Beslag, förhör, polis,
Darknet, Droger, Goda råd, Internet

Ibland händer det ju, att polisen eller tullverket hittar brev som kommer med knark i hem till sig. Särskilt om man har för vana att med jämna mellanrum beställa från stora Darknet-sajter som t ex Torrez eller Dark0de eller andra nyare internationella marknader. Och alldeles särskilt om man tycker om att beställa från andra länder där det blir lite billigare.

Kallad till förhör hos tullverket när försändelse med knark beslagtagits

Vad gör man då, om man blir kallad till förhör hos tullen?

För det första ska du vara medveten om att du INTE bär ansvar för det som kommer i din brevlåda, vem som helst kan beställa eller skicka post med knark till dig. såvida du inte erkänner att beställt det är det polisens uppgift att bevisa att det är ditt. Alltså, regel nummer 1: NEKA!

Det spelar ingen roll ifall polis eller tullverket har hittat ett brev som är postat till dig. Det går inte att bevisa vem som beställt olagligheterna oavsett vad de påstår i förhör. I Sverige ligger bevisbördan hos åklagaren. Det är åklagarens uppgift att hitta tillräckliga bevis där det är ställt utom rimligt tvivel att du har begått ett brott. Bevis som de inte kan få tag på och som behövs för en fällande dom. Att erkänna är därför det dummaste du kan göra.

 • Du betalade med bitcoin, dessa är ANONYMA.
 • Med webbläsaren TOR som anonymiserar din riktiga IP-adress.
 • Dessutom kan vem som helst posta ett brev till din adress, du har ingen kontroll över detta.

Du vet inte varken varför eller hur de har hittat en försändelse innehållandes något olagligt adresserat till dig.

Hotar med att göra husrannsakan hos dig?

Polisen får göra husrannsakan vid lite starkare misstanke om åklagaren säger det. Att göra en husrannsakan tar tid och kräver att flera poliser lägg ork och energi på att gräva igenom ditt hem, handlar det om enstaka gram och för eget bruk är det aldrig skäl nog att rota igenom ditt hem. Erkänn inte i rädsla av att de ska ställa till besvär, det är extremt sällsynt att husrannsakan görs såvida man inte starkt misstänker att du har stora mängder hemma och bedriver försäljning. Men naturligtvis tycker de om att antyda att du ska erkänna eller få stora problem, faktum är att det är när du just erkänner som problemen börjar och det är när du erkänner som de mest sannolikt får göra även en husrannsakan. Erkänn inte! Är du osäker så begär att ha advokat, börjar du bli osäker mitt i förhöret så ångra dig, och begär genast advokat.

De frågar säkerligen om du har droger hemma, och säg bara nej. Inte ens en liten knätch hasch! Nada!

Antyder att de ska gå igenom dina banktransaktioner?

De vill i förhör se hur du reagerar, var inte rädd, även om du beställt Bitcoin via bt.cx eller om transaktionen kan synas så är inte det olagligt och det bevisar inget. du har alltid rätt att bara svara ”Inga kommentarer” och det spelar heller inte roll om polisen har genomskådat att du ljuger, vad denne tror eller känner på sig hjälper inte i rätten, de måste ha konkreta bevis eller erkännande från dig.

Antyder att de ska ta urinprov?

Detta kan de göra, men om du erkänner så gör de detta garanterat. Så åter igen, erkänn inte! Även om du skulle pissa positivt så vinner du inget på att erkänna.

Menar att du ska göra det enkelt för dig, erkänn så slipper du problem?

Det är när du erkänner som problemen börjar. Polisen vill göra det enkelt för sig, inget annat.

Vad säger man i polisförhöret?

Du har rätt till advokat redan vid förhöret, polisen eller tulltjänstemannen som förhör dig ska fråga om  du vill ha en försvarare redan innan förhöret börjar. Jag personligen brukar faktiskt inte vilja det, men man ska egentligen göra det. Så rekommenderas starkt, detta gör det besvärligt för dem och känner du inte till någon specifik advokat så välj en på slump, ett tips kan ju vara att kolla upp om det finns advokat som står för legalisering av droger eller avkriminalisering. Finns vet jag. (När du väljer advokat redan vid förhöret får du räkna med att vänta ett tag, eftersom advokaten måste komma, så det kan bli några timmar extra på stationen – men ha tålamod och behåll lugnet.)

Neka, du har inte beställt droger. Svara ”Vet inte”, ”Nej”, ”Ingen aning” och ”Nej” på det mesta.

Kallad till förhör, misstänkt för smuggling av narkotikaklassade varor

Det händer också att langare åker fast, eller att försäljningswebbplatser på Darknet tas i beslag med databas och viss information. Finns då dina adressuppgifter kvar hos någon (oftast och av självklara skäl raderas dessa så snart säljaren skickat dina varor, men det har hänt misstag) så kan du bli kallad som misstänkt. Samma procedur gäller här och då är det ännu viktigare med advokat redan i början. Neka!

Dessa polisförhör är inga problem, jag har varit med om ett stort antal och tar det som en lek. Bara neka! Varken polis eller tullverk orkar hålla på att jobba i onödan när de märker att det blir svårt att binda dig vid brott, och särskilt när det handlar om ringa narkotikasmuggling, några gram som eventuellt kan resultera i lite böter.

Exempel på frågor du kan få vid polisförhör

 • Känner du till Flugsvamp eller Dream Market?
 • Har du beställt narkotika?
 • Vet du hur man surfar anonymt på internet?
 • Känner du någon som brukar eller brukat narkotika?
 • Har du någonsin provat narkotika?
 • Inte ens gräs eller hasch?
 • Vet du vem som kan ha beställt narkotika till din adress?
 • Varför har någon skickat knark till din adress som mottagare?
 • Tar du narkotiska preparat?
 • Är du säker på att du inte vet något om detta

Även om hela förhöret låter konstigt och orimligt så gör inte det något, efter 3 veckor eller mer kommer fallet läggas ned och du blir informerad via ett brev att åtal inte väcks med anledningen brist på bevis.

Köpte Bitcoin som spärrats?

Har du köpt Bitcoin på exempelvis Safello, BT.CX eller Bitcoin.se men fått dem låsta? Du har säkert inte blivit av med pengarna men de har spärrats. Du kommer så småningom attt fp tillbaka dem. Polisen har sedan en tid tillbaks anlitat ett bolag, Chainanalysis, som på uppdrag utför blockchain-analyser.


Jag har fått information om att mitt konto hos Btcx/Safello/Bitcoin.se blivit avstängt på grund av transaktioner till darknet, vad gör jag, behöver jag vara orolig?

Då polis enbart vet att BTC har förts över till en specifik sida, men inte vad som är köpt på plattformen, eller om du överhuvudtaget köpt något (som även saluför lagliga produkter) finns ingen anledning till oro. En överföring till en darknet-webb är inte tillräcklig grund för vidare polisiär utredning. Skulle du som köpare mot förmodan få en förfrågan skall du neka till all form av illegal aktivitet då ett erkännande är enda möjliga sättet att bli lagförd.

Var köper jag nu Bitcoin om inte från dessa svenska sidor?

Svenska sidor likt dem ovan samarbetar dels med Polis samt tar ut växlingsavgifter på 8-12%. Alla kommer tjäna på att hitta bättre och ärligare aktörer att köpa kryptovaluta från. Även om det fortfarande går bra att använda svenska sidor för köp av bitcoin avråder vi kraftigt från det.

Använd alltid en bra Bitcoin-växlare, och vill du absolut inte det så föredra olika tradingsiter, t ex Kraken men var då ute i god tid då om det är bankövering du ska göra. Vissa kan ta kort då går det snabbare. Ska du ändå använda någon av de svenska växlingstjänsterna så ha alltid en lokal plånbok emellan, Electrum är en bra.

Hur skyddar jag mig så att liknande inte händer igen?

Vi arbetar som sagt hårt och aktivt med att motverka liknande analyser, men som användare skall du även tänka på att göra vad du kan;

 • Skicka aldrig Bitcoin direkt från en växlingssida till Darknet. Även om detta inte är skydd nog mot spårning, då det är lätt att följa transaktionen i blockchain, är det ett ett absolut minimum.

Hur är det vid större mängder?

Som en sann Luffare förespråkar jag alltid att köpa för eget bruk, det är helt andra spelregler när man säljer. På Pundarens guide till gatan finns information om straffskalor och vilka mängder som domstolen brukar gå efter.

 

 

163 Comments

 1. september 15, 2022 at 15:08

  Klas göran

  Jag fick ett brev från polisen där det står att de har beslagtagit en försändelse som misstänks inehålla narkotika/doping eller hälsofarlig vara.

  Vad ska jag göra nu? Det står att beslaget kommer att förverkas om jag inte hör av mig inom x dagar. Vad innebär att det ”förverkas?
  Jag är fett paranoid nu, det här har aldrig hänt förut under 8 år av beställningar från deepweb. Vad kan jag förvänta mig? Kommer snuten göra husis nu? Blir jag kallad till förhör? Beställde mindre mängd för personligt bruk pga grov ångest.
  Kan jag någonsin fortsäta beställa nu, eller är det helt kört? Blir jag ”markerad” av polisen från och med nu så att de har bevakning över min post?
  Svara gärna så fort som möjligt för jag håller på att flippa ur just nu.

 2. augusti 30, 2022 at 08:13

  SubstAn0n

  Har inte använt BTC (köpt eller handlat med) sen de började kunna ”märka” btc så det idag krävs 10 tvättar samt en extra tjänst som kostar. Glöm btc i dessa sammanhang. Vad jag vet är det Monero och (inte helt insatt i denna dock) ZCash man kör på om man vill vara säker på att inte bli spårad.

  Ni som tänker fortsätta med BTC iaf. Så använd Wasabi stationärt och Samourai Wallet mobilt. Cake wallet är väl ett alternativ.. Men skulle säga att den är skriven ganska så specifik för en viss krypto.. 😉

  Vill tillägga att Polisen inte får beslagta paket eller brev. Om brevbäraren så råkar tappa ett brev och gräs väller ut. MÅSTE dom dela ut brevet tillsammans med innehåll. De får de facto inte ens kontakta polisen! ”Brevhemligheten” som ligger under ”Korrespondensfriheten” vilket som kanske inte behöver nämnas är en utav Sveriges grundlagar. Det absolut hårdaste skyddet vi har. Endast vid misstanke om sprängämnen eller likn. Får undantag göras och KNAPPT DÅ!

  Så till er som fått inrikespost beslagtagen utav polis bör OMEDELBART anmäla polismyndigheten för att bryta emot en utav Sveriges grundlagar. En regering får inte ens ändra en sådan.. Det måste vara ett val emellan så att två regeringar är med. Så skyddade är grundlagarna. Eller ska vara iaf..
  Jag betvivlar inte på att Polis beslagtagit post. Men detta gör dom för dom VET att ni inte hade en aning om just detta ovannämnda. Nu gör ni.

  (Tilläggas bör att Polisen vill in och ändra i Korrespondensfriheten och undanlyfta just Brevhemligheten för att kunna öppna vad dom vill.. De vill även kunna göra husrannsakan hos personer EJ MISSTÄNKTA för brott. Detta är inte allt.. Och det värsta är att oavsett vem som vinner valet.. Så kommer Sverige med 100% säkerhet vara en tvättäkta aukto-totalitär polisstat som kommer uppfylla den titeln till absolut fullo.

  Läs ”Namninsamling av polisen om 20 ändringar”. Dock ej före läggdags.. Tro mig. Mardrömmen kommer utan att behöva utsätta sig för det i sömnen också.

  Ni har fel tänk gällande hur Tor samt VPN fungerar (snarare interagerar..) vilket jag just nu skriver en lång beskrivning av och hur ni ska göra för att inte VPN+Tor (vilket 98% använder på ett sätt som faktiskt avslöjar vilka ni är för en n00b Skiddie typ.

  Tills den är färdig.. Använd TAILS på PC. Tor Browser på mobil (Utan VPN!!!!!). Jag kontaktar dig Luffarn så fort den är klar samt redigerad så den omöjligt kan missuppfattas! För som det är rekommenderat just nu är mer skadligt än något annat..

  //SubstAn0n

 3. augusti 28, 2022 at 11:45

  sleepydayz

  Tjena luffarn. Rekommenderar du fortfarande HodlHodl för köp av BTC och Electrum som lokal plånbok?
  Försöker gå till det yttersta för att undvika spårning av transaktion, skulle i så fall bli strike 3 så att säga…

 4. augusti 10, 2022 at 17:26

  BTC lasse

  Tjena luffarn jag letar efter sidor som är äkta som man kan köpa visa kort osv från eventuellt köpa wallets vart hittar jag det. blev nydligen blåst så vill få ihop min wallet igen

 5. augusti 1, 2022 at 20:55

  Överdosarrn

  Tjena Luffarn! Har läst många av dina inlägg och de har varit av stor hjälp! Jag har en fråga angående ifall tullen hittar mitt knark som jag har beställt utomlands. Ifall jag kallas till förhör, finns det något sätt att undvika deras beslagtagande av min mobil, förutsatt att de har bestämt sig att ta den? Har en hel del saker där som jag inte vill att de ska se.

  Ifall det inte går att undvika, vilken procedur rekommenderar du att man tar ifall det kommer till förhör?

 6. juni 14, 2022 at 13:04

  Lillen

  Haschet på Malta, samt weedet, är jävligt dyrt, så tänkte posta lite eget bruk bara, Min polare postade det från Swe till Malta, som mottagare har jag skrivit mitt egna namn, inte som sändare, är inte orolig över o ”åka fast” är mer nyfiken på om de tagit mitt paket, försöker göra en ”film”, kontaktade även dhl nu imorse, fick samma svar, de ber om ursäkt för de tagit längre tid än vad de skulle, menar att de har problem med deras sortiment, och återigen säger de att paketet ska skickas idag. Så väntar o ser, skickas paket idag så borde allt va ok antar jag, annars är det något som inte stämmer då det blir den tredje gången de säger att paketet ska skickas ut, vad tror du?

 7. juni 14, 2022 at 07:07

  Luffarn

  Är det inte bättre att köpa haschet på Malta än att skicka från Sverige?

  Tror inte de lägger mycket resurser på att försöka hitta knark som går ut från Sverige, de oroar sig mer över det som kommer in. Men hur som helst, får du frågan ifall det är du som skickat det så neka… du har inte legitimerat dig när du postat med DHL?

 8. juni 14, 2022 at 00:44

  Lillen

  Rättare sagt, går det o känna av ifall det är så att paketet blivit taget.. väntat ivrigt på paketet som inte verkar dyka upp haha känns som att de drar ut på tiden o försöker hitta på något fuffens

 9. juni 14, 2022 at 00:39

  Lillen

  tja, har nyligen skickat lite hasch från swe till malta, men har stått att mitt paket varit i arlanda flera dagar nu, stod även att jag skulle kontakta dhl, gjorde det fick svar att paketet skulle lämna sverige i fredags, vilket den aldrig gjorde, i måndags ( idag) sa de att den skulle lämna återigen, men igen den gjorde det aldrig, de menar att de har haft dåligt med sortiment osv, är de något jag behöver oroa mig över? Hur vet man om ens paket blivit taget, håller dhl på o drar ut på tiden eller säger dom som det är ifall det ärså? använt mig av dhl express, handlar inte om mycket knark heller.

 10. maj 21, 2022 at 20:07

  EnNyAnvändare

  Tjena Luffarn,

  Jag har beställt några enstaka tabletter oxy för eget bruk och det har snart gått två veckor. Jag har beställt från en större vendor med väldigt goda recensioner från kunder och uppfattar dem som väldigt ärliga med god kommunikation. Är lite tveksam om jag ens behöver starta en dispyt även om varorna ej kommer fram, de skriver att de ej hantera postnordsstrul. Du kan nog ge din åsikt :). Men nu till den viktiga frågan. Vad kan jag förvänta mig? Om vendorn inte blåser mig, hur stor är chansen på att varorna kommer fram? Är det större sannolikhet att de är beslagtagna eller att postnord slarvat bort dem? Hur länge ska jag vänta innan jag lägger ny beställning (om jag nu fått postspärr)? Kommer blå att knacka på/ringa? Blir det husis (har städat men ej format datorn)? Och ja, det blir till att neka, men blir nog lite stressad ändå.

  Tack på förhand

 11. april 17, 2022 at 21:39

  Gnutten

  Hej igen. Blev ju såååå lurad på när jag skulle köpa oxynorm. 1 mg. Men jag vill köpa från Sverige. Älskar mupparna men de har ju inget.Finns det ingen ärlig plats? Människa som säljer? Jag känner Inge fysiska handlare🙈

 12. april 6, 2022 at 08:36

  Luffarn

  Tjena Wiwi.. så vitt jag vet är det samma som här. Bara neka.:)

 13. april 5, 2022 at 22:36

  Wiwi booi

  Hej! Bor i norge och har fått ett brev med 4 g hasch som tagits i tullen , dom påstår såklart att de är mitt, va på förhör igår och blånekade allt såklart, hur skiljer det sig från sverige ? Har du någon aning

  Uppskatar svar, må bäst

 14. april 5, 2022 at 21:38

  Luffarn

  Hallå Evert!

  Nä ingen husrannsakan om det inte vara stora mängder, kanske vill tullen att han kommer på förhör, men det är ingen fara. Han kan höra av sig till dem och undra vad det gäller..

  annars som du säger, bara neka.. han har inte beställt något, han vet inte vem som beställt och han känner inte till vad tryfflar är. Det är inga problem alls Evert, bara blå neka, det funkar för alla. 🙂

 15. april 5, 2022 at 18:39

  Evert

  Hej!

  En kompis till mig beställde lite tryfflar från Holland. De åkte fast i tullen som skrev ett hotfullt brev om att han ska höra av sig, misstänkt för brott mot smugglingslagen. Han är enormt stressad.

  Vad gör man, förutom att neka? Blir det polisförhör? Husrannsakan? Vad ska han förvänta sig?

  Uppskattar lite hjälp och stöttning.

 16. april 4, 2022 at 13:43

  Dejan

  Hej ! kan ni rekomendera pålitliga siter där man kan köpa körkort ? Är ny här och hittar inget.Tacksam för svar

 17. april 2, 2022 at 21:53

  Ben

  Tjena, har funderingar på att beställa några boxar zopiklon/imovane direkt från tillverkare i indien. Priserna på att beställa direkt från indien är ca 10 ggr billigare än att köpa det här i sverige på ex FS4. Men är skeptisk då det känns som nästan alla paket från asien/usa fastnar i tullen. Värt o prova med mindre mängd? Mvh

 18. april 2, 2022 at 20:21

  katja

  Hej!
  beställde benz från Mupparnas egen sida men det har nu stått ”pendin” kring ordern trots att pengarna är betalda. Är det ngt lurt med Mupparna just nu. Har beställt tidigare utan problem. Blir orolig nu. Beställde lite mer denna gång.
  Tacksam för svar!

 19. mars 17, 2022 at 13:48

  Kurt

  Tja! Beställde 10g snö från flugan som vart skickat 8/3, även beställt lite H, typ 2-3 g förra veckan och inget har kommit fram ännu. Har beställt på samma adress i flera månader utan problem. Men nu börjar jag bli orolig. Det är 17/3 och känns ju som att man borde ha hört något från polis eller postnord om det skulle va så att dom hittat skiten. Det är en c/o adress jag använt men som sagt aldrig haft problem tidigare. Vad borde jag göra? Vad kan jag göra?

 20. februari 25, 2022 at 22:52

  Luffarn

  På Archetyp betalar du med Monero, på Mupparnas egna sida webb med Bitcoin.

  Säkrast är via Archetyp, då är marknaden ”mellanhand” och håller på pengarna tills du markerar produkten mottagen. Vet att det kan va svårt att komma igång med att handla på darknet och marknadsplatserna men det är kul när man lär sig! 🙂

  Du kan kryptera adressen automatiskt på Archetyp, annars ladda hem ett PGP program till datorn. Du hittar ett par länkar under PGP sektionen här: https://www.luffarn.com/anonym-guiden/

 21. februari 25, 2022 at 21:42

  Gnutten

  Hur krypterar man sin adress?🙈 Ser en jävligt lång nyckel men vad jag med den? Ska betala å står bitcoins el swish? Inte vanlig swish va? Man måste säkett göra på något speciellt sätt tänker jag mig.

 22. februari 25, 2022 at 19:04

  Gnutten

  Tack för snabba svar och bra information🙏

 23. februari 25, 2022 at 17:03

  Luffarn

  Hej Gnutten! Det där låter som du blivit blåst på 2600kr, och kommer du inte ihåg varifrån de beställde så ta den summan som läropengar.

  Läkemedlen du nämner beställer du säkrast från Archetyp Market, och exempelvis försäljaren Mupparna som är stora på benz och läkemedel. Är du helt anti darknet och marknader och inte pallar lära dig så köp via Mupparna.com.

 24. februari 25, 2022 at 16:18

  Gnutten

  Har beställt imovane och oxynorm och betalat 2600:-.. Nu har jag fått meddelande om att det fastnat i tullen och att säljaren skulle kunna lösa detta bara jag betalar 2600:- till.. Känns som de försöker lura mig dubbelt upp🥺 De hotar ju om domstol osv. Nu är det väl bara vänta och se.. De säljer smycken också enligt företagsinfon. Vet inte vilken sida det var ifrån nu🙈 Har bara mottagar adressen via betalningen. Missade ju något steg där med min plånbok å så.. Är helt galet svårt när man är helt grön! Var beställer man läkemedel iegentligen om man vill vara så säker som möjligt går? Vill inte att någon annan ska bli hotad om lurad som jag blivit. Vad tror du?

 25. december 13, 2021 at 17:38

  Uberförare

  För ungefär ett år sedan ringer polisen och har telefonförhör. De säger att de beslagtagit ett brev som innehöll 5g kokain och 50 tabletter benzo, ifrån postlådan på min hemadress. Först och främst så har jag aldrig beställt detta utav en och samma köpare och använde mig alltid av andra adresser än min egna, så det behövde jag inte ens spela förvånad över att de nämnde. Fallet lades ner några veckor senare.

  Men att de öppnar min postlåda, utan att visa eller säga något om husrannsakan, har dem verkligen rätt till det? Känns ju väldigt knepigt. Gissar på att någon velat sätta dit mig och tipsat eftersom jag aldrig beställde till den adressen. Men får dem göra så, på bara ett tips? De var aldrig inne i huset och kollade och jag såg heller aldrig dem ens. Vad tror du?

 26. december 6, 2021 at 22:18

  Ello

  Tjenare luffarn! Fan, du är ju guld värd!

  Läser bloggen då och då och lär mig alltid något nytt/ får svar på något så jag tänkte att det är dags att lämna en egen kommentar!

  Och givetvis kommer jag med frågor: beställa cannabis via vanliga hemsidor, vad säger du om det?
  Det första som jag kommer att tänka på är att betalningen är lättare att spåra då man kanske använder sig av paypal eller liknande. Stämmer det?

  Jag vet nämligen några som använt sig av leafy.com, är detta ett osäkert alternativ till darknet?

 27. november 2, 2021 at 20:21

  petter

  hejsan Luffarn! jag har nu ej använt electrum och skickat direkt till en darknet sida och localbitcoin har skickat mig ett meddelande och ber mig om bevis om vad jag har skickat till för sidor m.m . mitt account är ni på suspenden holliday och kan ej använda det. är orolig över konsekvenserna som kan hända. är hjärtligt tacksam för info!

 28. oktober 24, 2021 at 14:01

  Luffarn

  Hallå Kurt, jag tror du kan vara hur lugn som helst. Jag har svårt att se att de skulle bete sig på det sättet om någon de misstänker har köpt lite knark på nätet.. och skulle de misstänka att du köpt större mängder och har hemma så har de ju förvarnat dig nu, så inte det heller. Skulle vara om de misstänker att du ingår i en kedja av storhandlare och nu vill se hur du rör dig, vilka du ringer, vem du kontaktar… men såvida du inte spelar med de riktigt stora grabbarna och tjejerna så behöver du inte vara orolig.

  Tycker du kan va som vanligt. Vill du avstå från att beställa eller från att ta droger en tid för att vara skärpt och ren så skadar det aldrig.

 29. oktober 24, 2021 at 12:00

  Kurt

  Tjena,

  Har lagts beställningar via flugsvamp som har kommit fram smidigt och bra. Inköpskedjan har varit utspridd så ingen koppling finns mellan adress och bitcoinens ursprung. Men nu har polisen kommit förbi adressen ifråga på ett helt annat ärende. Ett ärende som känns väldigt påhittat och mer för att kolla om någon var tillgänglig på adressen i fråga. De ställde inga frågor gällande dessa onlineköp men dubbelkollade att jag ensam befann mig på adressen. Ärendet de hävdade för besöket kan självklart vara sant, men jag tycker sannolikheten att de skulle dyka upp såhär precis efter en beställning är mottagen är mycket mycket låg.

  Vad bör jag förvänta mig nu? Hur bör jag agera? Städa hemma? Beställningarna i fråga är av små mängder.

 30. oktober 21, 2021 at 09:16

  Luffarn

  Ja det borde vara hur lugnt som helst. 🙂

 31. oktober 21, 2021 at 03:33

  Alexander

  Hej luffarn. Jag tänkte skicka lite elvanse till min kompis som är på resa i Storbritannien men vet inte hur stor chans det är att jag blir tagen? Om jag köper frimärket med kontanter och använder en fejk returadress och namn på sändare och bara ploppar ner det i en postnordslåda borde inget hända om det blir taget av tullen va? Ifall det spelar stor roll är det 10 stycken 30mg elvanse.

 32. oktober 4, 2021 at 08:13

  Robot

  Hur hittar jag en data proffs. Någon som är bättre än alla andra. Jag garenterar din vikt i guld för besväret plus mycket mer.

 33. september 27, 2021 at 09:27

  Luffarn

  Hej David, svamp-kit är rätt lugnt att beställa, om dessutom din vän har en som funkat tidigare så kör på den. För bitcoin-transaktionen är det enda du behöver tänka på att när du skaffar bitcoin, så skicka dem FÖRST till din egna plånbok (t ex Electrum), sedan till mottagaren.

 34. september 24, 2021 at 21:26

  David

  Hej luffarn! Jag hade tänkt beställa svamp growkit från någonstans i europa, troligen onlineshop från Amsterdam på rekommendation av en polare. Jag har aldrig beställt tidigare och undrar om det finns några säkerhetsåtgärder jag bör vidta så som betala med bitcoin eller gå genom tor browser? Får ursäkta om jag verkar väldigt grön, för det är jag 😁

 35. september 15, 2021 at 08:36

  Luffarn

  Nä det är lugnt att fortsätta beställa, bra att du blånekade. Jag skulle säga att fastnar post 3 ggr på kort tid, oavsett om det är inrikes eller utrikes så ska man börja ta det lugnt med beställningar till den adressen.

 36. september 15, 2021 at 01:31

  Ylva

  Hej luffarn beställde från flugis för 2 veckor sedan och tyvärr så åkte det fast i posten men va ett mycket dåligt stealth och luktade som fan på post terminallen. Polis kom hem till mig och undra om jag beställt något. Självklart så blånekade jag allt. Hur ser det ut nu? kommer jag fortsätta kunna beställa från flugis eller kommer all min post stoppas nu?

 37. september 10, 2021 at 16:11

  Robbadobb

  Luffarn, jag är en oerhört aktiv köpare på flugsvamp men har aldrig inhämtat den alternativa adressen. Skulle uppskatta som fan om du kunde maila mej den 😃

 38. september 10, 2021 at 15:19

  Luffarn

  Hej Anna, inrikes bör komma fram, det ska väldigt mycket till om det fastnar. Avvakta en vecka till, annars be din vän skicka på nytt. Är det något du betalat för, och du känner att du litar på din vän så kom överens om något sjyst, men typ att han eller hon skickar iallafall 15g på nytt, för skulle det mot förmodan ha fastnat eller försvunnit så kan det lika gärna vara den lokala postgubben som är stoner och som tagit brevet eller att din packat det så dåligt att det läckt ut.. svårt att veta, men praktiskt all post inom Sverige kommer fram.

 39. september 7, 2021 at 12:56

  Anna

  Hej Luffarn. Beställde 30g röka från en vän till mig för två veckor sen. Inrikes men har fortfarande inte fått brevet, borde jag vara orolig? Har det blivit beslagtaget? Har ännu inte fått någon info angående det

 40. augusti 27, 2021 at 09:26

  Luffarn

  Hallå Kalle, det där med flaggning sker på experimentell nivå, så om ett brev skickas till en mottagare där namnet inte exakt stämmer kan det nog lika gärna slå åt andra hållet. T ex en notis om att ”denna mottagare är ej folkbokförd på denna adress”, och då gå vidare till manuell granskning.

  Tror inte man behöver vara så rädd för flaggning ännu, nästan all utrikes post kommer fram och såvida det inte är stora mängder är risken överlag värd det. Det enda att tänka på är att verkligen ha skinn på näsan om något fastnar, så att man inte erkänner att man beställt om myndigheterna hör av sig.

  I framtiden så kan vi räkna med att det är AI som med deep learning lär sig vilka försändelser som kan innehålla knark, men där är vi inte än tack och lov. 🙂

 41. augusti 27, 2021 at 02:49

  kalle

  kan tullverket rödflagga adresser och finns det nån chans att om man skriver sitt namn på ett fel sätt t.ex istället för hugo cronqvist så man skriver hougo cornqvist för address så det kan gå genom ?

 42. augusti 25, 2021 at 17:41

  Luffarn

  Tjena Sebbe, du ska be din polare rensa lite grann i datorn eventuella spår som kan finnas, att han är inkallad på förhör – och inte hämntad av polisen tyder på att de inte tar jätteallvarligt på mängden så bara han nekar så ska detta va lugnt.

  Rattfylla är ett brott i en annan klass och kategori så det ska inte ligga i fatet för honom eller henne.

  Din polare ska helst ta det lugnt med att beställa framöver, enbart inrikes. Är ni några som beställer tillsammans så se om ni kan hitta en anonym postbox om ni ska ta det utrikes.

  Det kommer gå bra, bara neka!

  Aklternativet att begära en advokat redan vid första förhöret finns också, om din vän är osäker så ska du be honom eller henne att begära advokat. Man kan behöva ganska mycket skinn på näsan för att stå på sig i polisförhör om man intye är van, med advokat blir det lättare.

  Lycka till <3

 43. augusti 25, 2021 at 16:31

  Sebbe

  Hej Luffaren!

  Min polare har beställt 100 2cb piller, 170 lappar, 5g mdma och 5g ketamin. Han köpte från tyskland o nederländerna genom bitcoin och använde sig av Tor. Nu har tullen tagit allt och han måste in på förhör. Han har redan villkorligt efter en rattfylla, vad tror du om allt detta??

 44. juli 17, 2021 at 17:34

  Ludde

  Tjena, jag vill beställa 5g från FS3, men jag är rädd att bli tagen, jag tänkte swisha till en kompis som han ska sen skicka btc till electrum sen från där jag ska skicka de till FS, är det rätt? jag är rädd att bli fast, det är inrikes. hur stor chans är det att jag blri fast samt vad kan hända om de tar fast det.

 45. januari 1, 2021 at 23:13

  Luffarn

  De blir jobbigare mot dig ju fler som fastnar, det är klart att om du blånekar och inga andra bevis hittas så kommer du alltid klara dig då de måste bevisa att du beställt. Men räkna med att innan 10 fastnat så får du en husrannsakan där de även beslagtar dator för att hitta spår av transaktioner och beställningar. De kommer nog också börja kolla dina bankkonton för att hitta bevis, och är det större mängder kommer de också börja förhöra personer omkring dig upplysningsvis.
  Det är såklart olika beroende på var i landet och hur mycket de har att göra, du kan ha tur och du kan ha otur, men byt adress i god tid.

 46. december 31, 2020 at 17:33

  Anton

  Tack för ditt tidigare svar.

  Säg att polisen tagit fast tre importerade paket redan, vad hade de kunnat göra om jag ändå fortsätter få fler paket fastslagna men alltid bara nekar all min inblandning?

  Tack på förhand

 47. december 30, 2020 at 15:06

  Luffarn

  Tjena. Den raderades nog inte, jag ser en annan med samma fråga, måste vara din. 🙂

  Det där är lugnt, du kan antingen neka att du beställt något överhuvudtaget. Men sen är det ju så lite THC i så att det ska ju betraktas som CBD. Är inte gränsvärdet 0,2%? Och är inte gränsvärdet aningen flytande så att regeln säger att det ska vara max omkring 0,2%.. är det 0,3% så är det ju fortfarande så försvinnande låg halt så det är rena tramset att åtala någon för det. Hade jag vart du hade jag kört med öppna kort på denna och hävdat att det är 0% THC och att du ska ha din produkt!

 48. december 28, 2020 at 01:12

  Göran

  Hej Luffarn! Vet inte varför min kommentar raderades. Men testar igen: beställde cbd olja 500mg/10ml, alltså en. Fick paketet öppnat och beslagtaget av tullverket. Har fått en brottmålsrapport. Vad kan jag förvänta mig? Kommer jag få varan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *