Allmänt

Det är en enkel princip, men den är fan ta mig bra att ha med sig vad man än gör. Jag lärde mig den själv kanske sent, men absolut inte försent, och verkligen inte förtidigt. Och det var den som fick mig att förstå att det finns fler principer, därifrån tog jag mitt liv till nästa steg.

 

Allting du gör, har konsekvenser.

 

Det låter skitenkelt, och jag i mina unga år hade skrattat åt det. Jag var den främsta att förespråka att ”det man inte vet har man inte ont av”. Jag kände också alltid en känsla av att behålla min heder, stå för vad jag står för – till skillnad från att vara ärlig, vilket var helt annorlunda. Att stjäla, behövde inte talla på min heder. Däremot bara tanken av att stjäla från en vän kändes fruktansvärd.

Det är på senare år jag bekantat mig med principerna som kallas de hermetiska principerna. Börja läs lite lätt om dem här.

Där ligger bland annat ”The law of Affirmation” och annat som faktiskt sjunger väldigt mycket med mig. Lite enkelt om det är att du skapar ditt egna helvete, eller ditt egna himmelrike – vilket av det är upp till dig. Ser du en motgång som en möjlighet att lära dig, eller som att någon jävlas med dig? Ser du ett lyckorus som en skänk från ovan eller som en paus inför nästa förfall?

Lite grovt berättat från en relativt okunnig så härstammar de hermetiska principerna från Egypten, och den där Tooth. Sen vet man aldrig hur mycket de förvanskat ”historian”.

Lite om principerna, och som hårdpundare är du redo för dessa rakt av. En medelsvensson skulle nog behöva vaggas något år för att ens vara påtänkt fär att ta in infon, känn dig hedrad.

Principle of mentalism – all is mind. Alltså, allting börjar med sinnet. Materia och energi kommer sen. D v s – the mind creates the materia, och det betyder också att du är överlägsen allt materiellt.

The principle of correspondence – and this is Luffarns favourite. ”As above – so below..” och även ”as without – so within”. Du hittar så lätt själv likheter i makrokosmos som mikrokosmos. Och det finns på alla plan och nivåer. Ta in denna i hjärta och själ, så viktigt!

The principle of vibration. Allting dansar. Låt allt dansa, och dansa med. För fördjupning läs hermestexterna.

The principle of polarity. Allt har en plus sida, och en minus sida. Negativitet – positivitet. Mörker – ljus. Ljus – Tystnad .. framförallt ljud – tystnad.

The principle of rhythm – det finns en rytm i allt. Från det stora, till det lilla.

The principle of gender – medan jag kan tvivla lite på denna så stämmer den nog också, att allt har ett kön. Där ett av dem ger utrymme, det andra tar, och danser däremellan.

 

Det är lite som att insikter som dessa förtrycks, man vill hålla folk i fållan. Gå ur den.

 

One Comment

  1. februari 14, 2022 at 21:56

    Moses Goldblatt

    Vad vackert att här få skönja luffarns filosofiska sida. Kanske är den lite svår att upptäcka annars. Den som söker efter sanningen får aldrig tråkigt. Det bästa ruset får man av att dricka ur visdomens brunn. Skål

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *