inbrott, inbrottstips, inbrottsverktyg,
Jobb

Alltså, klassikern! Den härliga kofoten. Fungerar till att öppna de flesta dörrar. Ett härligt allt-i-allo verktyg som alltid ska vara med i bilen. Helst tejpad med silvertejp under bilen i underredet. (Så man slipper åka på förberedelse när man är ute och rekar).

Kofot bra för inbrott
Kofot bra för inbrott

Rörtången! Hittar du ett ASSA lås eller likvärdigt, öppna helt låset till dörren genom att sätta fast rörtången i cylindern. Vicka fram och tillbaka och vips.. så får du med dig cylindern och kan enkelt öppna dörren.

Rörtång för ASSA lås.
Rörtång för ASSA lås.

Bultsaxen! Vill man ljudlöst kunna öppna en dörr så är detta ett ypperligt verktyg. Bara att knipsa av gångjärnen och lyfta bort dörren. Det smäller till litegranna, men inte i närheten så mycket oväsen som med kofot.

Bultsax bra att klippa gångjärn med.
Bultsax bra att klippa gångjärn med.

Borrmaskinen är najs när man vill borra upp ett lås. Särskillt fint om låset är kombinerat med ett larm som stängs av när dörren öppnas. Ganska omodernt idag men finns kvar på vissa ställen. Bara att borra där nyckeln sätts in.

Borrmaskin när du vill borra upp lås.
Borrmaskin när du vill borra upp lås.

Vinkelslipen! För de enklare modellerna av kassaskåp och dokumentskåp fungerar vinkelslipen. Själv har jag alltid föredragit att ta med kassaskåpen i släpvagn om det varit möjligt, för att sedan öppna skåpet i lugn och ro i ett avskilt garage. Det kan ta en stund att få upp, och det för en jävla massa oväsen och man blir bara nojjig om man tar det på plats.

Vinkelslip när du vill ha upp dokumentskåp.
Vinkelslip när du vill ha upp dokumentskåp.

3 Comments

 1. juni 15, 2009 at 23:14

  Luffarn

  Haha, tackar.. ska försöka skriva lite mer regelbundet, fast ibland är man inte alls sugen på att ens sitta vid datorn så det går lite i vågor med bloggandet.

 2. juni 15, 2009 at 22:05

  walle kerner

  härligt att se att du e tillbaka i gamla spår—- trodde nästan du satt inne när du inte skrev om nya tjyvaknep.
  MVH WALLE KERNER

 3. juni 15, 2009 at 02:54

  adii

  ser inget snack om dagens teknik ex. sensorer o dom senaste larmen för jag själv har nämligen stängt av flera olika larm nya larm oxå hade vatt roligt o höra lite sånt hur jag stänger av sensorer så finns det ett speciellt genom synlig klister liknande som man sätter på en sensor sen e det bara fritt fram i lokalen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *