Archetyp Market

Länkar Archetyp Market

http://fccayuqwcub4ikf6rjafaxld5dwu7relbox64gx45ivwzcbr6w4yn6ad.onion/register?referral=WjU4dl

Eller ännu enklare använd adressen http://archetyp.darkweb.wtf i din TOR webbläsare så kommer du alltid rätt direkt.

När Flugsvamp 3.0 stängde så flyttade alla vendors till två nya marknader, det var Torrez och Archetyp Market. Torrez stängde sin marknad ganska kort därpå så de som inte redan hade konto på Archetyp flyttade dit och joinade alla andra svenska vendors. Archetyp drivs av ett gäng tyskar som faktiskt lyckats göra en väldigt elegant, snabb och användarvänlig plattform.

Vi har skrivit en guide nedan för dig som är ny, vill testa att gå in på en darknet marknad och kanske handla något roligt. Info om hur du skaffar Monero har vi också tagit med, det är superlätt och hela upplägget på Archetyp är klockrent och enkelt…

Men börja med att öppna TOR och gå till nedan adress och regga dig, kika runt och se om du ”känner dig hemma” – ta en titt på forumdelen också. Var du aktiv när Flugsvamp 3.0 fanns på forumet kommer du känna igen många!

Många väljer Archetyp

Alla de gamla langarna är aktiva på Archetyp. Vi ser att alla de största har kommit in och säljer knark här, vi har t ex GottOchBlandat, TillDinDörr, LappLisa, Krav, Hemmakväll, Toppkuriren, Napoleon,  Drugify, Pharmazia och många fler.. dessutom har de ett bra forum, och FS3 gamla forum favorit BubbelMint finns såklart här också och livar upp stämningen! 🙂

Ta en titt på Archetyp, du hittar marknadsplatsen på ovan länk, naturligtvis med din TOR-webbläsare och inget annat. Vill du ha allt på svenska, som gamla Flugsvamp så ställer du in språk, valuta och land till Sverige och svenska så gör du det i inställningar, och sparar så är det klart. Allt är på svenska.

Archetyp är tre år gammal, de öppnade kring sommaren 2021, den är internationellt inriktad (egentligen) men när Flugsvamp stängde så drog alla svenskar dit och det blev helt enkelt mest svenskar här, på forumet är det ”officiella språket” svenska (typ), vi måste medge att det är ett trevligt ställe som de skapat!

Regga dig på Archetyp Market

När du först går till marknaden så möts du av en enkel captcha. Det ser ut som nedan, fast såklart olika placering på cirkeln varje gång.

 

Klicka sedan på den cirkel som är bruten. Ibland kan de blandas och ligga ovanpå varandra men titta ordentligt så hittar du den brutna. Du trycker på den istället för en knapp som det står ”submit” eller liknande på.

Detta system med att klicka i den brutna cirkeln återkommer hela tiden på Archetyp, så vänj dig vid det.

En skillnad är att på Archetyp Market har du ett användarnamn för att logga in, och ett annat användarnamn som är synligt för andra. Anledningen till det är säkerligen att det ska vara svårare för hackare att veta vilket login som används för ditt konto.

En annan lurig grejj som vi förklarat lite ovan, innan man fattar, är att du klickar inte på en ”Submit”-knapp, utan på den lilla vita cirkel som är bruten. Se bild nedan för ytterligare exempel.

Skapa konto

Display name är alltså ditt synliga användarnamn för t ex vendors, medan Login name är det användarnamn du ska använda när du loggar in framöver.

Du anger också förutom ditt lösenord, en PIN-kod på från 4 tecken upp till 16, denna anges sedan t ex vid uttag av saldo. På Archetyp kan även köpare ta ut saldon.

I referral fyll i: WjU4dl

Det kan ibland vara svårt att se vilken av cirklarna som är bruten, som t ex i bilden ovan. Men det värsta som kan hända är att man får försöka några gånger extra.

Kort intervju med YosemiteGhostWrite finns att läsa på sidan om Archetyp Market på Drugwiki här på engelska för den som är nyfiken.

Monero (XMR) på Archetyp

Och det är egentligen goda nyheter säkerhetsmässigt, men innebär såklart att nu måste den som vill köpa något lära sig att gå över från BTC till XMR, och det är egentligen inte alls svårt. Monero är den säkraste kryptovalutan man kan handla med – vi betonar att det är ett bra tillfälle att gå över till denna, även om det är jobbigt och Bitcoin känns som ett enklare val så är det värt det.

 

Betalning med Monero på Archetyp

Inte Bitcoin! Utan Monero som gäller på Archetyp. Det är lika enkelt att skaffa som Bitcoin och dessutom säkrare.

Snabb guide för att skaffa Monero

För dig som är inte redan kan något alls om Monero: Att byta Bitcoin till Monero – steg för steg guide här .

Det finns många bra sätt att göra detta på, vi visar bara upp ett exempel som funkat bra för oss. Nedan köper du först Bitcoin, sedan växlar dem till Monero – men numera finns såpass många svenskar som säljer monero mot Swish på Localmonero så man kan oftast köpa det direkt.

1. Gör som du alltid gjort, när du köpt Bitcoin. Du kan faktiskt för mindre belopp även använda de vanliga tjänsterna som BT.CX eller Safello, fast ändå helst AgoraDesk då det är en decentraliserad service.

2. Ta emot dina Bitcoin i din plånbok, Electrum. alltså samma som när du handlade på de andra tidigare marknaderna.

Pålitliga växlingstjänster

Numera använder vi nästan bara nedan två tjänster, och kan bekräfta att det funkar varje gång!

Monero kan skickas direkt till Archetyp eller mellanlanda i din egna Monero-plånbok, Monero är säkrare än Bitcoin så mellansteget är inte fullt så nödvändigt i detta fall.

Så hämta din Monero adress från marknaden. Det gör du genom att logga in på Archetyp, om du inte har konto så skapa ett. Klicka sedan på knappen € upp till höger.

Då bör en ruta dyka upp, där det står ”XMR Wallet Address”. Kopiera den långa serien av siffror och bokstäver, och klistra in den i växlingstjänsten vi visade ovan. Du kan såklart också skicka till en egen Monero plånbok först, och skicka mindre belopp till Archetyp allt eftersom du ska handla. Mer om allt sånt finns i inlägget skaffa Monero som du hittar länkar till nedan.

Precis som när du skickar BTC till marknader eller till din plånbok så tar transaktionen en stund, för oss har det gått på allt från 15 minuter till en gång då det tog ett par timmar. 95 gånger av 100 går det på kring en kvart iallafall.

För dig som vill handla XMR direkt med Swish så finns det ibland Svenskar på LocalMonero med den möjligheten. Gå till LocalMonero här.

Skaffa Monero (XMR) – läs vår Monero-guide här

Ladda ned din egna Monero-plånbok här

Hitta dina svenska favoriter på Archetyp Market

Fyll i Sverige som leverans land i Source och Destination så bör du hitta någon du känner igen, vi hittade en kändis här. Klicka på deras profil så ser det ut som nedan, för enkelhets skull framöver kan du klicka på hjärtat så favoritmarkeras försäljaren och du hittar smidigt nästa gång.

Alla svenska vendors finns på Archetyp nu och att döma av antalet registrerade så hittar även många nya vendors hit. Det gillar vi.

Att lägga en order på Archetyp

Denna marknad skiljer sig från andra lite grann, det är mer bra funktioner och köp processen är riktigt enkel och smidig. 

PGP och kryptering på Archetyp

Du kan själv PGP kryptera din adress (och helst även eventuella konversationer med andra) på Archetyp men om du inte har kommit igång med PGP nycklar och manuell kryptering så kan man autokryptera när man handlar.

Man kan autokryptera adressen på Archetyp!

PGP guide (valfri – ok att scrolla förbi)

– och är du ny så kan du hoppa över denna el och komma tillbaka när du vill lära dig kryptera själv.

 

Ladda ned ett PGP program

Om du inte redan har ett..

Kleopatra för windows.

För mobilen letar du på i ”PGP verktyg” där du laddar ned program.

För Android använder vissa appen YAP! Den ska vara enkel, du bör hitta den där du laddar ned appar för din Android mobil.

 

Det kan se olika ut beroende på vilken enhet och program du nu använder, men gemensamt för alla är att du behöver hämta hem vendorns PGP nyckel.

Exempel

Vi väljer här Sporeprints från vendorn Swish..

Vi klickar på köp, i detta fall finns bara ett alternativ på antal, vissa vendors har fler. Bara klicka på den variant du vill ha så möts du av nästa bild..

Vill du kryptera din adress själv?

Ska du kryptera din adress manuellt så klicka på länken den röda pilen visar, med texten ”Swish’s PGP Key”. Du får då upp en ny sida med konstigt text, kopiera allt på denna sida och lägg in den nyckeln i ditt PGP program. Vissa PGP upptäcker automatiskt att du kopierat en nyckel och lägger till, i andra kan du få gå till ”import Public key”. Den ska iallafall in i ditt program, ska försöka förtydliga med mer exempel framöver men tills dess försök så hittar du nog.

Väl där, så ska du kryptera din adress, eller den som varan ska skickas till, med den nyckeln. Det kan också gå till på lite olika sätt, ett sätt är att ha adressen i vanlig text i notepad, TextEdit eller liknande, sedan markerar du texten. Högerklickar, och väljer ”Encrypt”. Detta kan också gå till på många olika sätt, men när du väl har din adress krypterad så klistrar du in den i fältet som visas i bilden.

Låta Archetyp automatiskt kryptera din adress så hoppa hit

Sedan återstår bara att klicka på den brutna cirkeln längst ned, och det kan du vid det här laget. 🙂

Archetyp Welcomes Sweden

Nedan meddelande från Archetyp admin finns att läsa på forumet efter anstormningen av nya svenska registreringar från Flugsvamp 3.

”Welcome Sweden

Hello, sorry for me only speaking English. We will set you guys up, and translate the whole market into Swedish. We will also create a special area, which will be in Swedish. Please let us know, what you will need to feel right at home on Archetyp. :)”

Archetyp Market på svenska

Vill du ha svenska på Archetyp så har de nu översatt det mesta, och du kan ställa in så att langare från Sverige visas enbart och att priset visas i kronor. Archetyp har gjort ett toppenjobb med att välkomna alla svenskar.

Du gör enkelt denna inställning under inställningar, klicka på knappen upp till höger så hamnar du där, ställ sedan in som i nedan bild.

Forumet är integrerat i marknaden och man kan lista alla vendors och söka ganska detaljerat.

Länk till Archetyp Market

Enklast – klistra in denna adress i din TOR-webbläsare, den tar dig till rätt URL automatiskt: archetyp.darkweb.wtf

ONION länk: http://ln5hurzav2kuqkydiyob23zmqrfuiy4akr34b3gxzupc62h5sr6gipqd.onion/register?referral=WjU4dl

Fler alt. länkar till Archetyp listas här: https://darkweb.wtf/?archetyp

548 Kommentarer
 1. Hej!
  Jag har provade onion länk som finns ovan men de funkar inte…jag fått error meddelande:

  ”Onionsite Not Found

  The most likely cause is that the onionsite is offline. Contact the onionsite administrator.

  Details: 0xF0 — The requested onion service descriptor can’t be found on the hashring and therefore the service is not reachable by the client.”

  Jag har provade:
  arche3j23tjefzjumedgmk25xlba2lawlcrsh2kg4bo663hwcny4p7qd.onion/register?referral=WjU4dl och http://archetyp.darkweb.wtf utan succé.

  Någon tips? 🙂

  Tack 🙂

 2. Hej!

  Jag har provade onion länken men det funkar inte för mig tyvärr. Jag fått en error message:

  ”Onionsite Not Found

  The most likely cause is that the onionsite is offline. Contact the onionsite administrator.

  Details: 0xF0 — The requested onion service descriptor can’t be found on the hashring and therefore the service is not reachable by the client.”

  Någon med forslåg om hur jag kan fixar det? Tack! 🙂

 3. Jag kommer in med min ”emergency länk”, kan rekommendera alla att kopiera den och spara sen när ni kommer in – finns att hämta under settings i profilen när man är inloggad.

 4. main URL funkar nu, och kort länken archetyp.darkweb.wtf är uppdaterad och går också!

 5. archetyp.darkweb.wtf har snappat upp ny fungerande länk så testa nu 🙂

 6. Många länkar leder till bland sida, bara ett par som funkar. Han som kört Darkweb.wtf har bekräftat att av alla officiella länkar är det bara 2 som går att använda just nu men kortlänken archetyp.darkweb.wtf ska vara uppdaterad nu så testa där

 7. archetyp.darkweb.wtf eller 4pt4axjgzmm4ibmxplfiuvopxzf775e5bqseyllafcecryfthdupjwyd.onion/register?referral=WjU4dl leder rätt!

 8. Tack för hjälen med länken. 🙂

  Det funkar men jag kan inte regga mig. Det säger att ”lösenord matchar inte”.

  Jag är helt säkert att jag använde samma ord två gånger. Jag har provade flera gånger med olika lösenord med samma resultat.

  Finns det något annat sätt jag kan prova?

 9. Hallå, hmmm.. det är när du regga ska ange lösenordet du ska ha och sedan där det står repeat menar du… du råkar inte tänka att det är i fälten ovanför man fyller i? Enda jag kommer på… i första ska du ha ett display name, i andra ett login namn, sedan i tredje lösenordet du väljer, och i fjärde repetera det lösenordet, sedan är det en PIN kod i femte och den sjätte är ibland ifylld redan, om inte så kan du skriva: WjU4dl där men tror inte det behövs längre så valfritt.

  Kolla om det är så, för det är ju två användarnamn i de två första rutorna. Ett hemligt och ett som alla andra ser..

 10. Funkar fortfarande inte för mig???

 11. Testa att trycka på ”New identity” i TOR. Knappen i webbläsaren högst upp till höger (ser ut som en städkvast) och prova igen.

 12. Hej.
  Jag kan inte alls komma in med den nya länken som blev uppdaterad 24/8- 2023
  Kan någon hjälpa mig att komma in på sidan?
  Jag läste någon kommentar här om någon emergency link. Hur funkar den?

  Men först måste jag komma in!

 13. Hej.
  Jag kan inte komma in igen. Den nya länken funkade i någon dag tills igår kväll. Men när jag skulle logga in imorse men får bara upp fel meddelande
  Varje gång.
  Jag har skickat ett mail till dig på proton:)

 14. Tyvärr så verkar det inte fungera med de länkarna längre.
  archetyp.darkweb.wtf
  samt
  4pt4axjgzmm4ibmxplfiuvopxzf775e5bqseyllafcecryfthdupjwyd.onion

  Ger:
  The connection has timed out

  Har provat new identity också, startat om, och allt man kan tänka sig.

 15. Ligger Arche nere igen?

 16. Ny länk uppe nu!

 17. Ja, den har dessvärre slutat funka, men har lagt upp en ny fungerande högst upp i inlägget nu. 🙂

 18. Finns ny länk uppe nu, kika överst i inlägget!

 19. Vad har hänt med Subben? Nån som vet? Finns ju ingen vettig säljare på FS eller Arch 🙁

 20. Länkar verkar slutat fungera. Allt fungerade med fröjd och frid inatt. Onionsite hittas ej, provat flertal länkar. Avvaktar tills något dyker upp. Trevlig helg allihopa =P

 21. tja luffarn du en fråga dom där fyra tecknen som man ska skriva in vid inloggning så e de väl inte längre eller hur för jag har kommit in utqn dom nu på slutet

 22. jag försöker komma in på archetyp och de har ett nytt inloggningssystem. jag använder kleopatra för ett dubbelt system. nu under inloggning ska jag direkt signer med kleo men när jg för in vad kleo ger mig fu kar det ej att logga in. kan inte komma in? vad förstår jag inte?

 23. jag försöker komma in på archetyp och de har ett nytt inloggningssystem. jag använder kleopatra för ett dubbelt system. nu under inloggning ska jag direkt signer med kleo men när jg för in vad kleo ger mig fu kar det ej att logga in. kan inte komma in? vad förstår jag inte?

 24. hela inloggningsystemet har ju ändrats? hur loggar man in? jag använder kleo

 25. Tjena! Hur är det med paket utrikes till hit?
  Någon med erfarenhet?
  Inte värt risken, eller finns det någon vendor som kan de här med stealth?

 26. nu e de väl dax dom fixar länkar som funkar börjar lukta snart SCAM ALARM

 27. Skärp dig, du om någon borde väl veta att darknet marknader från och till måste byta .onion och skydda sig mot DDOS attacker och det kan vara rätt tufft, särskilt när de växer och får fler användare. Du har ju vart med ett tag och kan det här!

  archetyp.darkweb.wtf har hämtat en fungerande .onion så testa nu.

 28. Hallå Kosse! Ja jag såg det också, inloggningssidan är omdesignad, och istället för att avkryptera ett PGP meddelande ska du PGP-signa det som står i textrutan. Förvirrande men det är bara att göra typ likadant som förr fast välj SIGN istället för DECRYPT.

 29. Hallå Alek, personligen på sistone bara enstaka ordrar från utlandet. Ganska säkert om det är lite udda grejjer eller luktfritt… tjack o gräs o ladd standard-knark tycker jag inte man ska chansa på om man inte är beredd på att hantera att det fastnar i tullen.

 30. fan luffarn idag e de ett helvete att komma in har prövat flera ggr o de går bara inte

  sen luffarn större o mer betrodda sidor har gjort exit scams så man ska inte vara säker på att de inte kommer ske här de vet du lika väl som jag för som du säger vi har varit me ett tag bägge t

 31. Ja.. det är sant, men jag tror på Archetyp. 🙂

  Jag kommer in dirr på http://4pt4axjgzmm4ibmxplfiuvopxzf775e5bqseyllafcecryfthdupjwyd.onion och archetyp.darkweb.wtf .. laddar direkt för mig. Stäng o öppna TOR?

 32. Får inte nya pgp sign att fungera? Vad gör jag för fel?

 33. Loggade in nu och de verkar ha ändrat tillbaka till det gamla.

 34. Eller inte riktigt, man får en ny URL att gå till… jaja, jag kom in iallafall men tog också en stund innan min hjärna klockade

 35. 1. Loggar in. 2. Dekrypterar ett PGP-meddelande 3. Går in på den nya URLen jag fick 4. Kommer tillbaka till inloggningen där allt började?!

  Vad gör jag för fel?!

 36. Tjena apan, på 4. kommer du till en inloggning som ser ut som den gamla, men om du tittar noga på URLen så har deras system lagt till en serie tecken på den, den serien bekräftar att du har decrypterat meddelandet och du kan logga in.

  Testa 🙂

 37. Får följande meddelande när jag decrypterar:

  4pt4axjgzmm4ibmxplfiuvopxzf775e5bqseyllafcecryfthdupjwyd.onion/two_factor_login/enseriesiffror
  —– HOW TO LOGIN? —–
  —– 1. Copy the URL from above —–
  —– 2. Browse to it in your browser to login

  Urlen jag får kan jag alltså inte logga in via.. allt bara börjar om

 38. Jag får likadant, men när jag loggar in andra gången så kommer jag in direkt.

 39. Hej!
  Jag fattar inte den nya funktionen på Archetype? Allt går fint, lägger beställning men då finns någon ny
  Funktion att jag måste släppa en deposition inom 3 timmar för att säljaren ska kunna se min order? Snälla förklara hur man gör detta.

 40. Allt fungerar bra med archetyp. Men de har en ny funktion. Förut la man bara en beställning, men nu behöver man göra ytterligare ett steg. Typ släppa en deposition? Snälla luffarn, hur gör man detta steg?!

 41. Tjena,
  är det bara jag som i stort sätt aldrig kommer in på någon utav alla länkar?

 42. Domän fortfarande nere…

 43. funkar nu!

 44. Nja, har vart stopp ibland men jag kommer oftast in..

 45. Ingen länk funkar för längre..? Ligger det nere nu?

 46. Jag kommer in, är de segt plocka en länk från https://darkweb.wtf/?archetyp ifall vanliga inte laddar in

 47. Kanon tack det funka på dom länkarna 🙂

Lämna ett svar