Tatuering,
Allmänt

Idag ska jag berätta om tatueringen som du bara måste ha. Inte för att den är så jävla vacker utan för att den visar att du fattat läget liksom!

Tre prickar för Musik, Narkotika och Kärlek

Tre prickar, och de ska placeras mellan tummen och pekfingret. På vänster hand. Ska du vara klockren ska du tatuera dem själv – det är inte svårt. Jag fixade dem idag, inte enbart för att fira att jag och Spiken precis byggt klart vår hembränningsapparat. Utan mest för att det är ett jävla under, att jag, som är (eller åtminstone försöker vara) en riktig prakt-luffare och förebild för hela Sveriges (eller åtminstone Uddebos) nya unga luffare, ännu inte satt dit luffarprickarna. Det var dags så att säga. Så här såg det ut..

Mina luffarprickar betyder Musik, Narkotika och Kärlek

Det är även vanligt att sjömän och kåkfarare tatuerar in luffarprickarna, så att det symboliserar enbart Musik, Narkotika och Kärlek är inte alltid helt sant. Ibland står de även för Tro, Hopp och Kärlek. De kan också betyda Stockholm, Göteborg och Malmö (för luffare som vandrat hela vägen mellan dessa städer). För sjömän kan de betyda tre olika avlägsna platser de seglat mellan där t ex Goda Hopps udden är en av dem, och Kap Horn en annan (tror jag, minns inte den tredje). Sprut-Anna skojjade ju till det (eller gjorde hon?) när hon sa att de betyder Munnen, Fittan och det mystiska Rövhålet – kvinnans tre heliga hål. Tjack-Lisa skulle vara lika rolig och menade att de betyder Näsborren, Venen och Munnen – en narkomans tre kungariken. Det är iallafall folk över hela världen som tatuerar in dessa prickar, och de allra flesta jag pratat med håller med om att den viktigaste symboliken är just Musik, Narkotika och Kärlek, med dessa tre ingredienser kombinerade går det nämligen aldrig fel.

Och vafan, man får väl ge de tre prickarna vilken betydelse man vill, för den delen…

Även Tjack-Stina och Sprut-Anna har luffarprickarna på sina vänsterhänder.

Ovan Tjack-Stinas luffarprickar.

Och såhär ser Sprut-Annas luffarprickar ut…

Har snackat allvar med både Tjack-Stina och Sprut-Anna… och även dessa fina töser är överens om att de tre prickarna ska stå för Musik, Narkotika och Kärlek. Så ser du någon med luffarprickarna här i Uddebo (eller Tranemo) så vet du vad de betyder!

 

5 Comments

 1. november 5, 2021 at 10:45

  Luffarn

  Nej nej, Jan-ove, där har du fel! Luffarprickarna står mycket riktigt för Musik, Droger och Kärlek som du kan läsa i inlägget om…

 2. november 5, 2021 at 10:33

  Jan- ove Ekegren

  Luffarprickarna betyder. ” Jag vill vandra ”

 3. augusti 8, 2020 at 13:29

  Klass

  Bra att veta

 4. juli 26, 2019 at 23:54

  Luffarn

  Det blir alltid fullt typ direkt när inbjudan går ut så nej, och nej av flera andra skäl också.

  MEN – jag vet att det finns andra möjligheter till ceremonier i och kring Stockholm. Sök dig till Ravefester med trancemusik och lär känna lite hippies så kommer du hamna rätt till slut. 🙂

 5. juli 25, 2019 at 09:21

  christoph

  Hej !
  Jag ser ett inlägg om Ayahuasca.
  Får jag/man vara med ? ?
  Sitter i STHLM Har haft Aya ceremoni i Amsterdam med en skön grupp
  Ingen tid att åka under sommaren.

  Om Ej … Gör inget ! (skulle uppskatta ett kort Ja / Nej)

  Önskar det bästa
  chr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *