Archetyp Market

När Flugsvamp stänger så flyttar alla vendors till framförallt två nya marknader, den ena av dem är Archetyp Market som är en EU-only marknad. Den verkar drivas av ett gäng tyskar som faktiskt lyckats göra en väldigt elegant, snabb och användarvänlig plattform. Vi har skrivit en guide nedan, och med info om hur du skaffar Monero, men börja med att öppna TOR och gå till nedan adress och regga dig, kika runt och se om du ”känner dig hemma” – ta en titt på forumdelen också, där hänger alla de ”gamla ansiktena från FS3 forumet” – som t ex allas favorit BubbelMint. <3

Länk till Archetyp Market

http://4pt4axjgzmm4ibmxplfiuvopxzf775e5bqseyllafcecryfthdupjwyd.onion/register?referral=WjU4dl

Många väljer Archetyp

Många av de gamla langarna från flugsvamp 3 har uppgett att de tänker köra på Archetyp. Vi ser redan att alla de största har kommit in och säljer knark här, vi har t ex GottOchBlandat, EvaLena, TillDinDörr, Swish, BalkanExpress, LappLisa, Krav, Hemmakväll, ApotekExpress, Toppkuriren, Grossisten, Storkranen och många fler.. dessutom har de ett bra forum, och FS3 gamla forum favorit BubbelMint finns såklart här också och livar upp stämningen! 🙂

Ta en titt på Archetyp, du hittar marknadsplatsen på ovan länk, naturligtvis med din TOR-webbläsare och inget annat. Vill du ha allt på svenska, som gamla Flugsvamp 3 så ställer du in språk, valuta och land till Sverige och svenska så gör du det i inställningar, inte riktigt allt är översatt men admin skriver på forumet att de jobbar på det.

Archetyp är ganska ny, bara några månader online, den är internationellt inriktad men när Flugsvamp stängde så drog alla svenskar dit, och vi måste medge att det är ett trevligt ställe.

Det går också att använda denna QR-kod för att komma åt Archetyp (har dock inte provat själv)

Regga dig på Archetyp Market

När du först går till marknaden så möts du av en vit skärm, med en enkel captcha. Det ser ut som nedan, fast såklart olika siffror varje gång.

Fyll i de sex siffrorna i vita rutan som jag gjort..

Klicka sedan på den cirkel som är bruten. Ibland kan de blandas och ligga ovanpå varandra men titta ordentligt så hittar du den brutna. I nedan bild har jag ringat in den, klicka på den – cirkeln som är bruten är alltså knappen, du trycker på den istället för en knapp det står ”submit” eller liknande på.

Detta system med att klicka i den brutna cirkeln återkommer hela tiden på Archetyp, så vänj dig vid det.

En skillnad är att på Archetyp Market har du ett användarnamn för att logga in, och ett annat användarnamn som är synligt för andra. Anledningen till det är säkerligen att det ska vara svårare för hackare att veta vilket login som används för ditt konto. En annan lurig grejj som vi förklarat lite ovan, innan man fattar, är att du klickar inte på en ”sign in”-knapp, utan på den lilla vita cirkel som är bruten. Se bild nedan för ytterligare exempel.

 

 

Display name är alltså ditt synliga användarnamn för t ex vendors, medan Login name är det användarnamn du ska använda när du loggar in framöver.

Du anger också förutom ditt lösenord, en PIN-kod på från 4 tecken upp till 16, denna anges sedan t ex vid uttag av saldo. På Archetyp kan även köpare ta ut saldon, till skillnad från Flugsvamp 3.0.

I referral kan du fylla i: WjU4dl – men det är valfritt.

Det kan ibland vara svårt att se vilken av cirklarna som är bruten, som t ex i bilden ovan. Men det värsta som kan hända är att man får försöka några gånger extra.

Kort intervju med YosemiteGhostWrite finns att läsa på sidan om Archetyp Market på Drugwiki här på engelska för den som är nyfiken.

Bara Monero (XMR) på Archetyp

Och det är egentligen goda nyheter säkerhetsmässigt, men innebär såklart att nu måste den som vill köpa något lära sig att gå över från BTC till XMR, och det är egentligen inte alls svårt. Monero är den säkraste kryptovalutan man kan handla med – vi betonar att det är ett bra tillfälle att gå över till denna, även om det är jobbigt och Bitcoin känns som ett enklare val så är det värt det.

Snabb guide för att skaffa Monero

Att byta Bitcoin till Monero – steg för steg.

För dig som är inte redan kan. Det finns många bra sätt att göra detta på, vi visar bara upp ett exempel som funkat bra för oss.

1. Gör som du alltid gjort, när du köpt Bitcoin. Du kan faktiskt för mindre belopp även använda de vanliga tjänsterna som BT.CX eller Safello, fast ändå helst LocalBitcoin då det är en decentraliserad service.

2. Ta emot dina Bitcoin i din plånbok, Electrum. alltså samma som när du handlade på de andra tidigare marknaderna.

Fler pålitliga växlingstjänster

Många använder nedan två tjänster, som möjligen är ännu smidigare än vårt exempel. Vi har själva inte provat nedan, men bekräftat att de funkar och är seriösa.

SideShift – Betrodd av många, godkänner mindre belopp .

ChangeNOW – också smidig .

XchangeME – för större belopp, även med ONION adress.

 

 

Monero kan skickas direkt till Archetyp eller mellanlanda i din egna Monero-plånbok, Monero är säkrare än Bitcoin så mellansteget är inte fullt så nödvändigt i detta fall.

Så hämta din Monero adress från marknaden. Det gör du genom att logga in på Archetyp, om du inte har konto så skapa ett. Klicka sedan på knappen upp till höger.

 

Då bör en ruta dyka upp, där det står ”XMR Wallet Address”. Kopiera den långa serien av siffror och bokstäver, och klistra in den i växlingstjänsten vi visade ovan. Du kan såklart också skicka till en egen Monero plånbok först, och skicka mindre belopp till Archetyp allt eftersom du ska handla. Mer om allt sånt finns i inlägget skaffa Monero som du hittar länkar till nedan.

Precis som när du skickar BTC till marknader eller till din plånbok så tar transaktionen en stund, för oss har det gått på allt från 20 minuter till en gång då det tog ett par timmar (då har vi använt XchangeME).

För dig som vill handla XMR direkt med Swish så finns det ibland Svenskar på LocalMonero med den möjligheten. Gå till LocalMonero här.

Hitta dina svenska favoriter på Archetyp Market

Fyll i Sverige som leverans land i Source och Destination så bör du hitta någon du känner igen, vi hittade en kändis här: EvaLena. Klicka på deras profil så ser det ut som nedan, för enkelhets skull framöver kan du klicka på hjärtat så favoritmarkeras försäljaren och du hittar smidigt nästa gång.

 

Nästan alla svenska vendors har reggat sig på Archetyp nu (2021-11-12) och att döma av antalet registrerade så har även alla gamla Flugsvamp 3 kunder hittat hit.

Att lägga en order på Archetyp

Denna marknad skiljer sig lite från forna Flugsvamp 3, bland annat måste du själv PGP kryptera din adress (och helst även eventuella konversationer med andra), och det är toppen det, för då kan ingen snappa upp din adress. Vilket faktiskt har hänt att myndigheter lekt med. Bara att du nu måste lära dig göra det själv, eftersom inget encryptera-automatiskt-knapp finns. Men det är busenkelt!

UPDATE: 2021-11-30: Man kan nu autokryptera adressen på Archetyp!

Ladda ned ett PGP program

Om du inte redan har ett..

Kleopatra för windows: https://www.openpgp.org/software/kleopatra/
GPG Tools för Mac: https://gpgtools.org/

För mobilen letar du på i ”PGP verktyg” där du laddar ned program.

För Android använder vissa appen YAP! Den ska vara enkel, du bör hitta den där du laddar ned appar för din Android mobil.

Det kan se olika ut beroende på vilken enhet och program du nu använder, men gemensamt för alla är att du behöver hämta hem vendorns PGP nyckel.

Exempel

Vi väljer här Sporeprints från vendorn Swish..

Vi klickar på köp, i detta fall finns bara ett alternativ på antal, vissa vendors har fler. Bara klicka på den variant du vill ha så möts du av nästa bild..

 

Klicka på länken den röda pilen visar, med texten ”Swish’s PGP Key”. Du får då upp en ny sida med konstigt text, kopiera allt på denna sida och lägg in den nyckeln i ditt PGP program. Vissa PGP upptäcker automatiskt att du kopierat en nyckel och lägger till, i andra kan du få gå till ”import Public key”. Den ska iallafall in i ditt program, ska försöka förtydliga med mer exempel framöver men tills dess försök så hittar du nog.

Väl där, så ska du kryptera din adress, eller den som varan ska skickas till, med den nyckeln. Det kan också gå till på lite olika sätt, ett sätt är att ha adressen i vanlig text i notepad, TextEdit eller liknande, sedan markerar du texten. Högerklickar, och väljer ”Encrypt”. Detta kan också gå till på många olika sätt, men när du väl har din adress krypterad så klistrar du in den i fältet som visas i bilden.

 

Sedan återstår bara att klicka på den brutna cirkeln längst ned, och det kan du vid det här laget. 🙂

Archetyp Welcomes Sweden

Nedan meddelande från Archetyp admin finns att läsa på forumet efter anstormningen av nya svenska registreringar från Flugsvamp 3.

Welcome Sweden

Hello, sorry for me only speaking English. We will set you guys up, and translate the whole market into Swedish. We will also create a special area, which will be in Swedish. Please let us know, what you will need to feel right at home on Archetyp. 🙂

 

Archetyp Market på svenska

Vill du ha svenska på Archetyp så har de nu översatt det mesta, och du kan ställa in så att langare från Sverige visas enbart och att priset visas i kronor. Archetyp har gjort ett toppenjobb med att välkomna svenskarna från Fliugsvamp.

 

Du gör enkelt denna inställning under inställningar, klicka på knappen upp till höger så hamnar du där, ställ sedan in som i nedan bild.

 

Vi vet att många också valt att gå till marknaden Torrez Market, och för den som är nyfiken och tycker det är kul att kika runt på dessa webbplatser så skapa gärna konto även där. Torrez är en jättemarknad, därmed också lite långsammare och ibland svår att logga in på men efter några försök går det. Länkar och info om Torrez Market här.

 

Länk till Archetyp Market

http://4pt4axjgzmm4ibmxplfiuvopxzf775e5bqseyllafcecryfthdupjwyd.onion/register?referral=WjU4dl

Denna post kommer uppdateras mycket närmsta tiden. Kika gärna tillbaka för mer info och en guide i hur man enkelt hanterar Monero (XMR). Vi jobbar just nu på att förklara PGP-krypteringen ordentligt.
68 Kommentarer
 1. hur gör man när man ska skriva sin adress?

 2. Vi har uppdaterat denna sidan med en Monero-guide. Hoppas det är till hjälp. 🙂

 3. Det kunde ju vara bra att tipsa om en växlingssida för BTC->XMR som inte har en minimigräns på 10.000 kr då det är en rätt saftig summa. changenow.io eller sideshift.ai är två exempel som har varit med ett tag och är välbeprövade med en minimigränsen på några hundralappar.

 4. Luffarn! Bra jävla jobb du har gjort med all info!

 5. Tack för dessa Jonsson, lägger in dem som tips i posten!

 6. Tack Olof, vi tycker det är både kul och viktigt att skriva om det. 🙂

 7. Dom accepterar ju inte Bitcoin? Ja jo dom accepterar Monero men varför kan dom inte acceptera båda fan va trist, försöker komma in på torrez också men sidan är skit seg finns det inga andra alternativ?

 8. Monero är bästa valutan att handla med, därför. Det är mycket svårare att spåra en Monero transaktion än en med Bitcoin. Och det är inte så svårt att byta sina Bitcoi mot Monero heller för den delen.

 9. Hur beställer jag på Archetyp, ang pgp key!?

  Remember to encrypt your shipping address with ApotekExpresss PGP key!
  Tacksam för hjälp!
  Peace

 10. Kommer endast till duckgo via länken..

 11. Underbar guide! Vilken jävla samhällstjänst du utför. Tackar för detta.

 12. Fattar inte heller hur man ska göra med sin adress???

 13. På Archetyp kan du inte ”automatiskt” kryptera din adress, utan du måste göra det själv först, sen klistra in den krypterade adressen. Och det är bra att det är så, för då kan ingen annan lyckas ”fånga” upp din adress, t ex om hela marknaden skulle bli beslagtagen och snuten låter den ”rulla” ett tag just för att komma åt adresser, det har nämligen hänt.

  Exakt vilket program du ska ha för att kryptera, det finns Kleopatra för windows: https://www.openpgp.org/software/kleopatra/
  GPG Tools för Mac: https://gpgtools.org/ eller för mobilen letar du på i ”PGP verktyg” där du laddar ned program.

 14. Edge Wallet är en bra App för Bitcoin till Monero. Du gör allt på samma ställe, grymt bra.
  1. Du köper Btc nånstans,
  2. Skickar de till din Edge wallet
  3. När btc har landat i din wallet kan du växla Btc till Monero direkt i Edge wallet.

  Får läsa på om PGP, där är jag lost totalt…

  Tack för bra info Luffarn

 15. Hej Luffaren finns det någon specifik app och gärna nån guide man kan vända sig till om man bara har tillgång till iPhone när det kommer till PGP kryptering?

  Försökt hela dagen med PGpro & instant PGP apparna från appstore men fattar inte hur det fungerar jämnfört med guiden för Windows! Känner mig helt lost och såg verkligen fram emot att handla på Archetyp!

 16. Fattar inte ett skit hur PgP fungerar så känns nästintill omöjligt att göra en beställning… Någon som kan förklara steg för steg? Gick in på länken du skrev men förstod inte ett dugg vad som menas, hjälp uppskattas

 17. Ska skriva om detta uförligt imorgon då det är några som efterfrågar hjälp med just det där.

 18. Detta felmeddelande får jag när jag klistrar in public key:

  ”The decrypted input did not match the code. Please encrypt the message and paste back in the code, before you confirm the action.”

  Vaddå match the code? 🤷‍♂️ Puh! Vilken kod?

  Ser fram emot en bra guide, Luffarn får rädda oss som är lite vilse 😩

 19. Yap!

  App som gör PGP kryptering till rena barnleken

  Varsego

 20. Man tackar för den utförliga PGP guiden, Jag tror jag förstått mig på hur vi iPhone users kan göra det enkelt men om någon kunde bekräfta att jag gjort rätt innan ja lägger en order skulle det verkligen uppskattas!

  Ladda ner appen Instant PGP – Tryck på manage keys fliken och sen import public key – döp till vad man vill men smartast säljarens namn och sen klistra in säljarens public PGP.

  Sen tryck på encrypt fliken – Skriv in din adress i ”Input cleartext message” rutan – Under Recipient`s public key trycker man på Select key och väljer säljarens pgp nyckel som man precis lagt in.
  Sen trycker man på encrypt och kopierar den pgp nyckeln och lägger sin order.

  Så kan endast säljaren öppna din nyckel & se din adress sen med sin egen pgp nyckel. Har jag förstått mig på hur det här fungerar nu en gång för alla? Och ser det ut att stämma med hur ni andra gör med android appar eller bara på en pc?

 21. Tycker inte det var så svårt att kryptera, gjorde det online. Tog säljarens public key och använde den i en PGP Decryption Tool, tex igolder dot com. Väl där klickar jag på PGP ”Decrypt Message”.
  Klistrar in säljarens Public Key överst. Sen på ”Message to Encrypt” skriver du din adress.
  Sen trycker du på ”Encrypt Message”.
  Sen i rutan nedanför ”Encrypted Message” får du fram ett krypterat meddelande, detta kopierar du och använder och klistrar in hos säljaren där adressen ska anges.

  Det jag har problem med på Archetyp är att de inte går att lägga in sin egna Public Key utan att få en massa konstiga felmeddelanden. Har försökt olika varianter som attkDecryptrat det som poppar upp efter man tryck in sin Public Key under settings. Med precis som @Sven Svensson skriver ovan så förstår jag inte vad jag skall gör riktigt. Men fick beställt idag iaf 🙂

 22. Men hur gör ni för att se säljarens meddelande?
  Det står bara såhär vad jag än gör.
  ⚠️ Error: Unable to decrypt. Invalid message or missing key to decrypt message.

 23. @Ebba om säljaren har fått din Public Key så använder de den för att kryptera deras meddelande till dig. Du dekrypterar den genom att ta det meddelande de skickat och dekryptera med din Private Key..

  Jag har lite strul med att få in min Public key in på Archetyp, vete fan va det är

 24. Jag kan inte heller få in min public key påArchetyp, så det är därför då. Ååh tycker sånt här är så ointressant och hålla på med🙈
  Nu kommer man få vänta en hel helg snart med 🙁

 25. Samma här! Kan inte lägga in min egna public key.
  Error somthing went wrong. Nån som vet lösningen?

 26. Hej Ebba, när du lagt in din nyckel så kommer du få tillbaka en krypterad text, har du avkrypterat den? Sedan klistrar du in texten du fått, ca 20 bokstäver/tecken. Detta är för att de verifierar att det är din nyckel och att du kan avkryptera de meddelanden du får sen.

 27. Har du gjort detta? Nedan från Archetyp forum, för mig gick det direkt, men ser att fler har problem med det så letar efter vad det kan vara ni råkar ut för:

  Ta din public key, lägg in den på pgp rutan under inställningar, tryck spara.

  Då får du tillbaks en kod, som du decryptar i ditt PGP program, när du då gjort det får du tillbaks en kod på cirka 20 bokstäver (stora samt små bokstäver).

  Detta är koden du skriver in i den rutan som dykt upp på efter du lade till din public key och sparade.

  Efter koden är paste:ad trycker du på ”spara” eller ja den där cirkeln som ej är hel.

 28. Se svaret ovan, du kanske behöver lägga in din egna nyckel först.

 29. Kolla i denna tråd på Archetyp, se om du hittar svaret där. Har testat själv men för mig blir det rätt. Men kika här (med TOR så klart): http://4pt4axjgzmm4ibmxplfiuvopxzf775e5bqseyllafcecryfthdupjwyd.onion/post/VWRZTG45WlFienB3WE9sZDlYYWNXdz09

 30. Det står bara error hela tiden 🙁

 31. Kan inte någon vänlig själ bara skriva exakt alla steg hur man gör ifrån appen ”instant PGP” ifrån telefonen. Så det inte är något man gjort fel 🙏🏼

 32. Blir trygg av att läsa här..
  finns många lågt hängande frukter innan de kommer upp till de lite mer aktiva användarna.
  PGP är bra, och det är så barnsligt enkelt, den enklaste formen att kryptera på, hur detta kan vara ett sådant problem för flertalet människor är något jag inte kan förstå.. Jag är väl inte direkt någon programmere men visst förstår jag flödet; skriv din text – kryptera denna med den publika koden, kopiera det krypterade meddelandet och klista in. Det är jibberish för alla, förutom säljaren som sitter på din privata nyckeln.
  Det tar.. 20 sekunder extra om man segar?
  Sen undrar jag hur ni tänker ni som ska köpa massa bitcoins när det är monero som används? Du har 1000 SEK, vill göra detta till Euro, men av någon anledning så växlar du först dina SEK till NOK, innan du växlar detta till Euro? Ni förstår väl att detta är en totalt ologiskt, och endast kostsamt sätt att vinna just precis ingenting på? Men alltid förlora?

  Lantisknarkare!

 33. Tack för guiden! Trodde ett tag att det var kört när FS3 lade ned.
  Regga gick enkelt, XMR både säkrare och billigare än BTC så verkligen att föredra. Knepigaste var helt klart att få GPG-kryptering att fungera då jag aldrig använt det förut. Ingen guide är riktigt heltäckande, fick läsa flera olika och köra trial and error mellan två separata datorer tills jag fick det fungera.
  För Windowsanvändare rekommenderar jag gpg4win (kleopatra) och en hel del tålamod. Men när det väl sitter känns det barnsligt enkelt.

 34. Jag måste hålla med alla ”dumma” människor här, jag lyckas inte heller kryptera via kleopatra eller annan tjänst! (finns det förresten Å,Ä,Ö i dessa tjänster?)
  iGolder, som någon tog upp, är väl en envägstjänt vad jag vet?
  Har läst och lyssnat på otaliga, utförliga yt-klipp och liknande, som jag tror mig har förstått, men nää…
  Kan ingen vänlig själ, LUFFARN=), eller någon annan, lägga ut en tootaal-noob-guide, som alla kan förstå? Rik som fattig, gammal som ung, dement som halv-dement, dator-okunning som dator-trorsigvetaallt-o-kunnig?

  Det vore väldigt vänligt faktiskt, innan några måste söka hjälp för kramper och liknande:/
  Det vore snällt, tack på förhand:)

 35. Kan man använda coinbase att föra över monero med?

 36. Archetyp har meddelat att de kommer införa autokryptering inom kort.

 37. Osäker på om coinbase har Monero bland de kryptovalutor man kan handla med, men om de har det så borde det gå.

 38. Vad tycker folk om archetyp?
  Någon som provat och är nöjd?

 39. Stort jäkla tackf för din insats Luffarn! Har själv inte någon gedigen kunskap när det kommer till PGP och det var lite strul innan jag fick till det. Det jag tror många fastnar på är vilken text som ska läggas in under adressen vid beställning, det var här jag själv fastnade. Jag gjorde ett textdokument med adressen och krypterade sedan hela dokumentet vilket är fel. Krypteringen (med säljarens publika pgp-nyckel) ska istället ske i själva dokumentet när det är öppet. Markera den texten (alltså namn, adressrad, postnummer) och kryptera endast det markerade, då skapas den nya korrekta krypteringstexten som börjar med —BEGIN MESSAGE— eller liknande och det är DENNA som ni klistrar in i meddelanderutan. Det funkade för mig iaf.

  Kör mac med GPG suite för övrigt. Värt att tillägga är att jag letade länge efter ”GPG services” men hittade inte detta programmet trots att det ska ha installerats. Det kommer upp som en service i macos och kan användas när man högerklickar på en fil, som en extra meny under ”tjänster” och inte som en egen applikation.

  Återigen, hatten av för dina insatser Luffarn, imponerande!!!

 40. Hur gör man för att kunna skriva i vendor tråden på Archetyp?
  Står bara att jag inte har behörighet och har kikat igenom det mesta på forumet för att få svar på min fråga.

 41. Hur man krypterar enkelt från en dator:

  1. Ladda ner PGPTool från https://pgptool.github.io/
  2. Kopiera säljarens PGP-nyckel
  3. I PGPTool, klicka på ”Key ring” i menyraden, och välj sedan ”Import PGP key from clipboard”. Tryck sedan på ”Import”
  4. I PGPTool, klicka på det låsta blåa hänglåset där det står ”Text”
  5. Under ”Recipients” klickar du i den vendor du ska köpa av. Under ”Text to encrypt” skriver du din address:
  Namn Efternamn
  Gata Nummer
  999 99 Postort
  6. Tryck på ”Encrypt”. Nu ska ett krypterat meddelande dyka upp i rutan under ”Encrypted text”. Kopiera meddelandet
  7. På Archetyp klistrar du in det krypterade meddelandet i rutan där det står ”Shipping details …”
  8. Klart, du kan nu beställa

 42. Står ju Shipment details willbe automatically decrypted or manuelly by the vendors pgp. Är det något jag missförstått eller??

 43. Jag kan inte lägga in min publika PGP-nyckel på Archetype överhuvudtaget. Det var inga problem på FS. Det står ”The decrypted input did not match the code. Please encrypt the message and paste back in the code, before you confirm the action.”

  Men det är ju inget meddelande utan själva nyckeln!?

  Mycket tacksam för hjälp.

 44. Förresten, jag kom på det, men jag har glömt min pin till min nyckel, så jag får skapa en ny.

 45. Går det att kryptera med bokstevär Ö,Ä,Å?
  eftersom har testat innan och säljaren sa det gick inte att dekryptera detta, kan det vara på grund av dessa bokstever?

 46. Tjena Örjan, de kan ha fixat så att man automatiskt kan encrypta. De hade sagt att xe skulle komma så det kanske går nu, ska gå in och kolla!

 47. Hej Luffarn. Jag beställde en 5:a röka och en femma tjack på darknet. 2 veckor senare trängde polisen in i mitt hem kl 9 på kvällen. 5 poliser med hund, husrannsakan. Min bakgrund: jag har ingen spring hemma hos mig och rör mig sällan ute. Det var typ första gången jag beställde på nätet. Jag har inga kontakter, kranar och köper inte röka av folk. Jag har svår ptsd och behövde lätta upp mitt sinne. Jag fyllde 50 år och festade loss lite med min kvinna, ej stök och högljudhet. Vi bor i eget hus och vi är vanligt småfolk. Vi stör inte andra. Husrannsakan verkar mycket konstigt, de tog också kisseprov här. Verkar det rimligt för dig? Vad råder du till? Med vänlig hälsning.

 48. Hej Karl, jag måste fråga: Kom det du hade beställt fram? Om svaret är ja så handlar det om att den du köpte av har åkt fast och polisen har hittat din adress och det har inte fått reda på vad eller hur mycket du beställt. Din ”profil” har ganska väl matchat just ett typisk ställe där man mellanlagrar större mängder: Skötsam, Grön, Okänd av polisen. Därav fick du husrannsakan. Polisen hade aldrig ”stormat” ett hus på det sättet om de visste att det handlade om några gram röka och lite tjack!

  Beställde du inrikes? Vill du uppge vilken försäljare det var och vilken marknadsplats?

 49. Bra steg för steg instruktion. Tackar.

 50. Hej Luffarn. Det var typ första gången jag ”knarkade” i år. Jag beställde inrikes och allt kom fram. Paketen har inte åkt fast. Det kom från inrikes post. Jag beställde på Torrez market då Flugsvamp var stängd. Jag visste inte att man kunde göra så. Annars helt suveränt sätt att handla på. Poliserna var otrolig snälla för övrigt, de har inte stökat ner och var förstående. Men ändå märkligt med husrannsakan.

Lämna ett svar