Ayahuasca, DMT, Enteogener,
Droger

Varför Uddebo blev Hippie by

Det var ju rätt längesen jag satte igång att blogga här ifrån Uddebo, och på den tiden var denna lilla håla inte en hippie-by fullt av drogliberala men kloka människor, utan mer lite löst folk som tyckte om att röka brajja och dra en lina tjack då och då. Sen visade det sig att folk hade sökt på Google efter diverse begrepp som ”boende i Uddebo”, ”köpa hus i Uddebo” .. ja och så vidare, jag fick en hel del kommentarer på sidan här eftersom att det knappt för 10 år sedan fanns någon information på nätet om just Uddebo (förutom numera nedlagda Uddebo Väveris gamla hemsida) så det var min sida som kom upp. Barnfamiljer blev rädda för att flytta in. Ja det är sant, jag fick mail med frågor om det är farligt att bo i Uddebo, ”är hela byn full av pundare?”, eftersom det enda jag berättade om var mina, Plankans och Spikens äventyr. Och vi var ju sällan blyga med vårt intag. På den tiden hade ju de sina smakfulla bloggar uppe också, Spiken som körde blogg på Missbrukarn.se och Plankans som hade sin kåkfarar-krönika uppe på jailbook.se, eller om det var tvärtom. Vill minnas att vi även hjälpte Tjack-Stina att köra bloggen uteliggarn.se ett tag…

Ett par artiklar om Hippies i Uddebo, BT - Borås Tidning, och om den gröna vågen som sveper genom Uddebo.

Droger i Uddebo

Hur som helst, det ledde till att bostadspriserna i Uddebo rasade och allt eftersom mer eller mindre drogliberala hippies sökte sig till ett ställe att rota sig på så blev det att de hittade Uddebo. Inte alls egentligen så att de flesta ville ta droger som jag, utan mer att de inte var rädda för att andra gjorde de. De var inte rädda för att det fanns tillgängligt. De hade sett andra ta och visste att det inte var så jävla farligt.

Idag bor det sköna hippies här…

Och hur som helst, i dag har det lett till att det bor en jävla massa sköna hippies här på orten. Och med sig har de tagit sina vanor och erfarenheter och även har det kommit kringresande shamaner som erbjudit, ja hör och häpna, Ayahuasca Ceremonier. Både jag och spiken har dessutom erbjudits att röka DMT. Såklart har v i tackat ja, utan att tveka. Haha..

Ayahuasca, och DMT

Ayahuasca är en dryck som innehåller DMT, skillnaden mellan dem är att drycken även innehåller en MAO-hämmare, annars blir effekten för svag. Effekten med drycken sitter i några timmar, upp till sex. Det kan vara en ganska intensiv effekt men generellt sett säger folk att de första gångerna de tar det blir det ganska ”snällt”. När man röker DMT sitter effekten i 15-20 minuter, väldigt intensivt, du blir okontaktbar men vaknar upp pånyttfödd. Och den där effekten med pånyttfödd när trippen släpper kommer även på Ayahuascan. Drycken är inte god, den smakar jord. Räkna med att spy flertalet gånger under drycken, det hör till men mellan varven lär man sig mycket saker.

Gemensamt ändå, de är lika, och detta är en utbildande drog. Med drycken har man många härliga stunder, det är givande att t ex sjunga allsång tillsammans med gruppen eller lyssna på vad Shamanen (den som leder ceremonin och ser till att alla deltagare är ok).

Livets drog – DMT

Den aktiva substansen, DMT, finns naturligt i oss. Den utsöndras mest vid födsel och vid död och produceras i talgkottskörteln, även kallat det tredje ögat. Många djur har en naturlig kontinuerlig utsöndring av DMT hela tiden. Molekylen har blivit kallat många namn, bland annat ”The Spirit Molecule” och under samma namn finns även dokumentär att se på t ex Netflix eller t o m här på YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=LtT6Xkk-kzk

Ayahuasca rekommenderas!

Det folk upplever på Ayahuasca är relativt likartat, och gemensamt för alla är att man lär sig om sig själv, många slutar vara rädd för döden och man upplever att det finns en själ i en. Många ser också framför sig vad de behöver göra för att gå vidare i sina liv (ja när drogen släpper då). 🙂

Ayahuasca, och DMT – rekommenderas. Och andra enteogener också såklart! Ayahuasca används rikligt i områdena kring Amazonas, DMT kan vara olagligt i Sverige. Vet faktiskt inte, de flesta droger är ju tyvärr det. Men jag vet att det inte är farligt, det är en flertusenårig tradition att använda drycken i Sydamerika.

Uddebo och Luffarn.com i symbios

All in all, jag känner fan att jag har gjort Uddebo en tjänst. Och med det som kom så har Uddebo givit mig tjänsten tillbaka. Det går bra för både mig och Uddebo och jag ska fortsätta hjälpa till genom att berätta om allt härligt som händer i byn (och ibland om Tranemo också, vi vistas ju där en hel del, jag och Spiken och Plankan).

Gula Huset – lär dig mer om Uddebo

Gula huset i Uddebo är en förening som restaurerar ett trevånings timmerhus byggt 1892, och fyller det med aktivitet. Konserter, filmvisning, marknader, butiker, freeshop byggnadsvård, konstprojekt, föreläsningar, kurser, syLAN och offentliga kulturarrangemang är några av de saker som föreningen sysslar med. I år firar föreningen tio år!

Gula Husets hemsida här >>

17 Comments

 1. april 27, 2022 at 02:19

  MethodMike77

  Mycket intressant läsning, tusen tack 🙏🏼
  Har länge varit nyfiken på DMT/Ayahuasca då många bekanta berättat om upplevelsen, vilket är exakt liknande vad alla sköningar här skrivit om denna mirakel medicin.
  Har själv trippat med både svamp och LSD, höll uppehåll på många år då jag ”råkade ” sleva i mig för mycket svamp på fyllan vid ganska ung ålder och spårade ur i hjärnkontoret. Är i grunden en tjackis:-) men för några år sedan kändes det dags för en resa igen och känner hur ”helande” lr ”renande” det är för själen, så försöker få till minst några trippar per år.
  Nya brukare, var i goda vänners lag och släpp loss när ni ska trippa för första gången, dvs noja icke utan följ med på den resa som naturens eller kemins underbara värld ger oss <3 KÄRLEK FÜR ALLE <3
  Mvh// MethodMike77

 2. december 27, 2021 at 21:34

  Jeanette Appelkvist

  Oj oj vilken resa! Jag rekommenderar inte detta men för mig öppnades många portar upp. Jag har stor tillgång till dessa upplevelser i min konst. Tunnlarna kommer tryggt när jag mediterar. Men så är det inte för alla! Jag gjorde några reser för 2 år sedan och nu känner jag att det är dax. Jag klassar inte detta som en ”drog” Jag änvänder inga andra. Tripp då och då (1 år) för där kommer också lyftande upplevelsen. Bra folk med lekasinnet gör det maxat

  Jag kan rekommendera att vara helt själv efter du har förstått grejen.
  En gång på toa med tända ljus och ååååå vad jag fick feta budskap. En gång liggande under ett vitt draperi

  Det som stoppar är vem säljer som inte snurrar…..

 3. januari 29, 2021 at 09:01

  Viktor Andersson (24, 10 års praktisk och teoretisk erfarenhet av narkotika)

  DMT är tyvärr narkotikaklassat.

  Ayahuasca är ett gränsfall, då det innehåller väldigt lite DMT. Precis som vi själva gör.

  DMT finns överallt, du har det i dig, din kropp producerar det kontinuerligt under livets gång, och det är en substans med mycket lägre risker än t.ex alkohol och tobak, rent generellt.

  Jag menar, runt hälften av alla som dör som rökare, dör av något som orsakats eller förvärrats av förutnämnda rökning, om jag inte är helt ute och cyklar. Hur många dör av DMT, per användare? Knappt en nämnvärd fraktion.

  Död åt Kai Knudsen, död åt narkotikaroteln, länge leve flummet, länge leve DMT!

 4. november 18, 2020 at 01:28

  Lasse

  Flugsvamp är inte ok. Amanita muscaria Det som är ok. med bra ledning är P.semilaseata . 40 men inte att rekommenderar..Trygg 👌

 5. november 18, 2020 at 01:17

  Lasse

  Tack för att ni är och förstår💐❤️🌿

 6. augusti 11, 2020 at 12:08

  Ord Föds

  Simpelt sätt:
  https://www.youtube.com/watch?v=v6IaL6Dy4ec

  Lite mer avancerat:
  https://www.youtube.com/watch?v=F2OQh3Qg-1Y

  Jag har inte gjort det själv, så jag kan inte säga om de är bra eller dåliga guider.

 7. augusti 11, 2020 at 09:56

  Luffarn

  Intressant. Har de en som du tycker är som du kan länka?

 8. augusti 10, 2020 at 19:51

  Ord Föds

  DMT framställer man hemma, med helt lagliga produkter. Guider finns på Youtube.

 9. juli 21, 2020 at 14:55

  Luffarn

  DMT har jag för mig jag sett på Flugsvamp.. gå in och kolla! 🙂

 10. juli 17, 2020 at 16:04

  John

  Är i stor behov av dmt/Ayahuasca för läkande syfte.
  Kan man få tag på detta i Sverige?

 11. juni 14, 2020 at 21:05

  Luffarn

  Men gå in och kolla om det finns på FS3, tror jag sett att det funnits någon gång!

 12. juni 14, 2020 at 17:02

  Andreas

  Intresserad utav att testa DMT, vart kan man få tag på detta? 🙂

 13. april 6, 2020 at 22:00

  Luffarn

  Jag tror det mesta finns att få tag i på nätet idag! Kan inte rekommendera någon specifik men sök så finner du..

 14. april 3, 2020 at 19:02

  Jamen

  Vart kan man köpa eller beställa DMT och magic mashrum och LSD?

 15. mars 16, 2020 at 21:19

  Ahmed

  Vart kan man beställa dmt och ayahuasca?

 16. mars 16, 2020 at 19:02

  Ahmed

  Vart kan man beställa dmt och ayahuasca?

 17. november 6, 2019 at 08:36

  Titti

  Hejsan! Cool blogg! Bra jobbat:) vet du var jag kan nå dmt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *