inbrottstips, inbrottsverktyg,
Jobb

Ja fyfan, känner mig inte riktigt återställd än efter midsommarsupandet och knarkandet. Det blev väl lite sådär halvskoj i Falkenberg, man hade kanske lite för höga förväntningar. Sprit och öl dracks det dock ordentligt av. Det roligaste var väl på fredagen, när Plankan lackade och snodde en moppe dygnrak som han var och åkte hem till Uddebo. Hur han lyckades utan att köra ihjäl sig är en gåta.. han var stupfull, men tro det eller ej.. hemma var han när vi kom i söndags.

Nu ser vi fram emot Roskilde, snart är det dags. En vecka kvar. Och Roskilde har alltid varit årets höjdpunkt och alltid motsvarat förväntningarna!

Inbrottstips!

Det har frågats om mera inbrottstips, så jag tänkte ta och berätta lite om kodpaneler idag. På vissa företag har man placerat en kodpanel för att larma av fastigheten utanför en dörr. Den första anställda som kommer på morgonen knappar in sin kod, och sedan är stället avlarmat. Det brukar vara fyra till sex siffriga koder. Det är busenkelt att komma över koden, såhär gör du!

Larma av med kodpanel.
Larma av med kodpanel.

Inhandla osynligt bläck på bokhandeln, även kallad UV-bläck. De finns att köpa i behållare. Skaffa också en liten pensel. Köp också en UV-lampa, fungerar bra med en sedel-granskare.

UV lampa
UV lampa

På natten går du dit och penslar på det osynliga bläcket på kodpanelen. När den första anställda kommer på morgonen komma han eller hon att trycka in sin kod och tydliga fingeravtryck kommer att lämnas. Nästa natt går du fram med din UV-lampa och lyser på kodpanelen, du kommer nu kunna se exakt vilka knappar som tryckts på. Kruxet är att du vet inte i vilken följd de har tryckts. Säg att du ser att 1, 2, 3 och 4 har tryckts.. då vet du inte om koden är 1234, eller 4312.. du kan inte heller vara säker på ifall koden är fyrsiffrig.. det skulle kunna vara t ex 11234. Där gäller det att ta reda på fakta om kodpaneler, och försöka tills du hittar en. På många kodpaneler kan man trycka in en följd av siffror utan att emallan försöken trycka på en ”OK”-knapp. På dessa kan du göra en sifferföljd som täcker samtliga kombinationer.

Antag att koden är 4 siffror, och att siffrorna som visas är 1, 2, 3 och 4. Genom att t ex trycka 123412 så täcker du flera olika kombinationer, i denna sifferföljd 1234, 2341, 3412. Så gör iordning din sifferföljd hemma. Börja med att skriva ner samtliga 24 möjliga kombinationer så du har det klart. Sifferföljden är till mest nytta om du ska larma av en kodpanel inomhus, d v s du har brytit upp dörren och har 30 sekunder innan larmet går på dig… då spar du tid med den uträknade sifferföljden.

Jag har haft oerhörd nytta av detta, och tricket fungerar på andra saker också.. bara låt fantasin sprudla! 😀

Det blev lite flummigt skrivet det där kanske, jag har dragit några linor idag så är lite vimsig 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *