Drogproblem, Skolgång, Tonåring,
Droger
Droger är svaret på allt, det spelar ingen roll vilka svårigheter man står inför det finns alltid en drog för varje tillfälle. Och det är viktigt att börja tidigt, läs här om varför.

Narkotika guds gåva till mänskligheten

Jag verkligen lovprisar den fantastiska gåva vi fått här på jorden – knarket! Det finns så många historier om hur människor utvecklats och fått nya insikter när de varit drogpåverkade. Så många jag träffat som tack vare E eller MDMA de på fyllan varit modiga nog att ta på en fest fått ett uppvaknande, hårda typer (och man kan va hård, inget fel i det, men man mår bättre om man också vet vad kärlek är). Serotonin kicken de fått av ruset gav dem en inblick i hur det känns att vara kärleksfull, och därmed startat processen till en positiv förändring. Samtliga jag träffat som tagit E blivit bättre människor efteråt.. för all del så finns de som gillat det lite för mycket, och enstaka har periodvis överkonsumerat – men 98% skulle jag säga har aldrig haft problem med att inte ta för mycket eller blivit torsk på MDMA eller liknande drog.

En bättre framtid med droger

Det är via drogerna vi kan förändra världen, och det är precis vad världen behöver. Mer kärleksfulla män och kvinnor. Den som tar droger startar en process till ökad kreativitet, mer energi, avslappning,  tydligare drömmar, inspiration och motivation för att ta några exempel – ta drogen du behöver för att utvecklas och bli bättre. Och för att inte snacka om vilken njutning det kan vara, vad är gemytligare än att i goda vänners lag knacka upp en ett par stadiga linor till polarna? Målningen till höger är av Alex Grey, en artist som gör fantastisk konst i kategorin ”visionary art”, han gillar psykedeliska droger och här har han målat paret Shulgin, där mannen är fadern till MDMA och därmed också Ecstasy men även många många andra substanser. Han levde ett långt och rikt liv och provade oräkneligt antal nya droger som han själv syntetiserade i sitt laboratorium tillsammans med sin fru. En sann hjälte! Ska du bli riktigt framgångsrik, oavsett yrkesval, så måste du lära dig att nyttja och behärska flera knarksorter, och särskilt psykedeliska substanser som LSD, Magiska svampar, DMT för att nämna några.

Hur fungerar beroende och missbruk

Det finns kritiker, som menar att droger kan skapa beroende, och att knarka varje dag för att ha det skönt inte är en lösning på problem. Jag har frågat tillbaka om pajsaren tycker det är skönt att ha sex, eller att ta ett varmt bad för all del… Och det tycker de flesta såklart, men väldigt få ligger dygnet runt i ett varmt bad bara för det, eller har sex dygnet runt vecka efter vecka. Eller den som är trött som längtar efter en skön säng – men efter sömnen så stiger även den utvilade upp från sängen, för all del kanske man drar sig lite för länge ibland men man behöver inte den sköna sängen mer för tillfället. Och så funkar det nämligen även med drogerna för den stora majoriteten, bra över 90%. Den som stannar kvar i sängen, eller missbrukar istället för att bruka, har ett annat djupare problem – det är aldrig så att ”fan så jävla skön säng, jag stannar här resten av livet”, lika lite som att någon tycker ett liv med samma knark i kroppen varje dag är givande. Tvärtom, den som stannar i sängen i flera dagar är sjuk och orkar inte, precis som den som tar benz varje dag har sår och trauman att läka. Och drogerna har sina utmaningar, de varierar från substans till substans, men gemensamt för alla är att de är mediciner.

Samhället måste uppmuntra ungdomar börja knarka

Korrekt information om drogsorter måste vara väldigt tillgänglig, jag föreslår att man redan i grundskolan tillsammans med klassen provar droger och utbildas i hur man använder dem redan i ung ålder.
 • Exempelvis en studiedag med dans och så delar läraren ut varsin E-halva till alla elever,
 • eller kombinera musik-lektionen med att röka en gås en gång varannan månad som en avslappnande övning.
 • Och har man ämnet religion eller filosofi så kan terminens första lektion börjas med ceremoniellt framdukade ketamin-linor på varje elevs bänk – inte bara för att ge studenterna insikt i drogens effekter, utan också för att berika lektionen, men framförallt för att lyfta fram knarket från smutsen genom att göra en ceremoni av det, högtidligt och ansvarsfullt, under uppsikt och med erfarna vägledare nära till hands i en trygg miljö – det måste vara skolans självklara funktion att agera föredömligt.

Bjud din tonåring på narkotika!

Naturligtvis är det också på föräldrarnas ansvar att knarka tillsammans med sina barn, så att de får den trygga miljön och erfarenheten tillsammans med vuxen erfaren – och inte på fyllan på en sunkig toalett på en pub ute på stan utan att veta vad som händer eller vilken kvalitet grejjerna har. Jag rekommenderar att vid 15 års ålder börja känna in om barnet är moget för en första kontakt med droger, och första gången kan vara så enkel som att man dricker två glas vin tillsammans för alkoholen ska man ju också känna till och lära sig begränsningar och faktiskt också få erfarenheten av att ha varit stupfull, och den erfarenheten är faktiskt bättre tillsammans med mor eller far – än ute på stan med andra som också ska uppleva första fyllan.

Rök en joint tillsammans kring 15 år fyllda

Även vid 15 kan det vara läge att röka första jointen tillsammans, och omständigheterna bör vara lite högtidliga. Som att man går in i en ny fas i sitt liv, från att vara barn – till ungdom kanske? Ansvaret måste förmedlas, och med sakliga fakta om effekter och allt man kan tänkas behöva veta om gräset.

18 år lagom att prova Amfetamin?

Kanske något innan 18 års ålder läge för att ta en lina tjack tillsammans med sonen eller dottern, eller samla några av kompisarna (inte för stor grupp) och dosera upp och ta ett par linor tillsammans. Gör sedan något tillsammans, sjung eller gör musik eller spela sanning-konsekvens och ha filosofiska samtal om livets gåtor. Inte så viktigt exakt vad, bara det är kreativt så att de får uppleva ett positivt bruk av knarket.

Bra föräldrar har knarkat ordentligt

Som förälder ska du såklart ha egen erfarenhet av så mycket knark som möjligt, och lärt dina barn vad de behöver veta om dessa. Efter att du bjudit barnet på den drogsort du introducerar så förklarar du att du skaffar droger till dem vid behov, skulle de någon gång råka köpa ”på stan” så kan de komma med påsen till dig så kvalitetssäkrar du innehållet. Du vill alltid säkerställa att det är bra grejjer och utan skit i, och att intaget sker ansvarsfullt – därför tar du det stora ansvaret och langar knark till dina barn. Och jag kan se hur soc-kärringen trillar av stolen om hon hör det, för mig är det självklart, hur känner du? Tänk efter. Känn efter. Jag vet att det låter kontroversiellt att rekommendera föräldrar ge sina barn knark, för mig är det ett säkert sätt att förhindra olyckor, feltändningar och framtida missbruk.   Du behöver inte prova alla droger med barnen, när ni gjort 3 eller 5 sorter och högtidliga prov-knarkar-aftonar så har nog poletten hamnat rätt. Svamp och LSD bör komma lite senare i livet, efter 18 och vid det laget fixar han eller hon det själv tack vare erfarenheten du givit.

Prova inte alla droger – lämna t ex heroin

Lär även ut om Heroin, fentanyl, GHB och annat som du kanske inte själv testat och absolut inte känner att du vill ge ditt barn den erfarenheten, men ändå utan att avskräcka, var saklig. Det finns en anledning till att man söker sig till Heroin och opiater också, en trasighet som måste läka. Problematiken här är bred, men skambelagt brukar det vara för de som behöver heroin – när de sista de behöver i sitt trasiga inre är mera skuld och skam, när de redan har skuld och skam att läka. Det blir en ond spiral som byggs upp och behovet av opiater blir större, dessutom är opiater svårhanterligt. Skulle ditt barn visa intresse för opiater så måste du börja försöka förstå orsaken och läka det såret, och oavsett få ditt barn att förstå att om han eller hon känner en dragning till opiater att vända sig till dig innan, så att du har chansen att ge det stöd eller hjälp som kan behövas. Innan heroin var olagligt, såldes det på flaska i apoteken. De som behövde det hade inga problem att få tag i det, och det mest intressanta är att efter en period, som för endel kunde vara flera år lång, för vissa över 10 år, men de nådde till slut punkten där de slutade självmant. Utan några tolvstegs program eller subutex-substitut. De var helt enkelt klara med läkningen. Vissa behöver göra den resan, men får inte möjligheten. Den som behöver opiater ska få det utan att känna skam, och naturligtvis även erbjudas stöd – och då snackar jag inte om terapi-samtal med en social-kärring, utan läkande arbete och plats på Ayahuasca ceremoni och erbjudas kambo-ritual. Värt att veta angående opiater är vad som hände i Vietnam under kriget med USA. På den tiden fanns det mycket opium-fält i Vietnam, och djur som levde omkring dem rörde inte Opium-odlingarna i vanliga fall. Men efter att massiva bombningar ägt rum så sökte sig djuren automatiskt till opium-odlingarna och åt av dem. För att de behövde det. Det dämpande smärtan och traumat, för att stå ut och sedan läka, och fortsätta leva. Principen gäller djur, såväl som människor. Men börja skambelägg djuren för beteendet, slå dem och piska dem, skrik driv bort dem så kommer de behöva ännu mera opium för att hantera livet.

Musiken som aldrig hade skapats utan knark

Det är mer regel än undantag att framgångsrika musiker har berikat sina liv med droger, sedan måste det tilläggas att kändisskapet har sina utmaningar och det finns gott om exempel där det varit mer missbruk än hälsosamt nyttjande. Du kan säkert själv rabbla upp ett antal artister om dött i överdos. Och det är jävligt sorgligt, och samtidigt en påminnelse om den respekt man ska ha inför droger. Rätt använt = medicin, fel använt = gift. De flesta har väldigt lätt för att hålla sig inom ramarna, men också de som har svårt att hantera knarkandet.. men så är det med alkohol också, fast i mycket större utsträckning. Man kan tycka vad man vill om alkohol, men det är inte alkoholens fel att någon är ute och kör på fyllan och ställer till skada, eller blir alkoholist, eller gör något annat idiotiskt kalasfull på stan. Ansvaret är alltid människans, sen att vissa har en begränsad förmåga kan väl för all del vara förmildrande, men det är inte alkoholen eller drogen som är orsaken till varken överdoser eller missbruk eller olyckor. Det säger väl sig självt, men jag har inte träffat en enda soc-kärring som fattat den galoppen, eller överhuvudtaget någon under myndigheterna underställd person förstått det uppenbara. Nästan all bra musik har skapats, helt eller delvis under påverkan av droger. Man kan faktiskt t o m höra om en artist brukar eller inte på soundet, på fest är det en barnlek av avgöra ifall en DJ eller artist som spelar använder droger eller är emot droger (de finns, även om de är få) – de musiker som aldrig tagit en drog (förutom alkohol) har ett väldigt ”stelt”, ”rakt” och ”finness-fattigt” sound, det kan vara riktigt bra musik ändå, men man känner att djupet saknas. För att bli bra musiker måste man knarka!  

Några musiker och band som nyttjade mycket droger när de gjorde låtar

 • Neil Young
 • John Lennon
 • Bob Marley
 • Pink Floyd
 • The Doors
 • Ozzy Osbourne
 • Kurt Cobain (Nirvana)
 • Snoop Dogg
 • David Bowie
Källhänvisning här, för den som inte litar på mitt ord när jag säger att de faktiskt uppskattade knarket, eller vill läsa mer.

Några framgångsrika artister som knarkade och målade

Picasso i nedan bild – Många målningar tack vare kvalitativa droger i kroppen. Källa Vincent van Gogh, nedan bild – Brukade absint i rikliga mängder. Andy Warhole – Tyckte om tjacket. Källa och fler artister som uppskattade drogernas underbara värld.

Vetenskapsmän, entreprenörer och uppfinnare som knarkat och gjort upptäcker tack vare droger

Bill Gates – honom får man tycka vad man vill om, men han har fått mycket gjort och han älskade LSD. Det gjorde även Steve Jobs… Och såhär sa han med egna ord angående att trippa:
”I would ingest the LSD on a sugar cube or in a hard form of gelatin. I would usually take the LSD when I was by myself. I have no words to explain the effect the LSD had on me, although, I can say it was a positive life changing experience for me and I am glad I went through that experience.”  Källa här
Thomas Edison (Uppfann glödlampan) – han gillade att ta kokain. Sigmund Freud (Ni vet psykoanalysens fader) – diggade också att dra feta linor ladd. Francis Crick, en snubbe som fick nobelpris tack vare hans upptäckt i hur DNA är uppbyggt har berättat att han fick insikten tack vare LSD. Källa och mer fakta här  Matematikern Pythagoras gick också öppet ut med att droger är som en dörr som kan öppnas till högre förståelse och mänsklighetens vidareutveckling.

Legalisering rätta vägen

Som du säkert redan förstår så kan droger hjälpa människor, och jag medger att det är ett stort steg att legalisera alla droger. Det svåraste steget är rädslan, och rädslan som spridits under så lång tid av War-on-drugs-kampanjerna med USA i framkant och länder som Sverige som följer efter. Jag förstår rädslan, och jag vet att folk farit illa i missbruk, jag har själv vänner som dött i överdos. Jag sörjer dem, och delvis anklagar jag mig själv för deras öde – jag kunde säkert gjort något! Men det förändrar inte det faktum att ett sunt nyttjande av droger berikar livet oerhört, orka ha alkohol som enda alternativ hela livet… vi som struntar i den lagstiftningen är lyckligt lottade men världen skulle utvecklas så mycket bättre om även Svensson fick uppleva en tripp då och då. Möjligheterna drogerna erbjuder är så mycket större än fallgroparna, särskilt när vi kan lära oss och akta oss för dem.

Effektivare hjärna med narkotika

Ett konkret exempel är hur psykedeliska svampar, t ex Toppslätts skivling som vi kan plocka i Sverige (ofta på golfbanor, slutet av augusti) verkar i hjärnan. När du är svampad, och ett tag efteråt skapar hjärnan mycket enklare kopplingar. Du kan t ex lära dig saker som har med motorik att göra mycket snabbare om du tar svamp, som att balansera, stå på händer, åka snowboard etc. Prova får du se! Urgammalt knep bland cirkus-artister… Påverkad av svamp kan du också bryta mönster och skapa nya vanor – göra dig av med ovanor lättare. Man kan säga att det är en genväg till att programmera om sig själv om man vill. Ett till exempel, DMT eller Ayahuasca visar dig vad som händer när du dör. Kanske inte första gången men väl innan den femte. Effekten av det är att du ögonblickligen slutar vara rädd för döden. Du får en nära-döden upplevelse utan att vara nära att dö. Helt fantastiskt! Hur trevligt vore det inte om folk kunde få den insikten, och slippa vara rädd för döden. Det skulle öppna upp för möjligheten att leva ut sitt liv på ett fullkomligare och rikare sätt. Nåväl, bara ett par exempel, men detta är dagens sanning: Knarket kan rädda världen. Bara vi slutar vara rädda… jag säger som Jesus sa en gång i tiden: ”Var inte rädd, ta en tripp”

Tips utvecklande drogfria aktiviteter

Det går att nå många insikter även utan droger, man får söka lite längre och kämpa lite mer för dem och det blir inte riktigt lika effektivt som på knark. Men jag rekommenderar dem som komplement till ditt knarkande, och som aktiviteter under nyktra dagar.
 • Chanting och sång, t ex mantran
 • Kampsport
 • Yoga
 • Meditation, med tålamod finns det mycket att lära med mediation, rekommenderas starkt
 • Fasta, i olika former, t ex vattenfasta
 • Ät väl, välj bort läsk, socker, halvfabrikat, skräpmat, godis, snacks – välj frukt, grönt, vilt
Här ute i Uddebo har vi mycket av detta som tur är, för mig är det viktigt att inte enbart och alltid vända mig till droger för att utvecklas och bli bättre. Drogerna ger dig en knuff i rätt riktning, de visar vägen liksom, sen måste du fortsätta själv med arbetet. För att lära sig meditera kan jag rekommendera ett center i Ödeshög som lär ut Vipassana meditation under ganska tuffa förhållanden, det är 10-dagars kurser och de är faktiskt gratis inkl. boende, efter kursen kan man lägga en donation som ”betalning” men den är frivillig. Mat ingår också! Du hittar allt om Vipassana meditations-center här där man också kan signa upp sig för en kurs.

Musik, narkotika och kärlek

…är tre fina ord som tillsammans skapar fantastiska känslor – det är också det som de tre luffar-prickarna som du kanske sett att vissa har på sin hand står för. Läs om vad luffarprickarna betyder här.  

17 Comments

 1. maj 10, 2023 at 09:27

  Nils brun

  hej ni har fel, droger har alltid en positiv påverkan på kroppen. Lsd är gott

 2. december 13, 2022 at 14:57

  Alien7

  Hej, jag dör för svamp, de är det bästa som finns. Nu de så att jag vill beställa ett growkit från Nederländerna. Är det olagligt? Kommer tullen hitta den och göra en hel husrannsakan. Det är rätt så många från Sverige som köper men är fortfarande jätte nojig. Några säger att det går bra att köpa den men det är olagligt att starta igång kitet. Tänkte köpa från hemsidan tatanka.nl

  Mvh Alien 7

 3. november 15, 2022 at 12:03

  Snorre

  Mr Dome

  Jag anser generellt att ungdomar lika väl kan avstå från att använda rusmedel i någon större utsträckning, läst bra argument om som talar för att det är fördelakigt att formas färdigt som människa och ha ett stabilt fundament att utgå ifrån när man ger sig för att experimentera med varianter av upplevelser av verkligheten.

  Men, i skrivande stund slås jag av tanken att det inte är bortom allt tvivel att vissa substanser under rätt omständigheter möjligtvis kan göra uppväxten till en enklare resa än vad den är, att det kan hjälpa att formas till en harmonisk och stabil individ. I västvärlden har vi inte mycket till initiationsriter kvar, i jämförelse med vissa folkslag som t.ex låter ynglingar genomgå en schamanritual i några dagar med starka psykoaktiva substanser när de ska övergå från pojke till man. Kanske kan ligga något i det?

 4. april 5, 2022 at 12:03

  Din mamma

  Jag läste texten ned humorblandat allvar, som jag alltid gör. Det är mitt utgångsläge i dom flesta ämnen. Skrattade åt första delen så jag nästan ramlade av stolen. Sen läste jag kommentarerna och skämdes lite. Men det gick över fort. Har precis hittat denna blogg och bara genom rubrikerna tycker jag man kan utgå ifrån att det som skrivs inte bör tolkas ordagrant. Och förresten är inte luffarns åsikter en fara för hela mänskligheten. Att vädra åsikter som inte passar alla är en lika stor rättighet som att den som vill ska få använda knark. Legalisera allt. Lägg ansvaret för ungdomar på föräldrarna som satte dom till världen istället för på staten. Låt människor ta ansvar för sina egna val. Shit vad mycket roligt jag har framför mig känner jag efter denna text av Luffarn.

  Angående syra kan jag nämna att den tog bort alla ångestsymtom och minnesbilder (flashbacks) på två trippar. Min ptsd var i princip komplex och gick inte behandla när jag började läsa om LSD och trauman. Och det var det sista alternativet som återstod. Så jag behövde inte tänka över det någon längre stund. Och det är jag glad för idag.

 5. december 22, 2021 at 10:45

  MrDome

  > Bra input! Tror du det finns ett bra sätt att få ungdomar att vänta med droger tills de är 25?

  Ja det tror jag ändå, men det krävs nog att man lägger ned en hel del tid.
  Jag är uppväxt i en familj där varken mamma eller pappa har varit i närheten av droger.
  De har aldrig testat varken att röka eller snusa, de dricker maximalt 1 glas vin till middagen på högtider och satsar väldigt mycket på fysisk hälsa.
  De äter exempelvis inget gluten eller laktos, de äter knappt vitt socker.

  Från mitt perspektiv har droger minst sagt tabu.
  Så när jag väl började intressera mig för droger var jag extremt noga med att läsa på om vad som händer med både kroppen och knoppen för att förstå vilka potentiella risker som finns.
  Innan jag testade LSD första gången läste jag på intensivt (levde i vetenskapliga artiklar) i över 1 år.
  Jag anser mig ha väldigt bra koll på både för och nackdelar med framförallt psykedelier och det märker folk jag pratar med.

  Jag kommer säga såhär till min son:
  Om du är nyfiken på någon drog vill jag att du kommer till mig först så kan vi prata om substansen i fråga och se över för och nackdelar.
  Jag har själv testat, men har varit väldigt noga med att ta reda på vad det är jag ger mig in på innan.
  Skulle det vara så att du vill testa efter samtalet kan vi göra det tillsammans, då kan jag vara säker på att allt går rätt till.

  Någonstans tror jag att om man har en helt öppen och förutsättningslös dialog med ungdomar (inte försöker avskräcka men inte heller pusha för droger), så tror jag ändå att många förstår att det inte är värt att testa 5-10 år tidigare om man riskerar att hindra utvecklingen av hjärnan som påverkar en resten av livet.
  Sen finns det givetvis fler argument, men det kräver ju nånstans att man faktiskt förstår vad man snackar om och kan argumentera för sin sak.

 6. december 21, 2021 at 11:32

  Luffarn

  Bra input! Tror du det finns ett bra sätt att få ungdomar att vänta med droger tills de är 25?

 7. december 21, 2021 at 09:26

  MrDome

  Jag håller med om mycket av det du skriver, det finns fantastiskt mycket att lära sig genom droger!
  Däremot är det inte en särskilt smart idé att introducera ungdomar till narkotika.
  Under tiden hjärnan utvecklas (fram t.o.m. 25 års ålder) bör man undvika både alkohol & narkotika så långt det går.
  Använder man droger under tiden som hjärnan utvecklas går energin som normalt är till för att utveckla hjärnan istället till att hantera drogerna, vilket kan resultera i att hjärnan inte utvecklas färdigt till sin fulla potential.
  Den delen av hjärnan som ansvarar för att ta rationella beslut (konsekvenstänk) är den delen av hjärnan som utvecklas sist, vilket gör ungdomar mycket mer sårbara för att hamna i missbruk.
  Använder man mycket droger i unga år finns risken att den rationella delen av hjärnan inte alls utvecklas vilket givetvis leder till stora problem genom hela livet som man är omöjligt att lösa.
  Droger i all ära, men innan 25 bör man vara försiktig.

  Sen är det också viktigt att skilja på droger och droger.
  Psykedelika har inga fysiska beroendeframkallande effekter, men det har exempelvis kokain.
  Psykedelika är harmlöst för kroppen, men kan vara förödande för ditt psykiska välmående om du inte är beredd på vad du ger dig in på.
  Jag är själv en stark förespråkare av psykedelika som ex LSD, men jag anser att man behöver förstå vad man ger sig in på innan man testar.
  Framförallt om man ska ta mer än 250ug.

 8. november 24, 2021 at 12:08

  Luffarn

  Hej, tråkigt att du inte gillar vår artikel och att du inte heller uppskattar vårt helt humorlösa inlägg om ”negersafari”. Men så är det ju också så, att alla kan inte vara av samma åsikt.

  Olika åsikter gör världen till en bättre plats, den saken är klar, så jag hoppas att både du och jag fortsätter bidra även om vi inte är överens. 🙂

 9. november 24, 2021 at 10:59

  Värdelös artikel

  ^inte istället FÖR skademinimering, menade som skademinimering*

 10. november 24, 2021 at 10:57

  Värdelös artikel.

  Det här är sinnessjukt. Jag står för att alla som vill knarka ska få göra det utan påföljd och få tag på säkra droger genom företag eller statligt monopol. Men att uppmuntra bruk hos ungdomar, oavsett för- och nackdelar är både ogenomtänkt och vårdslöst. Denna artikel kommer inte förändra någons ståndpunkt i frågan överhuvudtaget åt ett positivt håll. Tillåt bruk och lär befolkningen om drogernas effekter och konsekvenser istället för skademinimering. Du borde ta bort denna sneda artikel, bara för att du har pundat sedan barnsben betyder det inte att alla borde.

  Man får inte glömma att du med din världsbild är samma person som skrivit artikeln om ”negersafari” i sveriges förorter. Håll dina åsikter till dig själv så blir världen en säkrare plats.

  -en narkotikabrukare

 11. november 13, 2021 at 15:33

  6237

  Nils vågar inte erkänna att han aldrig knarkat…

 12. november 1, 2021 at 12:44

  Luffarn

  Jag beklagar att du bara har negativa upplevelser av droger Nils, vilka sorter har du provat? Berätta gärna.

 13. november 1, 2021 at 12:33

  Nils Knud Jönsson

  Detta var det mest hjärndöda jag har hört någon tänka. Det är fruktansvärt vad långt ifrån författaren lever till verkligheten. Det finns inget positivt med droger och det vet även den som är djupast i dom. Så otroligt mycket dom förstör och bara förstör! Och det var helt var helt banalt när han gick på ungdomen i texten och totalt är helt väck. Jag skrattade väldigt bittert och det måste vara det sjukaste jag någonsin hört någon skriva. Stackars den som skrev det -han måste vara långt in i drogerna. Nej detta var helt sjukt vridet och bara ondskefullt och även när han skriver han har haft vänner som gått bort så upphöjer han drogerna?! Han behöver kraftigt hjälp och avvänjning och se livet som är så vackert utan drogerna.

 14. september 15, 2021 at 17:07

  Jeffe Andersson

  Detta var allmänt uppkyftande och fin summering av hur vårt samhälle kunde lyftas om psykadelika kunde inkorporeras på ett sunt sätt i vardagliga livet. Jag instämmer definitivt att alla personer som jag mött och beprövat psykadelika har blivit mkt finare och empatiska individer. Med det sagt, borde det definitivt finnas regler och regulativ direktioner, så det ej blir fel (ex. ta lsd under en demonstration etc. kan sluta med djupa psykoogiska besvär). Hur mkt man kan läka igenom psykadelika är enormt, så som missbruk av farliga substanser (flertal studier påpekar att så är fallet), som att finna en plats i samhället och känna djupet och skönheten att existera.

 15. augusti 28, 2021 at 06:22

  Linda

  Fantastisk text. Ögonöppnare och faktiskt väldigt viktig. Tänk om samhället hade haft denna förhållningssätt till droger, vad mycket bättre det hade varit.

  Luffarn borde bli politiker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *