biverkningar, Hälsa,
Droger

Såg på marknadsplatsen Archetyps forum att en lirare undrade varför man får sur mage när man tagit RC droger. Min första tanke var att jag skulle svarat och berättat att det har inte med RC att göra utan ganska vanlig sido-effekt men när jag tänkte efter så fanns det så mycket jag ville berätta och som så många fler kan dra lärdom av så svarar helt enkelt med ett inlägg här, och utvidgar det till de tre vanligaste sidoeffekterna av det härliga knarkandet! 🙂

Varför de uppstår – och vad man kan göra när man har problem med nedan…

 1. Magproblem, sur mage, sura uppstötningar, luftig/gasig mage.
 2. Huvudvärk, spänningshuvudvärk, migränaktig huvudvärk, värk bakom ögon.
 3. Sendrag och kram, kramp i foten, sendrag i tårna. Sendrag i fingrar och händer.

Såhär var frågan jag läste på Archetyp, tar den först och svarar på allt under den:

Magproblem medan man tar RCs, vad hjälper?! Testat mycket redan

Tjena

Någon annan som också har denna plåga och lyckats lösa det eller åtminstone sätta stop för det medan man är i en session? Det känns lite som att magen fylls med syror eller luft eller liknande och man känner att det stör en, och den dära känslan när man är jättehungrig, den överväldigar en så pass mycket att den t.o.m förstör mitt rus.. men samtidigt gör det inte direkt ont så som huvudvärk (att det är en smärta man inte kan tåla), svårt o förklara.

Vad jag testat redan:

– Att äta sig mätt innan en session (Funkar i typ någon timma bara)
– Att boofa istället för nasal och oral (funkar, men inte vill man boofa hela tiden lol)
– Omeprazol, funkar inte (eller jätte lite men nä)
– Filmjölk, yoghurt, kefir osv (funkar ibland, oftast inte)
– Olika IBS preparat (funkar inte, kanske jättelite men inget märkvärdigt)
– Varmt vatten, te, diverse varma drycker (funkar bara ibland, vet ej varför)
– Ta Rcs på tojm mage (Katastrof)
– Samarin (funkar lite grann men inte mycket eller länge)
– Att vila ett tag från RCs (testat, det funkar, men bara i någon dag och sen är värken tillbaka)

Tusen tack för tips

Av ”kvalitetstestarn”.

Magproblem när man knarkar

Det är som sagt inte ett problem med RC, utan nästan alla droger sätter olika fart på magen.

Vad du kan göra:

 • Citron! På morgon, first thing, den dagen du ska knarka. eller varje dag. Drick ett glas vatten med en hel pressad citron i. För den late går det att köpa färdigpressad ekologisk citronjuice. Citron är riktigt bra på morgonen och förhindrar sura uppstötningar resten av dagen, hjälper också den som dricker kaffe och äter bröd att slipa halsbränna.
 • Undvik kost som ger halsbränna. Det är bröd, kaffe, grillad paprika, socker, alkohol (särskillt vitt vin) mm mm läs på…
 • Har du bukfett, eller har du senaste månaderna gått upp några kilo så får du lättare sura uppstötningar. Fett bildas kring dina organ och gör att det pressar uppåt, och innan organen hittar sin plats så är det lätt att få halsbränna.
 • Ha med dig Novalucol, hjälper ganska snabbt mot lättare halsbränna.
 • Ät alkalisk mat, det är exempelvis bananer, avokado och mandlar. Mer tips kommer…
 • Kombinationer med stimulanter + ketamin kan ge super-gasig mage under någon timma. Är du någorlunda tom i magen så får du lättare ut det.
 • Ketamin stannar av magen lite grann, man kan känna sig lite kall runt och i mellangärdet och det kan också bli lite rapighet och en svagt syrlig känsla i halsen. du kan ”väcxka” magen med en lina ladd eller ett försiktigt intag av tjack.
 • LSD/Svamp/Meskalin kan ge väldigt gasig mage om du precis ätit, eller äter tidigt i ruset. Det är inte för inte man i seriösa ceremonier rekommnederar intag av psykedelika på fastande mage. Ät när ruset är på väg ur dig, då är måltiden som godast och du kommer kunna njuta av den både under tiden och efteråt.
 • Nästan alla fenetylaminer ”sätter fart” på magen, bara lukten av tjack kan göra att du blir skitnödig.
 • Kokain kan ofta innehålla Levamisole som det är bankat med (är egentligen ett avmaskningsmedel) och det är ofta det som går att man blir akut skitnödig när man tagit ladd.
 • När tarmen och magen töms så snabbt att resten av kroppen inte hänger med så skapar du en obalans, det är ingen fara lite då och då, men den kan ofta yttra sig surhet. Ge dig välförtjänta pauser i knarkandet så är det inget hälsoproblem.
 • Känner du att du har gas, som nästan är på väg att komma ut så sitt inte och tryck för kung och fosterland utan vänta tills det kommer.. sitter du och trycker så kommer du istället ge dig själv huvudvärk. Det kommer ut när det är dags – jag lovart!
 • Ska du ta ladd? Ät inte en superfet hamburgare som droppar av fett tillsammans med pommes en halvtimma innan. Kommer ge obehag i magen… Välj en alkalisk måltid, eller åtminstone en måltid som lägger sig behagligt i magen.. är du pank så kanske du kan göra havregrynsgröt och koka ett ägg? (Det sistnämnda är inte alkaliskt men en ganska bra grund om man ska knarka!)

Det där med magproblem kan vara ett gissel om man har knarkat och hittat ett trevligt sällskap att mysa med, får man bo på toaletten istället för att mysa! Det blir ju inte så lyckat.

 

Huvudvärk av knark?

Vanligaste orsaken till huvudvärk är faktiskt samma som nästa biverkning med kramp/sendrag. Det handlar om vatten – mineral balans i kroppen. I regel undviker man huvudvärk av att knarka om man dricker ordenligt med vatten hela tiden.

Ta en resorb! Eller annan liknande dryck, gärna med elektrolyter.

Dricker du kaffe? Om du är van kaffedrickare och kanske under en dag eller två ”glömt av” att dricka din dagliga kopp (vanligt om man tjackar på) så brukar huvudvärken komma. Ta en stark kopp eller två så kommer lindringen inom 20 minuter.

Måste du ta en alvedon? Kombinera den med kaffe (även om du i vanliga fall inte dricker kaffe så boostar koffein effekten av paracetamol) Är du utomhus, pank och det är sommar kan du plocka älggräs och äta – innehåller salicylsira (Aspirin). Undvik docik Aspirin om du tagit mycket ladd då det är blodförtunnande och inte bra för huvudet om man är uppe i varv.

Var det längesedan du åt? Ta en bit mat, ibland är det orsaken och max en timma senare är man bra i knoppen igen.

Be en vän trycka på den ömma punkten du har mellan tumme och pekfinger i 5 minuter, det lindrar och ibland tom släpper huvudvärken.

Slappna av i axlar och nacke!

Har ibland funkat för mig:

Halsa en super kall och väldigt kolsyre-rik öl.

Riktigt kall dusch eller ett kallt bad.

 

Sendrag och kramp av knark?

Ta en resorb! Eller annan liknande dryck, gärna med elektrolyter.

Ha med dig Magnesium, finns i tablett form.

Massera, och håll kroppsdelen som krampar varm. T ex duscha med varm vatten eller ta på dig varma sockar.

Du kan använda liniment, eller en uppvärmande salva för att lindra sendrag och kramp. Tigerbalsam funkar.

Drick vatten, men med mellanrum. En rejäl klunk var femte minut hgar bättre effekt än att du bälgar i dig 2 liter (det sistnämnda ger snarare diarré.. får du sitta på dass och skita med kramp i fötterna.. hur roligt är det?)

Du kan sakna ämnen som finns i gröna grönsaker (spenat, broccoli, salladsblad..) ät lite sånt. Lättsaltat och med vatten i drickglas bredvid.

Sendrag är en vanlig biverkning om man tagit stimulanter under en helg, kanske dansat och rört sig mycket.. när man sedan chillar ned så kan kramperna börja, ofta kanske när man redan hunnit somna och vaknar upp av att det drar i tår och fingrar. Massera, håll dem varma och gå runt lite om det är i fötter och tår.

Som proffsknarkare är det viktigt att lära sig att ta hand om sig, sköta sin hälsa och veta vad man mår bra av och vad man far illa av. Hoppas ovan tips hjälper dig igång med det. och jag kan påpeka att jag inte är doktor utan enbart en vanlig pundare, så om det saknas något i mina tips eller om du rent av tycker dig se en felaktighet i mina råd så får du gärna lägga till det i en kommentar nedan!

Kommer fortsätta uppdatare detta inlägg allt eftersom… så kika gärna tillbaka hit!

One Comment

 1. oktober 25, 2022 at 00:28

  Hallengren

  Och så en bild på Lena. 😀

  Jag älskar Luffarn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *