Kriminalitet

Att sitta i fängelse

Att sitta i fängelse

Att sitta i fängelse kan vara en riktigt behaglig upplevelse om man frågar mig, men det kan vara ganska olika. Vissa tycker att det är rätt jobbigt och jag kan hålla med om att det är lite slöseri med tid. Jag har själv gjort ett par voltor och suttit några år på kåken så tänkte berätta lite om hur det är, och hur man gör upplevelsen lite behagligare.

Jiddra inte – bli inte mytarn

När du kommer ny till kåken, så ta det lugnt. Jag märkte att väldigt många satte direkt igång med att skryta, och hävda sig, nästan alltid överdrifter och rena lögner om hur häftiga de var. Inte för att de var rena mytomaner utan för att de var rädda att inte bli accepterade av övriga fångar.

Det där kunde funka för vissa ett tag, men det kom ofta ikapp dem och lögnerna genomskådades. Utpekad som mytare blev vistelsen för dem jobbigare, ibland snurrade de in sig i ännu mer lögner för att komma ur situationerna.

På sätt och vis kan jag förstå behovet av att ljuga sig fram om varför man sitter ifall straffet är skambelagt, vi hade inte mycket till övers för snabbisar, kvinnomisshandlare och pedofiler stod lägst ner på listan! Den som sitter för dessa tre kategorier av brott har det ganska jobbigt på sin volta, och med all rätt om du frågar mig.

Ska du inställa dig på ett straff? Smuggla med dig papper på vad du sitter på, så får du en bra start!

Knark på kåken?

Det är klart att folk knarkar på kåken, men många låter också bli. Det absolut vanligaste är att röka brass, det görs i t ex urgröpta potatisar eller andra spontana uppfinningar att röka brass i. Du kan numera behöva smuggla med dig en tändare eller tändstickor om du ska sitta på sluten anstalt. När jag satt fick man röka tobak på cellen, men det höll på att ändras. Och tiden jag satt på sluten anstalt fanns det tänd-don på rastplatsen, tändare beslagtogs om de hittades. Men det är bara att försöka smyga med sig! Alltid någon som lyckas.

Knarket är dyrare på kåken, och det tas titt som tätt pisseprov på fångarna. Den som pissar positivt, eller vägrar lämnar prov får någon lindrig påföljd, allt från en varning till knall till högre säkerhetsklass. Man kan få sitta 5 dagar extra av den tredjedel man annars är villkorligt frigiven på.

Vuxendagiset

Att sitta inne i Sverige kan vara hejdlöst roligt, det blir vad man gör det till. Det är också en fantastisk möjlighet att bara chilla. Du kan träna, äta gratis och ganska väl. Få vänner för livet. Studera, läsa böcker. Gör man något roligt av tiden kan man ha hur kul som helst.

Jag hade hur roligt som helst på kåken, vi hittade på ganska mycket bus för att förgylla tillvaron.

Historier från kåken

Mariestad

I Mariestad finns två anstalter, Borgen och Rödjan. Borgen ligger mitt i stan och är en sluten (klass III på min tid) och Rödjan är en öppen anstalt. Med öppen menas att du har egen nyckel till din cell, och kan i teorin rymma när du vill. Öppna anstalter är mycket billigare att driva så om man inte är farlig, eller har riktigt långt straff, så kan man hamna på en direkt. Har man ett längre straff är det vanligast att man börjar på en sluten, och blir man klassad som ofarlig efter några månader så blir man erbjuden plats på öppen anstalt. Vissa vill sitta på sluten, och stanna kvar om man fått polare man gillar på avdelningen kan det vara värt det. Vissa kan va rädda för att hamna på öppen om de är osams med någon.

Rödjan ser ut såhär

Norrmannen som bajsade i plitarnas kaffe

Jag satt ett tag på Rödjan, i Mariestad, iallafall tills jag fick knall tillbaka till Borgen. På kåken får man arbetsuppgifter, dessa varierar lite beroende på vart man sitter. I Mariestad fanns på denna tiden en öppen anstalt och en sluten. Men det var på sätt och vis samma fängelse ändå. Bland arbetsuppgifterna som man lite grann kunde välja själv fanns montering av pallkragar, vika pappkartonger och diverse sysslor på tillhörande jordbruket. Jag som är väldigt arbetsskygg hade överlag väldigt svårt för dessa rutiner… jag satt ju till att börja med kåken just för att jag ogillade arbete! Jag gillade att spela kort med mina medfångar, Mölle och penga-poker i olika former var alltid en favoritsyssla. Att jävlas med plitarna var en annan hobby som förgyllde tillvaron.

Gemensamt för alla fängelser i Sverige är att det går att jobba som städare, och även i tvätteriet och i matbespisningen. Dessa sysslor är de bästa, de innebär dels ganska slapp tillvaro och dessutom också olika fördelar. Som städare lallar du runt och städar på avdelningen och ansvarar ofta också för att sköta kaffekokning och kanske utdelning av hygienprodukter. Som städare kan du också hjälpa dem som gömmer droger och kanske becknar lite, eftersom du har privilegiet att gå runt och städa och kanske också nyckel till städskrubbar osv. I tvätteriet får du ofta tillgång till de kläder som är i bäst skick, och kan också ansvara för att byta och kassera gamla plagg. Här kan du ge de på din avdelning som du gillar de fräschaste plaggen, och dela ut extra kläder vid sidan av.

I bespisningen kommer du åt livsmedel, och kan ofta plocka med dig mat till avdelningen. På vissa kåkar kan det vara väldigt uppskattat bland de som gymmar mycket att få några extra kokta ägg på kvällen, eller ta med något annat gott från köket.

Arbetsskygg av princip som jag var, drog jag på mig rätt mycket uppmärksamhet från plitarna som många gånger fick komma och väcka mig på nytt när jag låg och sov. De provade att sätta mig som städare ute på verkstaden för montering av pallkragar, där skulle jag städa och koka kaffe. Det var dels koka kaffe åt fångarna, och även att koka kaffe åt plitarna. Jag gjorde detta någon vecka och redan första gången jag kokade kaffe åt plitarna insåg jag att jag kunde koka kaffe åt dem på sumpen – och ta med kaffet till avdelningen och koka kvällskaffe åt medfångarna på det. Uppskattat och ackompanjerat av skratt när alla visste att plitarna fick kaffe kokat på iallafall hälften sump, jag brukade toppa med lite färskt kaffe i bryggaren så att de inte skulle märka något.

Vi hade en norrman på avdelningen, även han var arbetsskygg och brukade smita in i fångarnas fikarum och vila så fort han kunde. Så kom dagen innan dagen som han skulle mucka. Norrmannen var på toppenhumör och hade smitit från arbetet och satt och spelade mölle med mig i fikarummet. Strax innan kaffepaus, när jag kokade kaffe föreslog han att jag han skulle lägga skit i plitarnas kaffe. Jag log, och sa att jag kan ge honom överdelen till kaffekokaren med plitarnas kaffe, så kan han ta med den till toan. Skita i den, och sen toppar jag med färskt kaffe och brygger åt dem. Sagt och gjort.

Plitarna fikade, och jag hörde aldrig någon av dem anklaga mig för att de druckit bajs-kaffe.

Men.

Dagen därpå fick jag veta att jag hade nya arbetsuppgifter och inte skulle vara kvar som städare/kaffeansvarig på monteringsfabriken.

Jag förstod så klart varför, och jag förstod också att det var något de ville glömma så fort de kunde så de startade ingen utredning i varför de druckit bajs.

Kolmården

Något utanför Norrköping ligger anstalten Kolmården. När jag satt där var det en test-anstalt där de provade att ha mindre antal plitar, och istället knallade man runt med en fotboja på sig. Gick man utanför ett visst område så gick ett larm. Här blev jag placerad i början av denna voltan, det var väldigt blandade kategorier av fångar men det gemensamma var att vi alla hade halvlånga straff.. 1 år och uppåt, den med längst straff jag träffade här hade 5 år. Samtliga fångar här var iallafall klassade som ”ofarliga”, d v s ingen allvarlig våldshistorik. De allra flesta satt för eko-brott, skattefiffel, bedrägerier, osv. Även en hel del ganska ”vanliga killar” som blivit dömda för misshandel som de gjort på fyllan. Den som satt 5 år satt för dråp, också en olycklig händelse som skett på fyllan men som slutat illa. Det fanns även ett antal fångar här med misstänkt bakgrund kom in här, en del begärde själva flytt till annan anstalt när det uppdagades att de satt för kvinnomisshandel. Det är väl det som är nackdelen på dessa öppna anstalter, att det slinker in en och annan ful fisk… också vanligt att pedofiler blir placerade på öppna kåkar, särskilt mot slutet av sina straff. Vi brukade be vänner utanför kolla upp domar. Ganska enkelt, det är offentlig information så med namn och personnummer så får man tillgång till infon på den domstol som dömt.

Ta med dig papper på ditt straff in på kåken

Ska du inställa dig på ett fängelsestraff så gör det enkelt för dig, se om du kan smussla med dig papper på din dom in. Så kan du visa upp dem på avdelningen när du kommer, och det blir klart för alla vad du sitter för. Detta var standard förr, och nya fångar avkrävdes detta men sedan började kåkarna förbjuda fångar att ha med sin dom in, och vid visitation av cellen tar de dessa papper.. samtidigt så orkar de ganska sällan gå igenom alla papper du har.

När vi hängde en gubbe

Vi tog en madrass och rev av skumgummi så att den såg ut som formen av en kropp. Vi satte på den fångkläder.

Sedan trädde en svart sopsäck över det som skulle vara huvudet och drog ett rep runt dess hals. Sedan hängde vi madrass-gubben ut genom fönstret från avdelningen.

På morgonen i gryningen när nya passet plitar anlände fick de panik ”De har hängt en jävel”.. ”Det hänger en död fånge från fönstret”

Det blev ett jäkla liv.

De fick aldrig reda på vem det var som hade gjort gubben, men nog försökte de. Visitation på samtliga celler på avdelningen för att se vem som kunde sakna en madrass, eller vem som hade mindre fångkläder. Madrassen kom från min cell, men jag hade haft dubbla.. och kläder hade hela avdelningen mer än nog av eftersom en av oss jobbade i tvätteriet.

De var sura över detta ganska länge.

Några månader senare fick jag knall till en sluten anstalt. Anledningen var misskötsamhet och egentligen kunde de inget bevisa, men antar att de räknade 1 + 1. Dagen innan transport fick jag spendera i isoleringscell, mina avdelningsvänner lyckades faktiskt muta en plit och smugglade in en pizza som jag fick levererad till isoleringscellen tillsammans med Tack-för-denna-tiden lapp. Uppskattat!

Låste in plitarna

Ett annat hyss, som vi t o m lyckades upprepa ett par gånger. Detta var på min första volta och på denna kåk fanns ett snickeri där ett trettital av fångarna utförde terapi-liknande arbetsuppgifter. Det brukade vara 4 till 6 plitar som höll koll på oss fångar och skötte snickeriet.. överlag brukade plitarna ute på arbetsplatserna vara något sjystare, de flesta såg sig inte som ”väktare” och det fanns även de som mer eller mindre tog fångarnas parti då och då. Kanske för att deras arbetsuppgifter aldrig gick ut på att visitera, ta urinprov eller leta efter knark i cellerna..

Hur som helst, det var lika roligt att jäklas med dem, och de kunde ofta ta ett hyss med ett leende.

På snickeriet hade de sitt kontor, och detta var en slags inglasad fyrkant mitt i snickeriet, med en dörr in. Dörren öppnades utåt så vi såg möjligheten att när alla plitar var där inne, låsa in dem genom att bomma igen dörren. Så det gjorde vi… sedan knackade vi på rutan, och skrattade glatt åt dem när de insåg att de var fångna inne i kontoret, och vi fångar var fria i snickeriet.

Ut kom de såklart, eftersom de kunde ringa ut till själva fängelset och berätta att de blivit inlåsta. Men inte utan att de fick skämmas i den komiska situationen…

Vi upprepade hysset någon vecka senare, sedan lärde de sig att inte vara inne på kontoret på samma gång.

Ordlista för färskingen

 • Valp – Ny, yngre brottsling som ännu inte känner till så mycket.
 • Volta – Fängelsestraff
 • Plit – Väktare på anstalt eller häkte
 • Mölle – Klassiskt kortspel på fängelser )lär dig Mölle)
 • Snabbknullare – Våldtäktsman
 • Kåken – Fängelset
 • Permis – Permission
 • Knall – Bli förflyttad till annan anstalt
 • Gola – Tjalla
 • P14 – Själv begära förflyttning till annan anstalt
 • Mucka – Bli fri
 • Kaffevolta – Kort straff, typ några månader
 • Beckna – sälja
 • Mytare – Mytoman, lögnare, jiddrare

Lär dig spela Mölle (Mulle)

Mölle är det klassiska kortspelet på kåken. Det spelas med två kortlekar, och har ganska svåra regler för den som ska lära sig spela. Att kunna spela mölle är ett tecken på att du inte är en färsking, dessutom är spelet ganska kul och ofta körs det turneringar i mölle på kåken.. med. Om man spelar 4 spelare så spelar man i par, och sitter diagonalt med sin spelpartner.

Lär dig grunderna till att spela Mulle här.

Förtroenderådet

Är som en liten förening på den anstalt du sitter på, och det är fångar som är med i den. På möte röstas ordförande etc in och förtroenderådets uppgift är att framföra fångarnas sak och agera om det blir problem. Förtroenderådet brukar också ta ett snack med nya fångar, och berätta hur det funkar..

Matsalen

Tag reda på om det är bestämda platser i matsalen eller inte, fråga en medfånge – inte en plit (plitarna kanske inte har en aning om interna regler mellan fångarna). Det kan nämligen vara orsak till käftsmäll, om du som ny kommer och sätter dig på en annans plats i matsalen.. så får du inte infon innan, så fråga det första du gör, hur det funkar på just din kåk.

Jag kommer fylla på med mer i detta inlägg, det är ett tag sen jag satt så vissa saker kan ha ändrats, men det som fortfarande är detsamma är att som fångar på en avdelningen, sitter man i samma båt. Det är bara att göra resan behaglig…

 

På äventyr i Stockholms källare och förråd

På äventyr i Stockholms källare och förråd

Jää, säger jag. Nu är fan sommaren här. Jag och Spiken tänkte luffa runt i Stockholm och festa, ha lite kul, tjåla nårra cyklar, dra lite pulver…

Vår tjuvturné börjar i Stockholm, Söderort

I fredags kom vi till Stockholm, och kom på en ny grejj vi ska göra, vi var nere i ett källarförråd i Hökarängen och skulle se om det fanns någon cykel vi kunde sno i cykelförrådet. Vi öppnade dörren som ledde ner till källaren, det var en tung branddörr. Vi går förbi förråden, kikar lite blygsamt om det finns något att sno där. Spiken pekar på ett stort härligt rött kylskåp, ett riktigt gammaldags retro men när jag tittar skeptiskt på honom förstår även han att det inte finns en möjlighet att vi kan få det med oss.

Vi stjäl för en god sak

Inne bland cyklarna ser vi bara skräp, barncyklar, trehjulingar och tantcyklar. Vi tar bara cyklar som har ett nyprisvärde över 7 000kr. Samtidigt diskuterade vi hur krångligt det måste vara som cykelägare att varje dag ta upp och ned sin cykel ur ett förråd som kräver att man går upp och ned för en ganska smal trappa och behöver öppna tre dörrar – borde inte fastighetsägarna tillhandahålla ett slags förråd utomhus, precis utanför lägenheterna, då har ni för fan även bättre uppsikt och kan enkelt låsa in cyklarna. Både jag och Spiken diggar att göra bra saker samtidigt som vi är på rövarstråt så vi tänkte att om vi pissar i alla cykelförråd som är krångliga att komma ner i kanske det ger fastighetsägaren en signal om att det behövs en annan lösning, för vem fan vill att det stinker piss i varje gång man hämtar sin cykel? Och om det inte funkar så kanske det är fler som lämnar cyklarna ute och då har vi ju åtminstone skapat en stöldmöjlighet för oss och våra andra tjuvkompisar.

Vi tog fram våra penisar och kissade så det skvätte i cykelförrådet i Hökarängen och skrattade, hoppas det inte kom alltför mycket på trehjuling för det kändes inte rätt av nån anledning (en ska ju ha sina principer).

Vi kommer och kissar hos dig om du vill

Vill du som cykelägare som bor i lägenhet med krångliga förråd ha vår hjälp? Kommentera med din adress och lämna cykelförrådet öppen ett visst datum så kommer vi och kissar… Vi föredrar Söderort eftersom vi ofta hänger där, vi stannar nog till Augusti så det är inte jättebråttom!

Vill du köpa stulen cykel?

Vi kommer även ha ett stort utbud av stulna (billiga) cyklar tillgängliga, vi tar 1 000 kr – 1 500 kr stycket. Det är bra pris och standard, bara lämna kommentar med din mail så hör vi av oss. Vi har några på lager nu.

 

Luffarn’s 7 Lifehacks för en vardag i lyx som socialbidragstagare

Luffarn’s 7 Lifehacks för en vardag i lyx som socialbidragstagare

Dryga ut soc-bidraget

Som bidragstagare har en ju det inte så lyxigt va, kan bli ganska magert framåt månadsslutet även om man självfallet är ute och stjäl och snattar i vanlig ordning. Dels har ju vi livsnjutare ett annat sätt och leva va, vi gör la av med lite mer pengar än medelsvensson som sitter hemma med sina hundar och kollar Idol och Paradise hotel och allt vafan dyngan som går på TV heter. Vi vill ju ut och knulla horer, kunna dra en lina när man känner för’t eller röka på en brajja framför porr-rullen.

Så hur kan man göra för att ha det lite bättre ställt? Ha det som vi förtjänar va, så vi kan unna oss det lilla extra vi är värda!

Jo, här ska du få lite tips! Enkla saker, inget speciellt egentligen. Bara lite tips man kan använda sig av.

7 Lifehacks för att dryga ut soc-bidraget

Ett par tusenlappar extra med soc-bidraget varje månad

sockontor

Vi soc-bidragstagare har ju rätt till TV, dammsugare, cykel och lite annan skit. Varje gång du ansöker om bidraget så ta med att du behöver något av de där sakerna som man enligt normen har rätt att ha. T ex så kan din cykel bli stulen var tredje månad, TVn går sönder då och då och dammsugaren kan ha brunnit upp. Kolla av vad det står i reglerna och utnyttja dem, det är sjyst med ett par tusenlappar extra i kassan varje månad till priset av att gnälla lite.

Få ett par sjysta pjucks

Knalla in på ett badhus eller en sporthall. Ha på dig de sunkigaste skorna du har, för tanken är att du ska gå in. Ta av dig skorna. Chilla en stund. Gå ut igen, välj vid entren de skor du tycker är snyggast. Jag brukar va sjyst och lämna en lapp + mina gamla skor på samma plats jag tog de nya så att den gamle ägaren slipper slösa tid på att leta och undra. Tycker det är sjyst att det där då ligger en lapp som säger att han blivit av med skorna men att han gärna får låna de jag ställt fram.

På vissa ställen finns det så man kan välja och vraka…
Mycket skor på vissa ställen
Lämna gärna lapp så den gamle ägaren inte hänger läpp.
Den som innga skor har får frysa

Tjäna pengar och skaffa julklappar till familjen

Sprid ut att du gärna agerar jultomte på julafton. Du tar 500 spänn betalt och kommer överens med familjerna i området du valt om var de ska lägga julklapparna, försök gärna få femhundringen i förskott. På julafton hämtar du säcken och drar bara. Det är bra om du kan ha en bil med släp här och att du blir bokad av flera familjer i samma område och gatorna omkring, då blir det enkelt att plocka upp säckarna vid tiden då Kalle Anka går på TV. Det är populärt att hyra jultomte så det är enkelt att bli bokad, bara åk till lämplig ort nära dig och dela ut snygga broschyrer i brevlådan hos folk, ange ett Comviq kontant nummer så de inte kan spåra dig sen.

Viktigt att du ser trovärdig ut.
trovardig-tomte
Lätt hänt att bli ivrig och skojja till det lite.
jul-i-uddebo

Byt påse i livsmedelsbutiken

Gillar du nötter? Det gör vi har ute i Uddebo med. Men det är dyrt att köpa nötterna ur självplocket, uppmot 18,90,- hägget kostar det ju. Däremot godiset brukar ligga på 6,90,- för ett hekto. För det första är det ju förjävligt, att godis ska vara så mycket billigare än nyttiga nötter. Men, ta en påse från godisplocket på ICA och ta med den till nötterna. Plocka ogenerat på dig i påsen och gå fram till kassan och betala. (Förutsätter att du redan vid det här laget plockat på dig lite annat smått och gott från affären i fickorna… jag brukar kalla det att jag ”lyfter momsen” när ett paket rökt fjordlax åker in under tröjan).

Åk buss gratis

Behöver du åka buss till typ Götet eller Borås men har inget kort eller inga pengar. Passa på att stå långt fram i kön, sega och dryga dig sedan när du letar efter pengar/kort. I 80% fallet tröttnar busschaffisen och säger ”Gå in bara”.

Ät gratis på fina restauranger

Funkar även detta förvånansvärt ofta. Gå in och ät fint på valfri restaurang, drick några öl och börja bli högljudd. Rapa och fis och betee dig allmänt vidrigt – men inte hotfullt och aggresivt, viktigt där. Du får inte ge restaurangen anledning att se dig som annat än äcklig och störande, men inte så grovt att de väljer att tillkalla polis. Se till att du inte ännu ätit upp all mat och ta god tid där. Efter en liten stund kommer en servitris erbjuda dig att lämna restaurangen. Visst, bara tacka och bocka – och gå till nästa ställe om du fortfarande är hungrig eller törstig. I dessa lägen måste du ha backup-pengar, så att ifall du råkar i problem kan betala för dig i värsta fall.

Vissa hovmästare kan ta det personligt och bli riktigt arga. Håll huvudet kallt så slipper du stryk.
arg-krog
Thailändska restaurang ägare tenderar att skrika på sitt egna språk när de blir upprörda över beteendet.
arg-krog2

Få en helkväll på krogen

Denna kräver att du har lite kläder som matchar fotbollslag, t ex svart och gult för Elfsborg. Håll koll på om t ex Elfsborg vinner, ta med dig kläderna och dra in till Borås. Sen dra in på första bästa pub där idio… fansen står. De kommer bjussa hela kvällen. Ett annat trick om det är svårt att komma igång är du börjar i baren, beställ två bira. En till dig och en till honom bredvid. Skåla sen. Efter biran kommer han vilja bjuda dig på en ny omgång. Säg då istället -”Nä det är lugnt, men betala du dessa två jag köpte precis”.

Lycka till kära bröder, har ni fler tips på grymma grejjer vi kan göra så kommentera och hör av er!

Tillsammans vi krossa Babylon!

 

Stjäla cyklar till det fina vädret

Stjäla cyklar till det fina vädret

Nu är våren här och snart ska vi ut på våran årliga cykeltjuvar-race. När solen börjar titta fram i april/maj så är det tradition att stjäla cyklar och vi har gjort det till ett race utan dess like, en tävling i vem som kan stjäla mest cyklar under 24 timmar!

Utanför Chalmers och andra universitet snor vi cyklar…

Vi delar upp oss i lag två och två och skaffar varsin bil. Jag brukar hyra en lite mer anständig och med bra plats i skuffen, dels känns det gott att ha en gröner bil så en inte blir stoppad för att bilen är anmäld stulen och sen behöver man ju inte begränsa sig till att ta den första bästa bil man hittar. Det har ju hänt att något lag ibland kör racet med stulen bil för att de inte haft körkort/VISA-kort som ofta biluthyrarna kräver att en visar. Eller att de inte haft pengar för tillfället… hur som helst, mitt lag ska hyra en bil i Borås imorgon!

Traditionellt går tävlingen av stapeln i Ulricehamn där idén föddes för många år seden av nårra Ulricehamnare, men det är sällan vi stjäl cyklarna där – mina favoritplatser har genom åren varit t ex Chalmers i Göteborg där studenterna ställer många fina cyklar eller utanför Högskolan i Borås. Där har man med sig en rejäler bultsax och knipsar fort av lås och hivar in i bilen. Utmed och i mindre byar är det vanligt att man på väg till cykelstashen hittar fina olåsta cyklar.

Under 24 timmar från start så ska man stjäla så många cyklar som man bara kan och lämna av på ett gömställe, sedan samlas vi och räknar ihop hur många cyklar varje lag har. För att en cykel ska räknas med så den ha ett nypris på över 7 000 kr. Annars kan man ju ta vilken skit som helst…

Det lag som vinner med flest cyklar får ta två valfria cyklar från varje lag. Sen är det bara att välja ut en cykel åt sig själv om man vill ha en att cykla på, resten kränger varje lag iväg på vilket sätt de vill. Jag brukar sitta och ringa på köpes-annonser i tidningar som ”Köp & Sälj” eller kolla på Blocket.se och på så sätt få ett bra pris, andra lag kan sälja iväg sina fort till någon som köper upp dem och vet att det är stöldgods.

Åkte fast på bar gärning

Ett år var det förjävla roligt, då hade vi kört i några timmar och var på väg till vår cykelgömma som då var i Ulricehamn, precis nedanför utfarten från R40 mot Ulricehamn hade ett motståndarlag blivit stoppade med två cyklar i skuffen. Vi åker förbi och inser vad som hänt men kan inte låta bli (trots att vi också har stulna cyklar där bak) att tuta och vinka och skratta åt polarna. Snuten reagerar och tittar men bryr sig inte mer, de är upptagna med att lyssna på polarnas försök till historier om hur de ”lånat” cyklarna. Vi vet såklart om att det är inga större straff man riskerar för häleri av cyklar så vi tyckte man kunde kosta på sig ett skratt åt dem (Ja, är man talför så är det vad man torskar för.) De fick långt senare en månad var på kåken för brottet.

Fyfan, nu är snuten på Twitter!

Fyfan, nu är snuten på Twitter!

Ja, äckligt värre är det. Nu finns bängen på twitter också. twitter.com/polisen_sthlm

Vad de nu ska där att göra, kommunicera sin jävla skit antar jag. Om vi skulle ta och plocka twitter kontona polisen_tmo för Tranemo och polisen_boras kanske och twittra om vart bängafan står och har kontroller kanske? Vore bra, för oss som gillar att dricka ett par bira eller några glas vin och köra bil lugnt och tryggt. Eller när man har lite stöldgods i skuffen.

Så löjligt så det finns inte ju…

Prata om knark o droger utan risk på MSN!

Prata om knark o droger utan risk på MSN!

Är du som jag och har massor av vänner på MSN? Knappt pratar på telefon längre alls… men orolig när du skriver om helgens knarkande och inköp? Då behöver du inte längre vara orolig, installera krypteringsprogrammet SIMP. Lite versionen är HELT gratis och fungerar fint, installationen är bus enkelt dessutom..kör med SIMP, och snacka om knark och hääärliga berusningsmedel med din favoritlangare utan att vara orolig.

Vill du ha PRO versionen så kostar den pengar naturligtvis, då är även filer och bilder som du för över krypterade… men pratar du bara och vill skydda dina MSN chats så funkar gratis versionen ALLDELES utmärkt 🙂

SIMP Lite

SIMP Lite för MSN hittar du här: Ladda ner SIMP

Hänt i veckan och inbrottstips!

Ja fyfan, känner mig inte riktigt återställd än efter midsommarsupandet och knarkandet. Det blev väl lite sådär halvskoj i Falkenberg, man hade kanske lite för höga förväntningar. Sprit och öl dracks det dock ordentligt av. Det roligaste var väl på fredagen, när Plankan lackade och snodde en moppe dygnrak som han var och åkte hem till Uddebo. Hur han lyckades utan att köra ihjäl sig är en gåta.. han var stupfull, men tro det eller ej.. hemma var han när vi kom i söndags.

Nu ser vi fram emot Roskilde, snart är det dags. En vecka kvar. Och Roskilde har alltid varit årets höjdpunkt och alltid motsvarat förväntningarna!

Inbrottstips!

Det har frågats om mera inbrottstips, så jag tänkte ta och berätta lite om kodpaneler idag. På vissa företag har man placerat en kodpanel för att larma av fastigheten utanför en dörr. Den första anställda som kommer på morgonen knappar in sin kod, och sedan är stället avlarmat. Det brukar vara fyra till sex siffriga koder. Det är busenkelt att komma över koden, såhär gör du!

Larma av med kodpanel.

Larma av med kodpanel.

Inhandla osynligt bläck på bokhandeln, även kallad UV-bläck. De finns att köpa i behållare. Skaffa också en liten pensel. Köp också en UV-lampa, fungerar bra med en sedel-granskare.

UV lampa

UV lampa

På natten går du dit och penslar på det osynliga bläcket på kodpanelen. När den första anställda kommer på morgonen komma han eller hon att trycka in sin kod och tydliga fingeravtryck kommer att lämnas. Nästa natt går du fram med din UV-lampa och lyser på kodpanelen, du kommer nu kunna se exakt vilka knappar som tryckts på. Kruxet är att du vet inte i vilken följd de har tryckts. Säg att du ser att 1, 2, 3 och 4 har tryckts.. då vet du inte om koden är 1234, eller 4312.. du kan inte heller vara säker på ifall koden är fyrsiffrig.. det skulle kunna vara t ex 11234. Där gäller det att ta reda på fakta om kodpaneler, och försöka tills du hittar en. På många kodpaneler kan man trycka in en följd av siffror utan att emallan försöken trycka på en ”OK”-knapp. På dessa kan du göra en sifferföljd som täcker samtliga kombinationer.

Antag att koden är 4 siffror, och att siffrorna som visas är 1, 2, 3 och 4. Genom att t ex trycka 123412 så täcker du flera olika kombinationer, i denna sifferföljd 1234, 2341, 3412. Så gör iordning din sifferföljd hemma. Börja med att skriva ner samtliga 24 möjliga kombinationer så du har det klart. Sifferföljden är till mest nytta om du ska larma av en kodpanel inomhus, d v s du har brytit upp dörren och har 30 sekunder innan larmet går på dig… då spar du tid med den uträknade sifferföljden.

Jag har haft oerhörd nytta av detta, och tricket fungerar på andra saker också.. bara låt fantasin sprudla! 😀

Det blev lite flummigt skrivet det där kanske, jag har dragit några linor idag så är lite vimsig 😛

Inbrottstjuvens favoritverktyg

Alltså, klassikern! Den härliga kofoten. Fungerar till att öppna de flesta dörrar. Ett härligt allt-i-allo verktyg som alltid ska vara med i bilen. Helst tejpad med silvertejp under bilen i underredet. (Så man slipper åka på förberedelse när man är ute och rekar).

Kofot bra för inbrott

Kofot bra för inbrott

Rörtången! Hittar du ett ASSA lås eller likvärdigt, öppna helt låset till dörren genom att sätta fast rörtången i cylindern. Vicka fram och tillbaka och vips.. så får du med dig cylindern och kan enkelt öppna dörren.

Rörtång för ASSA lås.

Rörtång för ASSA lås.

Bultsaxen! Vill man ljudlöst kunna öppna en dörr så är detta ett ypperligt verktyg. Bara att knipsa av gångjärnen och lyfta bort dörren. Det smäller till litegranna, men inte i närheten så mycket oväsen som med kofot.

Bultsax bra att klippa gångjärn med.

Bultsax bra att klippa gångjärn med.

Borrmaskinen är najs när man vill borra upp ett lås. Särskillt fint om låset är kombinerat med ett larm som stängs av när dörren öppnas. Ganska omodernt idag men finns kvar på vissa ställen. Bara att borra där nyckeln sätts in.

Borrmaskin när du vill borra upp lås.

Borrmaskin när du vill borra upp lås.

Vinkelslipen! För de enklare modellerna av kassaskåp och dokumentskåp fungerar vinkelslipen. Själv har jag alltid föredragit att ta med kassaskåpen i släpvagn om det varit möjligt, för att sedan öppna skåpet i lugn och ro i ett avskilt garage. Det kan ta en stund att få upp, och det för en jävla massa oväsen och man blir bara nojjig om man tar det på plats.

Vinkelslip när du vill ha upp dokumentskåp.

Vinkelslip när du vill ha upp dokumentskåp.

Såhär fiskar man pengar ur serviceboxar

Ja det går faktiskt, det är inte riktigt lätt att hitta de gamla serviceboxarna som det funkar på idag. Men på vissa mindre orter finns de fortfarande kvar.

Service box som det går att fiska ur

Servicebox som det går att fiska ur

Du behöver en domkraft till en Volvo, rimligen klipper man en ur grannens bil. Har för mig att det ska va den äldre modellen. Sedan behöver du en Gäddsax, det är ett fiskeredskap som hugger till.

Gäddsax

Gäddsax

Börja med att öppna serviceboxen. Stoppa in domkraften och veva på. Efter ett tag kommer luckan smälla ner av trycket och det är fri väg ner till valvet eller där pengaväskorna ligger. Nu slänger man ner gäddsaxen med en lina såklart… ända tills det blir ”napp”. sen är det bara att dra upp, och rinse and repeat!

Misslyckas du kan du alltid använda gäddsaxarna till att fiska ur sjön, och beckna fisken på torget som den här killen. Eller äta upp fisken själv, fisk innehåller nyttiga fetter och det får vi småpundare in alltför mycket i oss 🙁

God fiskelycka!

Här är Bilder på Tjock Steffe!

Tjock-Steffe är tillbaka till häktet. Ni som är lite äldre kanske minns honom som Uppsala-maffians ledare. Han lattjade runt i Stockholm och gjorde en hel del spektakulära saker. Han hade riktigt bra förfalskade sedlar ett tag.

Tjock Steffe

Tjock Steffe

Efter första vändan fina brott så drog han igång Gizmondo, som skulle bli en stor konkurrent till Nintendo och TV-spelskonsoller. Tillsammans med affärskunniga skapade han en hype kring produkten (som inte fanns) och fick bolaget listat på börsen. Vill minnas att de först köpte upp ett listat bolag med någon heeelt annan verksamhet för att komma in bakvägen. Frågan om det var tänkt som en regelrätt blåsning eller om det bara blev ett fiasko av misstag är faktiskt oklart. De hade trots allt en produkt på väg! Summa sumarum så kom tjock-Steffe undan med cashen, och det är ju de viktiga 😀

För några år sen lattjade han i Staterna och råkade krocka en Ferrari. Vid kontroll så upptäcktes det att den inte var riktigt hans och han fick en liten volta i USA.

Tjock Steffes Ferrari

Tjock Steffes Ferrari

Nu är han tebaka i Sverige, tyvärr i häktet då för lite utpressningar osv. Hoppas snart höra mer om hans bravader, verkar vara en trevlig prick!

Läs mer om Tjock Steffes historia: Han började som plåtslagare