Beslag, förhör, polis,
Darknet, Droger, Goda råd, Internet

Ibland händer det ju, att polisen eller tullverket hittar brev som kommer med knark i hem till sig. Särskilt om man har för vana att med jämna mellanrum beställa från stora Darknet-sajter som t ex Torrez eller Dark0de eller andra nyare internationella marknader. Och alldeles särskilt om man tycker om att beställa från andra länder där det blir lite billigare.

Kallad till förhör hos tullverket när försändelse med knark beslagtagits

Vad gör man då, om man blir kallad till förhör hos tullen?

För det första ska du vara medveten om att du INTE bär ansvar för det som kommer i din brevlåda, vem som helst kan beställa eller skicka post med knark till dig. såvida du inte erkänner att beställt det är det polisens uppgift att bevisa att det är ditt. Alltså, regel nummer 1: NEKA!

Det spelar ingen roll ifall polis eller tullverket har hittat ett brev som är postat till dig. Det går inte att bevisa vem som beställt olagligheterna oavsett vad de påstår i förhör. I Sverige ligger bevisbördan hos åklagaren. Det är åklagarens uppgift att hitta tillräckliga bevis där det är ställt utom rimligt tvivel att du har begått ett brott. Bevis som de inte kan få tag på och som behövs för en fällande dom. Att erkänna är därför det dummaste du kan göra.

 • Du betalade med bitcoin, dessa är ANONYMA.
 • Med webbläsaren TOR som anonymiserar din riktiga IP-adress.
 • Dessutom kan vem som helst posta ett brev till din adress, du har ingen kontroll över detta.

Du vet inte varken varför eller hur de har hittat en försändelse innehållandes något olagligt adresserat till dig.

Hotar med att göra husrannsakan hos dig?

Polisen får göra husrannsakan vid lite starkare misstanke om åklagaren säger det. Att göra en husrannsakan tar tid och kräver att flera poliser lägg ork och energi på att gräva igenom ditt hem, handlar det om enstaka gram och för eget bruk är det aldrig skäl nog att rota igenom ditt hem. Erkänn inte i rädsla av att de ska ställa till besvär, det är extremt sällsynt att husrannsakan görs såvida man inte starkt misstänker att du har stora mängder hemma och bedriver försäljning. Men naturligtvis tycker de om att antyda att du ska erkänna eller få stora problem, faktum är att det är när du just erkänner som problemen börjar och det är när du erkänner som de mest sannolikt får göra även en husrannsakan. Erkänn inte! Är du osäker så begär att ha advokat, börjar du bli osäker mitt i förhöret så ångra dig, och begär genast advokat.

De frågar säkerligen om du har droger hemma, och säg bara nej. Inte ens en liten knätch hasch! Nada!

Antyder att de ska gå igenom dina banktransaktioner?

De vill i förhör se hur du reagerar, var inte rädd, även om du beställt Bitcoin via bt.cx eller om transaktionen kan synas så är inte det olagligt och det bevisar inget. du har alltid rätt att bara svara ”Inga kommentarer” och det spelar heller inte roll om polisen har genomskådat att du ljuger, vad denne tror eller känner på sig hjälper inte i rätten, de måste ha konkreta bevis eller erkännande från dig.

Antyder att de ska ta urinprov?

Detta kan de göra, men om du erkänner så gör de detta garanterat. Så åter igen, erkänn inte! Även om du skulle pissa positivt så vinner du inget på att erkänna.

Menar att du ska göra det enkelt för dig, erkänn så slipper du problem?

Det är när du erkänner som problemen börjar. Polisen vill göra det enkelt för sig, inget annat.

Vad säger man i polisförhöret?

Du har rätt till advokat redan vid förhöret, polisen eller tulltjänstemannen som förhör dig ska fråga om  du vill ha en försvarare redan innan förhöret börjar. Jag personligen brukar faktiskt inte vilja det, men man ska egentligen göra det. Så rekommenderas starkt, detta gör det besvärligt för dem och känner du inte till någon specifik advokat så välj en på slump, ett tips kan ju vara att kolla upp om det finns advokat som står för legalisering av droger eller avkriminalisering. Finns vet jag. (När du väljer advokat redan vid förhöret får du räkna med att vänta ett tag, eftersom advokaten måste komma, så det kan bli några timmar extra på stationen – men ha tålamod och behåll lugnet.)

Neka, du har inte beställt droger. Svara ”Vet inte”, ”Nej”, ”Ingen aning” och ”Nej” på det mesta.

Kallad till förhör, misstänkt för smuggling av narkotikaklassade varor

Det händer också att langare åker fast, eller att försäljningswebbplatser på Darknet tas i beslag med databas och viss information. Finns då dina adressuppgifter kvar hos någon (oftast och av självklara skäl raderas dessa så snart säljaren skickat dina varor, men det har hänt misstag) så kan du bli kallad som misstänkt. Samma procedur gäller här och då är det ännu viktigare med advokat redan i början. Neka!

Dessa polisförhör är inga problem, jag har varit med om ett stort antal och tar det som en lek. Bara neka! Varken polis eller tullverk orkar hålla på att jobba i onödan när de märker att det blir svårt att binda dig vid brott, och särskilt när det handlar om ringa narkotikasmuggling, några gram som eventuellt kan resultera i lite böter.

Exempel på frågor du kan få vid polisförhör

 • Känner du till Flugsvamp eller Dream Market?
 • Har du beställt narkotika?
 • Vet du hur man surfar anonymt på internet?
 • Känner du någon som brukar eller brukat narkotika?
 • Har du någonsin provat narkotika?
 • Inte ens gräs eller hasch?
 • Vet du vem som kan ha beställt narkotika till din adress?
 • Varför har någon skickat knark till din adress som mottagare?
 • Tar du narkotiska preparat?
 • Är du säker på att du inte vet något om detta

Även om hela förhöret låter konstigt och orimligt så gör inte det något, efter 3 veckor eller mer kommer fallet läggas ned och du blir informerad via ett brev att åtal inte väcks med anledningen brist på bevis.

Köpte Bitcoin som spärrats?

Har du köpt Bitcoin på exempelvis Safello, BT.CX eller Bitcoin.se men fått dem låsta? Du har säkert inte blivit av med pengarna men de har spärrats. Du kommer så småningom attt fp tillbaka dem. Polisen har sedan en tid tillbaks anlitat ett bolag, Chainanalysis, som på uppdrag utför blockchain-analyser.


Jag har fått information om att mitt konto hos Btcx/Safello/Bitcoin.se blivit avstängt på grund av transaktioner till darknet, vad gör jag, behöver jag vara orolig?

Då polis enbart vet att BTC har förts över till en specifik sida, men inte vad som är köpt på plattformen, eller om du överhuvudtaget köpt något (som även saluför lagliga produkter) finns ingen anledning till oro. En överföring till en darknet-webb är inte tillräcklig grund för vidare polisiär utredning. Skulle du som köpare mot förmodan få en förfrågan skall du neka till all form av illegal aktivitet då ett erkännande är enda möjliga sättet att bli lagförd.

Var köper jag nu Bitcoin om inte från dessa svenska sidor?

Svenska sidor likt dem ovan samarbetar dels med Polis samt tar ut växlingsavgifter på 8-12%. Alla kommer tjäna på att hitta bättre och ärligare aktörer att köpa kryptovaluta från. Även om det fortfarande går bra att använda svenska sidor för köp av bitcoin avråder vi kraftigt från det.

Använd alltid en bra Bitcoin-växlare, och vill du absolut inte det så föredra olika tradingsiter, t ex Kraken men var då ute i god tid då om det är bankövering du ska göra. Vissa kan ta kort då går det snabbare. Ska du ändå använda någon av de svenska växlingstjänsterna så ha alltid en lokal plånbok emellan, Electrum är en bra.

Hur skyddar jag mig så att liknande inte händer igen?

Vi arbetar som sagt hårt och aktivt med att motverka liknande analyser, men som användare skall du även tänka på att göra vad du kan;

 • Skicka aldrig Bitcoin direkt från en växlingssida till Darknet. Även om detta inte är skydd nog mot spårning, då det är lätt att följa transaktionen i blockchain, är det ett ett absolut minimum.

Hur är det vid större mängder?

Som en sann Luffare förespråkar jag alltid att köpa för eget bruk, det är helt andra spelregler när man säljer. På Pundarens guide till gatan finns information om straffskalor och vilka mängder som domstolen brukar gå efter.

 

 

163 Comments

 1. april 3, 2020 at 18:14

  fragar

  Ok, frågor. antag att fler än en beställning m sammanlagt 20 g tjack beslagtagits av polisen. Nån med 5, nån med 12, nån med 4. (20 räcker över en månad för en som tar dagligen det är för eget bruk)

  Om snuten gör husrannsakan. Vad krävs då av dem för att anse det rimligen bevisat att jag köpt detta? Är ej straffad tidigare, är 30+,”självmedicinerar” knark (dvs det brukar gå under radarn.).

  Jag kan inte städa undan narkotika ur blodet. Jag kan inte städa undan att jag fört över pengar till en utländsk banktjänst (och därifrån betalat med bitcoins, och sen fört bitcoins till en anonym wallet) (och därifrån till flugsvamp))(osäker på vilka steg polisen kan se i detta läget, att jag fört över pengar till en utländsk transaktionstjänst kan de ju se på mitt kontoutdrag)

  Räcker det att jag pissar positivt för droger för att de ska anse det bevisat att jag ska ses som skyldig till 20 g tjack?

 2. mars 10, 2020 at 20:35

  Luffarn

  Hallå David, hann inte svara igår så hoppas det gick bra! Jag tror man ser på 50 gubbar 3-cmc som mer än för eget bruk, rätta mig om jag har fel men visst är det 4-cmc som är mephedronet, det som kallas räka även? Och 3-cmc är det lite nyare versionen? Har för mig att straffskalan kan skilja sig rejält på dessa och att man ser mycket lindrigare på 3-cmc än 4-cmc.

  Trots allt, du blir kallad till förhör, så det handlar nog inte om att du riskerar utan bötesstraff. Hoppas också att du nekade till allt, och sa att du inte har en aning vem som kan ha skickat. Och jag tror inte de gjort en koppling till ditt Bitcoin-köp, inte Tullverket, de har inte i uppgift att utreda och jaga bevis. 🙂

  Berätta gärna hur det gick!

 3. mars 9, 2020 at 17:30

  David

  Tjena Luffarn!

  Jag brukar vara inne på darknet och använda dess tjänster. Och fick som föregående mitt konto fryst för jag tog den enkla vägen och använde inte en ”extra” plånboksadress vilket jag ångrar nu. Men det skrämde mig inte så mycket utan jag började göra det ordentligt istället.

  Men nu idag fick jag ett samtal från Tullverket där dem vill att jag kommer på förhör i morgon angående ett paket som dem tagit i November förra året.
  Jag är väldigt osäker över vad det kan vara, antingen är det 50g 3-cmc eller så är det 4st testosterone vialer.

  Det jag undrar är ifall dem kan koppla mig till detta då dem lätt kan se att jag fört över pengar till darknet. Då dem kan se att jag inte bara köpt Bitcoin som är lagligt, men att dem kan se att jag fört över pengarna till en olaglig sida vilket visar att uppsåtet med pengarna är till för något olagligt. Över analyserar jag det hela bara eller borde jag vara orolig på riktigt?
  Tänker ifall jag nekar till att jag känner till Darknet och att dem sen tar fram bevis på att jag fört över pengar dit, då har jag målat in mig i ett hörn.

  Detta meddelande kanske är lite luddigt men hoppas du förstår mina frågor ändå! Och stort tack i förväg för din hjälp!

 4. februari 26, 2020 at 12:59

  Luffarn

  Om du känner att du vill ha ett svar förberett om bt.cx frågar dig vart pengarna ska, eller någon annan så kan du säga att du skulle spela på ett online Casino där man spelar med Bitcoin, men undvik att vara mer specifik än så. Bäst är att inte säga något, men det kan vara skönt att ha ett bra svar tillhands i nödfall…sen om online casinot ligger på Darknet eller inte vet du inte. 🙂

 5. februari 25, 2020 at 18:36

  Ola

  Hej igen och tack för ditt svar!

  Jag körde direkt till FS, genererade ny ”insättningskod” och sen tog det via swish och BT.CX – dumt av mig men jag visste inte bättre. Trodde det skulle vara säkert men känner mig betydligt lugnare nu när jag läst ditt svar hoppas jag kan sova gott inatt. Gick hem från jobbet sjuk idag för jag mådde illa av all nojja! Jag försökte sätta in 2000kr för att köpa lite grönt.

  Kan fortf inte förstå att man i Sverige 2020 kan bli straffad för brott som saknar brottsoffer.

  Hur stor sannolikhet tror du det är att man avkriminaliserar cannabis det närmaste 10 åren?

  Tack som fan för ditt svar, det hjälpte min oro och ångest!

  Mvh

 6. februari 25, 2020 at 15:55

  Luffarn

  Tjena Ola! Du måste alltid använda en plånbok typ Electrum att skicka till. Vet och förstår att man kan ha bråttom. Hade du det eller skickade du till Flugsvamp direkt?

  BT.CX som jag gissar att du menar, har börjat stoppa transaktioner som de ”misstänker” går till Darknet, de gör även stickprov, det betyder absolut inte att du blivit av med dina pengar eller att du torskat. Extra lugn kan du vara om det var en liten summa (ett par tusen eller mindre). Kontakta bt.cx supporten och kräv tillbaka dina pengar, det finns ett par inlägg på Flugsvamps forum där flera berättar om att de på sistone råkat ut för samma.

  ”Stickprov. BTC-bolagen har en jävla press på sig att följa varenda liten formulering i de olika direktiven som styr allt som har med KYC/AML/PEP att göra. Ibland är det något så simpelt som att de inte får svar snabbt nog från tredjepartsleverantören som gör global clearing av PEPs.”

  Du kan ta det lugnt, det är inte olagligt att köpa Bitcoin. Det är inte du som behöver bevisa din oskuld, och du får inte husransakan bara för att du köpt lite bitcoin heller (såvida det inte handlar om massiva belopp, åtminstone långt över 100 000kr i stöten). Det värsta som kan hända är att det tar några dagar innan du får igen dina pengar.. antingen landar de på den adressen du angav, eller så får du tillbaka dem samma väg du köpte den.

  Du kan vara lugn! Nästa gång använd gärna LocalBitcoin istället, här finns en guide ->

 7. februari 25, 2020 at 14:32

  Ola

  Hej!

  Jag mår riktigt uselt. Behöver verkligen din hjälp..Kan du vara så ärlig du kan i ditt svar luffarn..

  Jag var hemma och gick in på BTC för att köpa direkt till FS via swish. Idiot som jag är så generera jag en ny wallet adress som jag avgav när jag skulle göra transaktionen.
  Jag fick meddelande direkt att mitt konto blev fryst och att pengarna ej kommer sättas in för kontot är kopplat till ett darknet konto.

  Har jag åkt dit nu? Får jag husis?

  Jag har bara försökt flytta pengar men vad säger jag om de frågar om denna transaktionen samt de andra?

  Jag kan inte jobba, sova eller fungera ordentligt. Jag har alltid köpt lite gräs i min ensamhet för att klara av den vardagliga ångesten.

  Hjälp mig snälla. Vad ska jag göra och säga om de hör av sig? De vet uppenbarligen att jag lägger in pengar på FS.

 8. februari 16, 2020 at 14:06

  Luffarn

  Ingen anledning till panik, för störst sannolikhet är att det kommer fram och att posten är försenad bara. Ja det är faktiskt större chans att brevet kommer bort än att det beslagtas inrikes med så lite i…

 9. februari 15, 2020 at 16:10

  Pille

  … säljer inte. Har aldrig gjort.

 10. februari 15, 2020 at 15:54

  Pille

  Tack för svar.,

  Inrikes! Inte beställt utan en kompis som ville va ”snäll”. Håller inte på m heroin utan bara röka.

  Fan. Vad är oddsen liksom? Inrikes? Första gången något skickat till mig och så tar dom direkt!

  Har en liten planta hemma. Vegeterande. Får omlokalisera.

 11. februari 15, 2020 at 13:55

  Luffarn

  Tjena Pille, skickades det från Sverige, inrikes, eller från ett annat land?

  På det stora hela kan du va lugn, det är så liten mängd. Vill de ha dig till förhör så gissar jag på 3 månader ungefär, beror ju på hur mycket de har att göra i den del av landet du bor, men en liten nolltvåa i ett brev lär inte va högprioriterat. 🙂

  Om de får för sig att du kan ha grejjer hemma, och 0,2:an var ett sample så kan det komma en husrannsakan. Liten risk, men ha inga grejjer/verktyg och saker som är jobbiga att slippa förklara hemma de närmsta taget om du kan undvika det.

 12. februari 15, 2020 at 13:48

  Luffarn

  Tjena Bängkalle! För säkerhets skull tycker jag du ska låta bli att ha med dig mycket knark när du passerar en tull den närmsta tiden, du kommer inte ha problem med att passera en tull, men som du misstänker kan det ju finnas en notis i registret och de kan vilja kika i dina väskor och fickor en gång. Men inte mycket mer än så, för t ex ”analbesiktning” så krävs stark misstanke.

  Jag hade själv en flagga när jag passerade tullen för ett tag sen, men då frågade de mig efter min nuvarande adress bara och sen fick jag gå så visst finns det anteckningar i systemet som de tittar på.

 13. februari 15, 2020 at 10:49

  Bängkalle

  Hej Luffarn. Gillar din blogg. Har en fråga till dig. Om ett inrikes brev med lite godsaker i blir stoppat men utan vidare påföljd. Kan man då bli flaggad på något vis? Tex kan man få problem när man reser och passerar tullen in till Sverige? De skannar ens id titt som tätt för att kolla vem man är. Tänker då att de kanske kan se att man har haft ett stoppat brev och gör vidare genomsökning på en.

 14. februari 14, 2020 at 22:16

  Pille

  Ostraffad. Inget i registret. Polare skickade 0,2 gr heroin. Inget i posten ännu efter en vecka.
  Risk för förhör?
  Husis?
  Hur lång tid kan det ta tills man blir kallad?

  Stort tack för jobbet du gör med att svara alla oroliga stackare, inkl undertecknad. Grymt!

  Ps återkopplar med hur det gick. Ds

 15. februari 14, 2020 at 11:07

  Luffarn

  Det är egentligen inte mängden som avgör, utan de bedömer ifall de tror att de kan hitta något mer hos dig, även en 0,2:a kan leda till husrannsakan om de sätter din profil som misstänkt langare och att du fått ett sample.. medans i andra fall kan de beslagta 5 gram och bara meddela att det har kommit post som de kommer förbruka ifall du inte har invändningar.

  Det är klart, handlar det om hekton eller kilon så är det en annan femma, då blir du nog intagen och förhörd på studs.

 16. februari 14, 2020 at 11:04

  Luffarn

  Tjena Timtin, det där med att dölja lukt är skitsvårt. Plast/ZIP-påsar hjälper inte om det är hundar, de känner igenom det mesta då molekyler läcker igenom även det bäst vacuum-packade. Det finns en typ av kolfiber-paketering, minns inte vad det heter nu men det var svindyrt att köpa. Ska du skicka 50 g brass från utlandet så får du räkna med att det är lite av en chansning, och förbered dig istället på hur du kan ta emot det så säkert/anonymt som möjligt. Chansen att det går bra är ändå större än att det hittas.

  Det är också ofta själva hanteringen, när man packar som gör att det kommer partiklar utanför förpackningen som gör att hundar känner lukten fort så var extremt noga. Packa det också precis innan det skickas, för molekylerna läcker ut successivt, ju snabbare det går iväg desto bättre.

  Lycka till!

 17. februari 14, 2020 at 04:50

  Timtin

  Tjena!

  En polare bor i utlandet o vill skicka 50g braj t mig, har du något tips på vad man bör tänka på? lukten kmr väl då vara största fienden? Vet iaf att man ska vakuumpaketera o kanske ha några påsar kaffe med. Vet att det alltid finns en risk men man vill ju minimera den såklart..

  Mvh
  Absad grabb

 18. februari 12, 2020 at 22:55

  B

  glömde tillägga att det är inrikes brev

 19. februari 12, 2020 at 22:54

  C

  tjena luffarn har en fråga hur mkt gram ladd måste polisen hitta i ett brev för att dom ska göra en husransökan på adressen tro?

  mvh B

 20. februari 10, 2020 at 11:09

  Luffarn

  Väldigt liten, nästan obefintlig. Det är större risk att det är en pundare som är brevbärare och att han eller hon blir förtjust och nyfiken när det verkar vara tabletter i brevet. ^^

 21. februari 5, 2020 at 21:34

  abo

  hur stor risk är det att dom tar fast brevet inrikes med 20 extacy

 22. januari 24, 2020 at 05:46

  Pipi

  Ok, tack.. Troligen inte postat känns det som isf..

  Tack för svar

 23. januari 23, 2020 at 18:55

  Luffarn

  Hallå! Det är för liten mängd för att de ska göra något annat än att beslagta och så småningom informera dig/kalla till förhör skulle jag säga. Mest sannolikt, faktiskt, är att du antingen får det på brevlådan snart eller att det aldrig har skickats till dig.

 24. januari 23, 2020 at 15:58

  Pipi

  Skrev tidigare angående inrikes brev som normalt tar 48 Tim 4,e dgn nu.
  Om beslagtagit, vilka risker är det, btc betald.
  Kan polis komma… Vilka bevis har dom om man nekar?

 25. januari 23, 2020 at 14:56

  Pipi

  Väntar på ett brev 4 dgr nu inrikes..
  Eget bruk ca 10 ox tab Tot 400mg…
  Kan det ha beslagtagits… Isf vilka risker är det… Aldrig hänt förut, ostraffad.
  Btc betald….

 26. januari 23, 2020 at 08:01

  Johanna Forsgren

  Nu är ju verkligheten den att rättssäkerheten är väldigt dålig i Sverige så:
  Vill rättsväsendet sätta dit någon så kan dom.
  Jag har en del flagranta bevis på rättsröta från polistjänstemän till högt uppsatta åklagare.
  Det är svårt att ändra ett helt system,men bara man är medveten om vad som kan hända så
  kryssar man lugnare genom
  livet.Man får vara tacksam för de tappra få hederliga rättstjänare som finns. Framför allt har man inget att vinna på att agera nedlåtande och föraktfullt. Alla har känslor.
  ” In Victory – be firm but mercyful
  In defeat-be honorable and courageous.”
  Vi måste ändå leva tillsammans, både laglösa och laglydig

  Uppskattar de humoristiska och välskrivna inläggen.
  Något mellan Jack London, Gogol och Henry Miller.

 27. januari 15, 2020 at 20:41

  Luffarn

  Hallå Gurra, måste svara nej.. jag vill gärna offentlig information och guida folk via sajten. Skickar en kram till dig och hoppas det löser sig. 🙂

 28. januari 15, 2020 at 20:39

  Luffarn

  Han kan vara lugn, skulle han mot all förmodan få frågan så ”minns han inte”, någon kan lånat av honom.. vad som helst. 🙂 Bevisbördan ligger ju inte hos honom.

 29. januari 15, 2020 at 20:37

  Luffarn

  Tjena, inom Sverige ska det vara lugnt. Utrikes så var försiktig. 🙂

 30. januari 14, 2020 at 18:11

  Liba

  Hur funkar det att beställa om man torskat på brev förut?
  Flaggar de ens adress tror du, eller är det bara att fortsätta som vanligt?

 31. januari 10, 2020 at 03:48

  God samaritan

  Jag har en polare som har betalat via Swish. Dålig period i hans så han tänkte inte långsiktigt eller brydde sig, säger han. Han är inte misstänkt för något, men han nojjar jättemycket då han ordnat upp sitt liv nu.

  Men bevisar kontoutdrag/Swish någonting? Han kan ju lika gärna köpt t.ex klädesplagg på nätet och blivit hänvisad till att betala till det nummret. Det ska ha varit inrikes enligt hans utsago, och inte från någon väletablerad shop, samt att kommunikationen var krypterad.

 32. december 24, 2019 at 17:57

  Gurra

  Tjena Luffarn! Du är fan riktigt grym. Kan man prata med dig via proton eller så? Jag behöver lite rådgivning, det har hänt en del saker. Du förstår nog. Jag vill inte ta det öppet så det vore kalas om vi kunde prata privat?

  Mvh

 33. december 21, 2019 at 17:32

  Luffarn

  Hallå Gustaf! Har svårt att tro att de skulle byta ut ett brev. Gäller det utrikesbrev så tar de brevet i beslag, skickar det för analys, och sedan tar det ganska bra tag innan du blir informerad om att de beslagtagit det, men så småningom kommer det. Sedan blir du kallad till förhör eller i vissa fall bara informerad om att innehållet har förbrukats.

  Är det inrikes så är det mer sannolikt att den som ska ha skickat inte har gjort det.

  För små mängder så gör de ingen husrannsakan.. skulle väl vara om de har stor misstänke om att den lilla mängden ör ett sample och att du är en bigtime langare, men i 99% av fallen så kan du va lugn.

 34. december 20, 2019 at 14:37

  Gustaf

  Hej Luffarn!

  Kan polisen misstänka att ett brev innehåller narkotika som dem sedan skickar vidare till ditt hem för teknisk bevisning, för att sedan göra en husrannsakan? Alternativt byter ut brevet mot sitt eget och skickar vidare.
  Gäller väldigt liten mängd

  Uppskattar svaret <3

 35. december 14, 2019 at 17:27

  Luffarn

  Inrikes och små mängder för eget bruk, javisst. Jag hade inte varit orolig, och tyckt att det är viktigt med en kul jul! 🙂

 36. december 14, 2019 at 16:54

  Kalle

  Törs man lägga en order innan jul trots att man inte fått höra något av farbror blå på ett par veckor?
  Eller är min post flaggad i väntan på dom?

 37. december 12, 2019 at 02:30

  Luffarn

  Hallå Kalle, jag tror du kan vara lugn och ta det som att de inte prioriterar ärendet. Logiskt tänkt också.. handlade det om smågram? Bängen har annat för sig än att jaga folk som får några gram i brevlådan – och det tackar vi fan för! Du ska inte nojja, men ha begränsat med grejjer hemma. 🙂

 38. december 11, 2019 at 22:02

  kalle

  Hade förhör för ett par veckor sedan, inte fått ett brev om att ärendet blivit nedlagt än, hur lång tid kan det ta tror du?
  Börjar kännas som att det tar längre tid för att de kan gå vidare med ärendet trots nekande.
  Kanske nojjar nu, men vad tror du?

 39. december 7, 2019 at 19:27

  Luffarn

  Högst osannolikt att de har narkotikahund på inrikespost, och OM de skulle ha det så skulle de rikta sig mot vanliga och ”stora” substanser.. kokain, amfetamin och möjligen heroin.

  Viagra t ex skulle de inte ens försöka spåra. 🙂

 40. december 7, 2019 at 19:25

  Luffarn

  Antagligen brevet som fastnat, mest troligt om det var utrikespost. Handlade det om post inrikes så kan det handla om något annat, t ex packaren.

 41. december 7, 2019 at 14:12

  Steve

  Har en liten fundering över hur stor risken kan vara att snuten kontaktar någon ifall hen beställt ca 50g CS-substanser, lite viagra, och 4 andra knark-relaterade varor som är skickade samtidigt, från typ 4 olika leverantörer från FS? Nu pratar vi inrikespost som tydligen är hyfsat lugnt, men man kan ju ändå bli nojig att dom har en narkotikahund eller nåt som gör att mina varor beslagtas inrikes?

 42. december 6, 2019 at 17:12

  Mucke

  Om man blir kallad till förhör som misstänkt, betyder det då att de hittat ens namn och adress i en databas, eller kan det endast gälla brevet?
  Så då vet de alltså vem som är mottagaren?
  Jag vet att säljaren inte torskat eftersom att han finns kvar, det är förmodligen packaren.

 43. december 6, 2019 at 12:43

  Luffarn

  Hallå! Inrikes är lugnt skulle jag säga, men jag hade undvikit att beställa från utlandet, eller skaffat en annan adress att beställa till. En någorlunda anonym postbox hade jag nöjt mig med om det handlar om ”brukarmängder”, för om man då tänker worst-case-scenario att man torskar, och det är för eget bruk så är det ju oftast dagsböter det handlar om, man kan liksom vara ganska lugn.

  Men neka alltid, du har inte kontroll på vad som skickas till dig, bevisbördan ligger hos polis och åklagare, inte dig. Du behöver inte bevisa att du oskyldig, glöm inte det. 🙂

  Jag tror att tull/polis kan flagga en adress för utrikesbrev, då om ett från från utlandet fastnar finns det en viss risk att just din adress utsätts för mer kontroll.

 44. december 6, 2019 at 03:29

  Rasmus

  Om man klarar polisförhör och husrannsakan hur säkert är det att fortsätta beställa inrikes?
  Hur vanligt är det att man torskar om man beställer från utlandet (EU)?
  Hur går man tillväga om de får tag på flera försändelser efter varandra? Tänker att det blir svårare att neka då?
  Kommer de att granska varenda brev man beställer även om det gäller saker som inte innehåller narkotika?

 45. december 2, 2019 at 21:11

  mucke

  Okej, förmodligen är det 10g koks det handlar om, har inte fått veta så mycket.
  Men då hoppas jag att det är lugnt!

 46. december 2, 2019 at 17:51

  Luffarn

  Nädå, neka. Antagligen har de inte informationen att du köpt Bitcoin, och om du får frågan vill du inte svara. Begär advokat, då hjälper advokaten dig att inte ge ut information som du inte måste.

  Skulle de ändå veta att du köpt Bitcoin så är det helt lagligt, och de vet med största sannolikhet inte vem mottagaren är.

  Handlar detta dessutom om mindre mängder så är det inga problem alls, polisen är ”kloka” nog (oftast) att inte lägga ned för stora resurser på att sätta dig brukare.

 47. december 2, 2019 at 17:46

  mucke

  Hej, om man ska på förhör pga postförsändelse och har fört över direkt från sidan man köpt bitcoins till sidan man beställt droger, är det då kört och garanterat att man blir dömd?

 48. november 28, 2019 at 12:38

  Luffarn

  Hallå! Jag tycker du ska neka till brott. Berätta att ”det är mycket folk som springer hos dig, och du har inte koll”. Namnge ingen, neka till brott. Det är deras uppgift att gräva fram bevis och en glömd lur och foliebitar räcker inte för att döma dig.

  Vid senare läge, om du tycker att det är mycket problem så kan du be din kompis kliva fram och säga att det är hans/hennes lur som denne kanske ”hittat” nånstans och sedan glömt hos dig. Kom överens sinsemellan angående den och förbli kompisar, det är det viktigaste. 🙂

  Om 10’an med smack var på väg i ett brev till dig, som du är misstänkt för så vet du inte något om den. Inte du som beställt. Du vet inte vem. Du vill inte ange vilka du umgås med, och inte heller prata om din ”brukarvanor”. Kan vara jobbigt att stå på sig men det lönar sig.

 49. november 27, 2019 at 23:45

  Chicke

  Hej är misstänkt för narkotika smuggling för 10g heroin och tullen gjorde husranssakan och hittade alliminium bitar med heroin rester fråm att kompisar tagit hos mig. Resterna är bara bränningar utan någon substans, de hittade ingen narkotika hos mig men hittade en kompis becknar lur för han var hemma hos mig.ska jag neka allt eller ska jag säga att det var kompisars saker?

 50. augusti 29, 2019 at 20:50

  Mack

  Känner du till Flugsvamp eller Dream Market?
  Ingen aning.

  Har du beställt narkotika?
  Nej.

  Vet du hur man surfar anonymt på internet?
  Vet inte.

  Känner du någon som brukar eller brukat narkotika?
  Vet inte.

  Har du någonsin provat narkotika?
  Ingen aning.

  Inte ens gräs eller hasch?
  Vet inte.

  Vet du vem som kan ha beställt narkotika till din adress?
  Nej.

  Varför har någon skickat knark till din adress som mottagare?
  Vet inte.

  Tar du narkotiska preparat?
  Nej.

  Är du säker på att du inte vet något om detta?
  Ingen aning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *