste in på förhör. Han har redan villkorligt efter en rattfylla, vad tror du om allt detta??

 7. Tjena Sebbe, du ska be din polare rensa lite grann i datorn eventuella spår som kan finnas, att han är inkallad på förhör – och inte hämntad av polisen tyder på att de inte tar jätteallvarligt på mängden så bara han nekar så ska detta va lugnt.

  Rattfylla är ett brott i en annan klass och kategori så det ska inte ligga i fatet för honom eller henne.

  Din polare ska helst ta det lugnt med att beställa framöver, enbart inrikes. Är ni några som beställer tillsammans så se om ni kan hitta en anonym postbox om ni ska ta det utrikes.

  Det kommer gå bra, bara neka!

  Aklternativet att begära en advokat redan vid första förhöret finns också, om din vän är osäker så ska du be honom eller henne att begära advokat. Man kan behöva ganska mycket skinn på näsan för att stå på sig i polisförhör om man intye är van, med advokat blir det lättare.

  Lycka till <3

 8. kan tullverket rödflagga adresser och finns det nån chans att om man skriver sitt namn på ett fel sätt t.ex istället för hugo cronqvist så man skriver hougo cornqvist för address så det kan gå genom ?

 9. Hallå Kalle, det där med flaggning sker på experimentell nivå, så om ett brev skickas till en mottagare där namnet inte exakt stämmer kan det nog lika gärna slå åt andra hållet. T ex en notis om att ”denna mottagare är ej folkbokförd på denna adress”, och då gå vidare till manuell granskning.

  Tror inte man behöver vara så rädd för flaggning ännu, nästan all utrikes post kommer fram och såvida det inte är stora mängder är risken överlag värd det. Det enda att tänka på är att verkligen ha skinn på näsan om något fastnar, så att man inte erkänner att man beställt om myndigheterna hör av sig.

  I framtiden så kan vi räkna med att det är AI som med deep learning lär sig vilka försändelser som kan innehålla knark, men där är vi inte än tack och lov. 🙂

 10. Hej Luffarn. Beställde 30g röka från en vän till mig för två veckor sen. Inrikes men har fortfarande inte fått brevet, borde jag vara orolig? Har det blivit beslagtaget? Har ännu inte fått någon info angående det

 11. Hej Anna, inrikes bör komma fram, det ska väldigt mycket till om det fastnar. Avvakta en vecka till, annars be din vän skicka på nytt. Är det något du betalat för, och du känner att du litar på din vän så kom överens om något sjyst, men typ att han eller hon skickar iallafall 15g på nytt, för skulle det mot förmodan ha fastnat eller försvunnit så kan det lika gärna vara den lokala postgubben som är stoner och som tagit brevet eller att din packat det så dåligt att det läckt ut.. svårt att veta, men praktiskt all post inom Sverige kommer fram.

 12. Luffarn, jag är en oerhört aktiv köpare på flugsvamp men har aldrig inhämtat den alternativa adressen. Skulle uppskatta som fan om du kunde maila mej den 😃

 13. Hej luffarn beställde från flugis för 2 veckor sedan och tyvärr så åkte det fast i posten men va ett mycket dåligt stealth och luktade som fan på post terminallen. Polis kom hem till mig och undra om jag beställt något. Självklart så blånekade jag allt. Hur ser det ut nu? kommer jag fortsätta kunna beställa från flugis eller kommer all min post stoppas nu?

 14. Nä det är lugnt att fortsätta beställa, bra att du blånekade. Jag skulle säga att fastnar post 3 ggr på kort tid, oavsett om det är inrikes eller utrikes så ska man börja ta det lugnt med beställningar till den adressen.

Lämna ett svar