bedrägeritips, bidragsfusk, socialbidrag,
Jobb

Att bidragsfuska har varit min sekundära inkomstkälla under många år. Det är ett smidigt sätt att dryga ut sin kassa lite grann.

Min favorit: Socialbidraget. Har man fått socialbidrag någon gång i livet så vet man hur det går till. Några grundkrav behöver uppfyllas för att du ska få det. Du ska inte ha ett vitt arbete, och du måste vara inskriven på arbetsförmedlingen. Dessa två saker kollas upp, så det är svårt att komma undan dem… jobbar du svart däremot är det fritt fram. Allt annat, som hyreskontrakt (skriv ut ett eget och höj hyran), kontoudrag (Skriv ut själv, andra summan du har på kontot och historik) och dyl. går att förfalska lätt. Ingen rutinmässig kontroll görs här. Det finns också extrapengar att hämta här. Du kan gnälla till dig pengar för en ny TV, diverse möbler och lite annat. Tillsammans med din svarta inkomst så blir det en ganska nätt summa med socialbidraget på.

Vill man komma någon vart här i livet så måste man fuska, så är det. Att det sk bli skärpning bland kontrollmetoderna sägs det för jämnan. Som nu senast skriver SvD om fusket.

Tummen upp för bidragsfusk.
Tummen upp för bidragsfusk.

3 Comments

 1. oktober 1, 2020 at 21:04

  Luffarn

  Hallå Mario, det är kul att det sägs saker om mig, jag hade inte räknat med något annat. 😀

  Inlägget här är över 10 år gammalt, skrivet 2009 så rutinerna är inte desamma längre. Bara att få soc-bidrag överhuvudtaget har blivit krångligare sedan dess.

 2. september 30, 2020 at 18:37

  mario

  Funkar detta verkligen eller. Eller är det som det sägs att luffar+n är i maskopi med något part?

 3. januari 5, 2009 at 15:22

  vandendamp

  Jag tror luffar´n är moderat och verksam i propagandaindustrin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *