Betala med Bitcoin,
Darknet

När du ska betala anonymt med Bitcoin utanför en marknadsplats

Att betala för sig med Bitcoin är ju för de flesta ingen nyhet längre, och att göra det vi en plattform som tillämpar metoden Escrow är också vardagsmat för den som beställer sina grejjer via darknet.

Både Escrown och Den Nordiska Marknaden ligger nere sedan den 15 september 2020. Sannolikt har admins torskat… vi vill varna alla till största försiktighet.

Om metoden escrow

En escrow-agent är en mellanhand, med ett konto där köparen deponerar pengar för att slutföra ett köp. Pengarna är säkrade på escrow-kontot och betalningen sker först när det som sålts har levererats till köparen. Köparen måste alltså aktivt markera att leverans har skett, innan säljaren får betalt (pengarna släpps från escrow-kontot).

Escrown, med N på slutet

Escrown är ett alternativ för Bitcoin-betalningar där köpare och säljare inte riskerar sina pengar när någon part torskar, gör Exit Scam eller blir hackad. Tjänsten lanserades av skaparna bakom Den Nordiska Marknaden som funnits i ett och ett halvt år – det ger viss trygghet att veta att det inte är en aktör med historik på darknet som ligger bakom. D v s det är varken snuten eller en scammer.

Escrown når du här (Med din ONION webbläsare såklart):

När behöver du Escrown?

När du ska köpa något av någon du redan har kontakt med, var som helst. Sverige eller hela världen. Den du köper av kanske inte finns på en marknadsplats och säljer normalt sett via direkt betalning men du vill hellre få betala vid leverans istället för att betala i förskott – då föreslår du att ni gör affären via Escrown. Escrown kan också vara bra om du ska köpa någonting som inte saluförs på en viss marknadsplats.. t ex du har kontakt med din standard kran, och denne skulle vilja sälja sin gamla hembränningsapparat. Du vill gärna köpa den men säljaren kan inte skapa en annons för en sådan produkt. Då gör ni affären via Escrown!

Så, hur gör man?

Vem som helst kan använda detta så länge du känner till PGP och vet hur man använder Bitcoin. Man behöver inte registrera sig eller skapa konto utan det är PGP-nyckeln som är själva kontot. Är du helt obekant med darknet, kryptovalutor och betalning med Bitcoin så förstår jag om det verkar lite klurigt. Där kan jag bara rekommendera dig att bekanta dig med de begreppen först, det är nämligen din biljett till att bekymmersfritt och anonymt få tag i de grejjer du behöver!

Så, spana in Escrown. Det är ett bra tillskott i utbudet av tjänster på darknet som både förenklar och förbättrar vardagen, och denna tjänst går ju alldeles utmärkt att använda även för helt lagliga produkter… allt på darknet måste ju inte vara droger. 😉

 

 

4 Comments

 1. september 13, 2023 at 12:18

  Flugsvampkillen

  Skriv till mig så ger jag dig en mall hur du ska beställa enkelt behöver inte vara hacker för att komma inn

 2. maj 3, 2021 at 05:05

  conny

  Men outosläpp börjar närma sig kan man då bara förlänga det under fliken dispyt? Eller säljaren måste först godkänna att man vill förlänga betl tiden eftersom beställningen inte dykt upp än?

 3. november 13, 2020 at 16:50

  Luffarn

  Escrown här finns inte längre, men du hittar länkar och guider till andra ställen här på bloggen!

 4. november 13, 2020 at 01:55

  Tord Larsson

  Hur köper jag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *