Egen onion-webb, Professorn, Skapa hemsida,
Intervjuer

Professorn gör webbplatser, både på clearnet och på darknet åt folk med speciellt sortiment. Han har gjort hemsidor åt flera kändisar, däribland Lapplisas, Grinchen och Drugify.

 

 

Professorn… knarkar du själv eller är du bara en god samarit som vill hjälpa langarna att ha sjysta webbplatser?

 

Haha! Jag är ju som du vet ett stort fan av dig och det syns direkt vem som skrev frågorna. Ja nej, Professorn har knarkat så det räcker i sina dagar – ett knarkande som hade fått Luffarn själv att rodna vill jag påstå (men du har nog andra åsikter).
Idag är jag på banan och har insett att knarkande inte är förenligt med en produktiv livsstil – för mig. Results may vary 🙂

 

 Du har gjort webbplatser till en hel drös knarklangare, hur länge har du hållt på med det?

 

Javisst, det är en hel del vid det här laget. Doping- och knarkförsäljare. Det närmar sig 3 år nu.

 

 Hur tror du framtiden ser ut, jag tänker på hur myndigheter allt mer försöker övervaka “vanliga nätet” (clearnet) och på EU nivå ligger diverse banala förslag om censur uppe. Är det slut på det fria internet?

 

Nej, det är inte slut med det fria internet. Och det kommer aldrig vara slut med det fria internet. Kan man sin historia vet man att det här inte är något nytt. För drygt 30 år sedan ville de förbjuda kryptering – något som drabbade det då nya PGP-projektet.
Så länge det finns tekniker, programmerare, hackare (och då talar jag om folk som förbättrar, knäcker och kodar system – inte kiddies med som brute forcar med ett GUI) så kommer det fria internet alltid att leva.

 

Det var flera som varnade om drogforum.org för några veckor sedan och du bland dem, hur fick du veta att de hade börjat blåsa folk?

 

Jag vet inte om jag kan ta någon cred för det men jag har hört om deras fula metoder från ett flertal kunder för ett halvår sedan redan. Och det har bara fortsatt. Jag har väl örat nära pulsen så att säga. Eller djungeltrumman. Välj metafor.

 

Som en enkel simpel knarkare utan större krav på lager, vilka säkerhetsåtgärder tycker du man ska ta när man beställer droger och betalar med kryptovaluta?

 

Framförallt tycker jag man ska lägga fokus på det som räknas; att sitta och snacka 256 bitar AES-kryptering och liknande som om man vore jagad av Mosad och CIA samtidigt men springa runt på stan påtänd som en iller är liksom inte logiskt. Sköt dina kort snyggt,
bete dig som folk och applicera sunt förnuft. Några särskilda datorskills behövs inte.

 

Vad tror om utvecklingen med kryptovaluta?

 

Jag är nog lite av en sk. bitcoin-maximalist. Men jag ser intressant teknik i andra projekt också, exempelvis Cardano. Det absolut mest kraftfullaste som jag tror få reflekterar över är förmågan att kunna hålla kapital utanför staters kontroll. Att konfiskera kapital har länge varit en av deras största metoder för kontroll och det är potentiellt över. Det är en total game changer.

 

Vi själva har slutat rekommendera folk att handla knark via clearnet webbplatser av säkerhets skäl, men.. vi ser faktiskt att marknader kommer, marknader går — (varpå endast kärleken består) — och att ha en clearnet sida som “skyltfönster” där man kan hänvisa kunder till vilken marknad man finns på är faktiskt vettigt. Vad tycker du? Hur stor är säkerhetsrisken för en som handlar för husbehov via en clearnet sida?

”Marknader kommer, marknader går – men endast Luffarn och kärleken består.”

– Känt djungelordspråk i Uddebos utkanter

 

Hur skulle en välhostad SSL- och TSL-skyddad sida på Clearnet med säker och uppdaterad programvara vara osäkrare än en marknad? Det viktiga är att säljarna sköter sitt – rensar kundregister och sköter sin infrastruktur på ett ansvarsfullt sätt. Clearnet eller darknet är sekundärt.

 

Många handlar (fortfarande) via Wickr, hur säkert är det tycker du och vilka andra alternativ finns för den som vill kommunicera på det sättet?

 

Alltså, end-to-end krypterad kommunikation är ett problem som är löst för länge sedan. De kan sitta på MSN och använda OTR (off the record) lika gärna. Men den andra funktionaliteten förutom krypterad kommunikation som inte går att lyssna på är att rensa chattloggarna eftersom folk inte skyddar sina enheter på ett bra sätt. Men vad gäller själva krypteringsalgoriterna är det inte där skon klämmer. Signal,  Session, Wickr.. Vanligt folk torskar inte för att krypteringsalgoritmen var för svag, liksom. De torskar för att Tjack-affe eller Pund-Conny gjorde nåt slarvfel.

 

Är det svårt är det att sätta upp en webbplats på darknet med .onion adress?

 

Nä, inte alls. Googla ”tor onion hosting”. Eller kontakta Professorn så får du en väldigt säker, snabb och professionell Tor-host.

 

Så om en knarklangare behöver hjälp med att få upp en webb på darknet, kan du hjälpa till då och vad kostar det?

 

Javisst! Det kostar lika mycket som en vanlig hemsida och host – 7000kr. Då ingår designen av sidan, hosting, min trevliga support och rubbet.

 

Egentligen så håller ju du dig inom lagens gränser, som jag kan förstå iallafall, att sätta upp en webbplats åt någon är ju inte olagligt. Sen är det väl inte ditt ansvar för vad som läggs upp eller hur ser man på det tror du?

 

Nja, jag tror annorlunda. Både ur en moralisk och juridisk synpunkt. Men sånt är ju ganska tråkigt att tänka och snacka om, tycker du inte?

 

 Vi satt allihopa (jag, Plankan och Spiken) och gjorde frågor till dig. Spiken drog till med “fråga vad han gör nu”, och Plankan svarade “Han ligger på stranden i Thailand och solar och håller i en paraply-drink och har det gott såklart, han tjänar säkert multum på att göra webbar åt alla langare”. Visst har Plankan helt rätt?

 

Plankan.. Spiken.. Älskar det! Plankan har delvis rätt – multum drar jag inte in men jag klarar mig. Dessvärre ligger jag inte på en solstol just för stunden. Reser gör jag dock. Och att kunna arbeta och försörja sig var som helst i världen är en så jävla ball grej. Frihetskänslan är enorm. Jag är en jägare, inte samlare. Att alltid vara på ny plats, se nytt folk, nya lukter, smaker, kulturer är min melodi.
Vi är just nu en civilisation på deken – vi är Titanic och som har träffat isberget och är på väg under. Men pengar flödar! Det finns så mycket stålar att tjäna i så många nischer och jag vill varmt rekommendera alla läsare att försöka hitta dem och sträva mot en livsstil som erbjuder större frihet än den hen lever nu.

 

 Är det något mer du skulle vilja tipsa om eller säga så släng gärna in ett stycke om du hinner. 🙂

 

Först och främst – droppa smartphonen. De är så tight integrerade med Google och iCloud och en myriad andra problem att de helt enkelt inte är gjorda för att snacka fuffens i. Gyllene regel: samma enhet du surfar Facebook på och messar frugan om middag använder du inte för att snacka olagligheter.

Hur säkrar jag datorn? Linux, kryptering med cryptsetup genom DM-crypt (integrerat i Linux-kerneln). TPM och dylikt är inte helt fel för att se till att ingen modifierat systemet när du varit borta från det. Nya lagar (kan inte förnimma namnen nu) tillåter polisen att attackera system som en ”hackare”. T.ex. installera avlyssningsenheter – och de kan både sitta på hårdvaran (och vara extremt svårupptäckta) samt vara i mjukvaruform.

Annars vet jag inte.. var smart, tänk till en gång extra. Framförallt – identifiera hotbilden. Jag ser ofta småpundare snacka om säkerhetsmetoder som är mer gjorda för någon som tänker begå terrorbrott mot Israel och USA (och de begår i regel samtidigt massa dumfel). Vad är din realistiska hotbild? Fråga dig det. Och implementera säkerhetsåtgärder därefter.

Till sista vill jag säga tack för ordet och vill man mig något så finns jag på mailen professornhb@protonmail.com. Vill också tillägga att du verkar vara en riktigt skön ekenskis Luffarn och jag drar gärna en lina med dig vilken dag i veckan som helst (jag gör ett undantag från min punkt 1.).

 

Vi tackar Professorn allra ödmjukast för medverkan! Vill du kontakta Professorn så har du hans uppgifter i nedan infor-ruta.

 

Kontakt Professorn

Kontakt: Mail: kontakt@professorn.host Wickr: thomasbodstrom | Professorns tråd på Hushboard

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *